RTX 3080 Ti sistemde bir anda görüntü kesiliyor

tahm oynuyom

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB CPU: ryzen 5 5600x AIO:ID-COOLİNG Se-214-xt Argb MB: Asus Rog Strix B550-A Gaming RAM: Adata XPG (8x2GB) 3200MHZ Storage: Kingston NV2 1TB Case: FSP CMT212A PSU: FSP Performance 550W 80+ bronze Monitor: ASUS TUF GAMING VG247Q1A 23,8 inç 165 Hz Keyboard: Gamepower Warlock Compact blue switch Mouse: Rampage Smx-r33 Lımbo beyaz Headphone:Rampage Rmx-g6 Hydra 7.1 OS: Windows 10 Pro
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı
İnnox3d x4 ichill 3080t
Merhaba 3080 Ti ekran kartı kullanmaktayım 2 3 gün önce bir anda video izlerken no signal yazdı ve bir hata sesi geldi. Bunun üzerine driveri sildim düzelmişti. Bugün o kadar oyun oynadım bir sorun çıkmadı. Arkadaşımla LoL'e girdik 10dk sonra no signal yazdı ama arkadaşımla halen konuşabiliyordum. Bunun sorunu neden kaynaklı? 850W PSU kullanmaktayım.

1. Kabloyu değiştir, mümkünse kaliteli bir DisplayPort 1.4 kablosu dene.
2. Monitörü başka bir cihazla test et, girişleri otomatik mi sabit mi kontrol et.
3. PSU markanı öğren. Kalitesizse, anlık voltaj düşüşü kartı kesiyor olabilir.
4. Afterburner ile kartın sıcaklığına ve anlık güç tüketimine bak. 300W üstü çekişte sorun yaşanıyorsa PSU ya da kablolama hatası olabilir.

Hocam şöyle 2 tane monitörle kullanıyorum ikisinde de aynı anda gidiyor
PSU High Power Performance Gold gd 850W modeli FurMark'ta falan sorun yaşamadı kart ama kaç W çekerken kapatıgına bakmadım ama yüksek ihtimal o sırada 300W üstü değildir çünkü video izlediğimde de gitti hatta bu yorumu yazarken.

İki monitörde birden aynı anda görüntü gidiyorsa, sorun yüksek ihtimalle ekran kartının görüntü çıkışında ya da sürücülerle alakalı geçici bir sapıtmadan kaynaklanıyor. PSU olarak High Power GD 850W teoride yeterli görünüyor ama bu serinin voltaj stabilitesi biraz araştırdım çok iyi değil, özellikle düşük yük altında (video izlerken gibi) ani dalgalanmalar yapabiliyor. FurMark’ta sorun çıkmaması normal çünkü tam yükte PSU daha stabil çalışır ama asıl sorunlar bazen düşük watt senaryolarında kendini gösteriyor.

Video izlerken bile görüntünün gitmesi, ekran kartının ani tepki verdiğini gösteriyor olabilir. Mümkünse ekran kartını başka bir sistemde test et ya da daha kaliteli bir PSU ile deneme yap. Eğer başka sistemde sıkıntı olmazsa, sorunun PSU’dan kaynaklandığı neredeyse kesin. Ama başka sistemde de aynısını yaparsa kartın görüntü çıkışlarında bir problem olabilir.

Hocam şimdi VRAM testi yaptım OCCT'den 12dk boyunca herhangi bir kapanma olmadı halen sorunu anlamadım bir türlü ama PSU çok şüphe uyandırdı.

Bu tip sorunlarin buyuk cogunlu PSU kaynakli olur. Hiç kendini yorma, farkli bir PSU dene.

Hocam OCCT testinde PSU'yu yüke soktum 2 kez kapandı yüksek ihtimal şu anlık PSU gibi duruyor arkadaşımın PSU'sundan deneyeceğim bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…