Çözüldü RTX 3090 FE fanları düşük kullanımda dahi dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
%30 civarına aldığımda fanları sıcaklık 41-42'den 33'lere düşüyor. Ama bence boşda döndürmesinin bi anlamı yok.
Film vs izlerken 5dk da bir fan açması hoşuma gitmiyor o yüzden sabit yüzde 20 de kullanıyorum.

30 Derece mis gibi.

Ayrıca düzgün bir model ekran kartınız ve düzgün hava akışı olan bir kasanız olsaydı ekran kartının fanları 5 dakikada 1 dönüp durmazdı.
RX 6900 XT Trio Plus ve Corsair 4000D Airflow yazıyor aslında keşke okusan. Bu nasıl bir egodur ?

Sizin saçma bulduğunuz özellik fanların ömrünü uzatıyor. Yani yılların mühendisleri daha bilgili aklınızda bulunsun.

Ayrıca düzgün bir model ekran kartınız ve düzgün hava akışı olan bir kasanız olsaydı ekran kartının fanları 5 dakikada 1 dönüp durmazdı.

Hayır, alakası yok. Sizlik bir durum var ortada ve apaçık belli. Ben şimdiye kadar 6 farklı ekran kartı modeli kullandım ve hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Çoğunu da kanıtlayabilirim burada. Ayrıca doğru düzgün araştırırsanız markaların bile sitelerinde kartlarına 0dB özelliği biçtiğini görebilirsiniz.

Doğrudur doğrudur, bende 4 ekran kartı kullandım çevrem dahil tonlarca kart gördüm hepsinde fabrika çıkışlı bir şekilde fanlar boşta %20-30 dönüyordu, neyse hamzacım sen haklısın yine de.

Doğrudur doğrudur, bende 4 ekran kartı kullandım çevrem dahil tonlarca kart gördüm hepsinde fabrika çıkışlı bir şekilde fanlar boşta %20-30 dönüyordu, neyse hamzacım sen haklısın yine de.

Buyur giriş seviyesi 3090 kart:

1698184215905.png

Bu da ayrı bir kaçma yöntemi olsa gerek 😉

Paşamızı inandıramıyorsak 50 tane kart modeli dahi atarız sorun değil.

Film vs izlerken 5dk da bir fan açması hoşuma gitmiyor o yüzden sabit yüzde 20 de kullanıyorum.

30 Derece mis gibi.

RX 6900 XT Trio Plus ve Corsair 4000D Airflow yazıyor aslında keşke okusan. Bu nasıl bir egodur ?

İmzanıza bakmak zorunda değilim. Ayrıca bundan dolayı ceza yiyebilirsiniz haberiniz olsun 🙂

O özellik mis gibide çalışıyor insanlarda. Oturduğunuz yerin ısısıyla ilgili olabilir. Ayrıca kasa fanlarınız düşük RPM'de çalışıyorsa ve kötüyse kasanın kalitesinin bir anlamı kalmıyor aklınızda bulunsun.

Kısacası sizlik bir durum var ortada.

Var
Asus Radeon Rx 6650 xt kullandım, bilgisayar boştayken fanları dönmüyordu, simidi Xfx rx6800 kullanıyorum ve o da dönmüyor

O özellik mis gibide çalışıyor insanlarda. Oturduğunuz yerin ısısıyla ilgili olabilir. Ayrıca kasa fanlarınız düşük RPM'de çalışıyorsa ve kötüyse kasanın kalitesinin bir anlamı kalmıyor aklınızda bulunsun.

Değişik bir durum.

Elimde 3060 Ti var hava akışım da iyi 39 derecede fan açmadan takılıyor. Arkadaşta 6600XT vardı yine fan açmıyordu boşta. 3070 hava akışını doğru dürüst yapamadığım eski nesil bir kasa da dahi fan açmıyor kart.

Nasıl fabrikasyon boşta %30 fan açıyor bu kartlar anlayamadım. Hadi düşük modeldir 0dB fan yoktur diyeceğim ancak en düşük modeller bile kullanıyor bunu artık.

Arkadaşın sorunu 2.el ise bir de mining çıkması ise belki BIOS'u ile oynanmış olabilir. Pek mantıklı değil çünkü boşta fan çalıştırması.

Buyur giriş seviyesi 3090 kart:

Eki Görüntüle 1989056

Bu da ayrı bir kaçma yöntemi olsa gerek 😉

Paşamızı inandıramıyorsak 50 tane kart modeli dahi atarız sorun değil.

İmzanıza bakmak zorunda değilim. Ayrıca bundan dolayı ceza yiyebilirsiniz haberiniz olsun 🙂

Kısacası sizlik bir durum var ortada.

Bunu NVIDIA'ya mail olarak atıp sor o zaman küçüğüm bende buraya 50 tane daha kart atarım sorun değil. Bir de sıcaklık düşükken dönmesi saçma diyorsun zaten döndüğü için o sıcaklıkta. Bir de büyüklerine paşam diye konuşma bir gün ters birine denk gelir hüzünlenirsin.

Değişik bir durum.

Elimde 3060 Ti var hava akışım da iyi 39 derecede fan açmadan takılıyor. Arkadaşta 6600XT vardı yine fan açmıyordu boşta. 3070 hava akışını doğru dürüst yapamadığım eski nesil bir kasa da dahi fan açmıyor kart.

Nasıl fabrikasyon boşta %30 fan açıyor bu kartlar anlayamadım. Hadi düşük modeldir 0dB fan yoktur diyeceğim ancak en düşük modeller bile kullanıyor bunu artık.

Bende bu zamana kadar GTX 1050 Ti Windforce, RTX 3070 Gaming Z Trio, Sapphire RX 5500 XT 4GB, RX 6900 XT Toxic ve RTX 3090 Gamerock kullandım. Hiç birinde böyle bir sorun yaşamadım.

Sadece GT 1030 ITX'de kullandım onun fanı her zaman tam hızda dönüyordu.

Bunu NVIDIA'ya mail olarak atıp sor o zaman küçüğüm bende buraya 50 tane daha kart atarım sorun değil. Bir de sıcaklık düşükken dönmesi saçma diyorsun zaten döndüğü için o sıcaklıkta. Bir de büyüklerine paşam diye konuşma bir gün ters birine denk gelir hüzünlenirsin.

1698185304249.png

Orada test kartları 40-55 derece arası "Fan Stop" yazıyor 🙂

Bir de büyüklerine paşam diye konuşma bir gün ters birine denk gelir hüzünlenirsin.

Kısacası basit bir konuyu kişiselleştirip düşme 🙂 Bu da benden sana bir abi tavsiyesi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı