Çözüldü RTX 3090 güç soket pini hasar aldığını için sürücü çöküyor olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Kingstone Fury beast 5600 40cl
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO plus 970
Ekran kartı
3090 FE
Anakart
B650 Tomahawk
İşlemci
R9 7900
Ekran kartım RTX 3090 FE ve güç kaynağım Cooler Master MWE V2 750 Bronz. Ekran kartımın kutusundan çıkan PCI-e Express 12 pin güç adaptörünü kullanıyorum, bilgisayarımda nadiren ekran kartı yük altındayken çökmeler olurdu bende bu kablo adaptörünü kurcalayarak sorunumu çözerdim. Fakat bu sefer adaptörde bir kırık tespit ettim ve şu an ekran kartını %100 güç limitinde bile kullanamıyorum, bundan birkaç hafta öncesinde %114 limiti çok rahat bir şekilde açabiliyordum ama şu an %100 limitte bile ekran kartı çöküyor ardından sürücüleri çöküyor ve sürücü çöktükten sonra bilgisayarım sürücüye ulaşılamaması ile ilgili olan hata kodlarını veriyor. Fakat ekran kartımın güç limitini %60 yaptığım zaman zerre sıkıntı yok fakat %70+ yapınca anında sistem kilitleniyor.

20240723_134229.jpg

20240723_023732.jpg

Çözüm
Evet muhtemelen sorun adaptördeki kırıktan kaynaklanıyor. Sistem yeterli gücü alamadığı için çöküyordur. Yeni adaptör almayı dene.
Güç kaynağı olarak ne kullanıyorsun?
Aslında belirtmiştim ama buyurun;

Evet muhtemelen sorun adaptördeki kırıktan kaynaklanıyor. Sistem yeterli gücü alamadığı için çöküyordur. Yeni adaptör almayı dene.
Bu adaptörler pahalı. Ucuzları da var ama bu ucuzlar da ekran kartını besleyememesinden korkuyorum, şu an kullandığım kablo eskiden ekran kartına zar zor girer tam otururdu şimdi, çok rahat giriyor hatta bazen girdiğini bile hissetmiyorum o derece yıpranmış vaziyette.

O şekilde kullanma bence ekran kartını yakabilirsin. Aynı dönüştürücü kablodan internetten al.

Hangisini tercih edeceğimi bilemiyorum. 3 adet PCI Express 8 pin olan bir adaptör kablo arıyorum ama bulamadım henüz.

Aslında belirtmiştim ama buyurun;

Bu adaptörler pahalı. Ucuzları da var ama bu ucuzlar da ekran kartını besleyememesinden korkuyorum, şu an kullandığım kablo eskiden ekran kartına zar zor girer tam otururdu şimdi, çok rahat giriyor hatta bazen girdiğini bile hissetmiyorum o derece yıpranmış vaziyette.

Hangisini tercih edeceğimi bilemiyorum. 3 adet PCI Express 8 pin olan bir adaptör kablo arıyorum ama bulamadım henüz.

Garantiden talep edin eğer garantisi hala varsa vereceklerdir eğer devam etmiyorsada ücret karşılıgında göndereceklerdir.

Garantiden talep edin eğer garantisi hala varsa vereceklerdir eğer devam etmiyorsada ücret karşılıgında göndereceklerdir.

Kabloyu tekrar kurcaladım, şimdilik ekran kartı %100 güç limiti çalışabiliyor en yakın zamanda değiştireceğim güç kablomu. Güç kaynağımı 2. el aldım, eski sahibi mining için bu güç kaynağını almış ardından yeterli olmadığı için de uygun fiyata satmıştı bana, bu güne kadar bir ayıbını görmedim bu PSU'nun. Garantisi hiçbir şekilde yok.

Hocalarım sorunun tam kaynağı bu olmalı, sistem yine çöktü "Unexpendet Store exception"(donanımsal olarak ekran kartı sorunlarında ortaya çıkan bir mavi ekran kaynak: Microsoft) mavi ekranını verdi, güç limiti %80 idi. Mavi ekran verdiği an kasamın kapağı açıktı ve kablolar ekran kartından biraz uzaktaydı yani ekran kartının ısısından pek etkilenecek bir durumda değildi. Kablolara dudağımı değdirerek sıcaklıklarını karşılaştırdığım zaman 12 pin adaptörün 2 adet 8 pin girişi var bu 8 pin girişlerden 1 tanesi diğerinden 2 katı daha sıcak neredeyse. Çok fazla ısı farkı var ve bir temassızlık söz konusu kesinlikle. Bunu evde bir şekilde çözebilmemin bir yolu var mı?

Eğer bu konuyu da merak eden olursa sorun eriyen RTX 3090 güç adaptörümmüş. Amazon.com'dan yenisini aldım artık sorun çözüldü, sorun güç arızasıymış.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı