Çözüldü RTX 3090 FE fanları düşük kullanımda dahi dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yanlış bilgi
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların boşta dönmesi normal değil. Ekran kartının özelliği olarak boşta iken fanları dönmüyor birçoğunun.
Ayarı değişmiştir istersen kapatabilirsin ancak bence saçmalıktan başka bir şey değil.

Fanları kapatınca kart 50-55 derecede çalışıyor 5dk da bir fan açıp duruyor.

Gereksiz ses ve rahatsız edici.
Yüzde 30 dönen fanın sesini kasanın içinden duyamazsın.

Ayarı değişmiştir istersen kapatabilirsin ancak bence saçmalıktan başka bir şey değil.

Fanları kapatınca kart 50-55 derecede çalışıyor 5dk da bir fan açıp duruyor.

Yüzde 30 dönen fanın sesini kasanın içinden duyamazsın.
Bendeki 3060 boşda da otomatik olduğu için fanlar döndürmüyor.

350W TDP'si olan bir kart kullanıyorsunuz, bugüne kadar gördüğüm bütün kartlarda giriş seviyeler dahil %20 civarı fanlar hep çalışır.

Siz yanlış görmüşsünüz o halde. RTX 4090'lar dahi boşta fan döndürmüyor çünkü. Kaldı ki elimden çok üst seviye kartlar geçti 🙂

Bir de kart Founders Edition, durum çok daha normal @RomanthonyFPS @Hamza Ensar Sağlam

Hayır, FE olması ile alakası yok. Arkadaşın sıcaklık değeri çok iyi ve bu sıcaklıkta fan dönmez.

Siz yanlış görmüşsünüz o halde. RTX 4090'lar dahi boşta fan döndürmüyor çünkü. Kaldı ki elimden çok üst seviye kartlar geçti 🙂

Hayır, FE olması ile alakası yok. Arkadaşın sıcaklık değeri çok iyi ve bu sıcaklıkta fan dönmez.

Yanlış falan görmedim, şu an elimde 3060 Ti Dual var %40 fan kullanımı, hava akışı iyi olan bir kasada...
Kendi kullandığım RX 6600 de sabit %30 da dönüyor.

Canım benim zaten fan döndüğü için bu çok iyi dediğin sıcaklık değerinde.

Her kartta olan bir özellik zaten, ben saçma buluyorum.

Sizin saçma bulduğunuz özellik fanların ömrünü uzatıyor. Yani yılların mühendisleri daha bilgili aklınızda bulunsun.

Ayrıca düzgün bir model ekran kartınız ve düzgün hava akışı olan bir kasanız olsaydı ekran kartının fanları 5 dakikada 1 dönüp durmazdı.

Yanlış falan görmedim, şu an elimde 3060 Ti Dual var %40 fan kullanımı, hava akışı iyi olan bir kasada...
Kendi kullandığım RX 6600 de sabit %30 da dönüyor.

Hayır, alakası yok. Sizlik bir durum var ortada ve apaçık belli. Ben şimdiye kadar 6 farklı ekran kartı modeli kullandım ve hiç birinde böyle bir sorun yaşamadım. Çoğunu da kanıtlayabilirim burada. Ayrıca doğru düzgün araştırırsanız markaların bile sitelerinde kartlarına 0db özelliği biçtiğini görebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı