Çözüldü RTX 4050 75W RDR2 15-20 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Buğra

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cihazım ASUS Vivobook Pro 15 OLED. RTX 4050 75W i5 13500H 16 RAM 512 GB var. 6 GB VRAM var. Sorun şu ki RDR 2 15-20 FPS'lerde geziyor. Oyunu oynayamadım. Bir ara dying lihgt 2 de de aynı sorun yaşandı oda 20-30 FPS'lerde geziyordu sonra DLSS açınca 60'lara dayandı. Ama RDR 2 de DLSS yok. Mod falan yapıyolardı sanırsam ama onu da yapmak istemiyorum. Laptopun hafızasıda neredeyse doldu dolacak 30GB gibi bir boşluk kaldı. Acaba ondan mıdır? Bilemedim de. NVIDIA ayarlarında DLSS geçersiz kılma yerinde her DLSS teknolojisi için farklı ayar kullan var bunun ayarı ne olmalı. Yine onun iki altında RDR 2 için DLAA ve Ultra performans diye bir yer var bunları açsammı açarssam FPS düzelir mi? Açacaksam hangisini açmalıyım? Fotoğraflar ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2025-02-10 193818.png
Ekran görüntüsü 2025-02-10 193638.png
Ekran görüntüsü 2025-02-10 193828.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde RTX kartlarda gözükmesi lazım ama garipmiş. Bir tane çözüm buldum ama işe yarar mı bilmem denemekte fayda var.

Belgeler kısmına gir, Rockstar Games'e gir, Red Dead Redemption 2'yi bul ve gir daha sonrasında Settings'e bas ve System diye bir dosya göreceksin ona gir. Sonrasında CTRL+F yapıp "<dlssındex Value="0"/>" i arat. Buradaki 0 değerini 1 ile değiştirip kaydet ve oyuna gir.

Bu belki oyun içerisinde DLSS'i aktif edebilir. Ancak yine de garipmiş düşük ayarlarda o FPS değerlerini görmen.

Türkçe yamadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum bende de Türkçe yama var fakat DLSS gözüküyor.

Çözdüm arkadaşlar çıkış adaptörü ayarını değiştirince RTX 4050'ye geçti herhalde. Bende çift ekran kartı var da öbürünü kullanıyormuş. Zaten diyordum bu niye VRAM'i 8 GB gösteriyor diye o ayarı değiştirince 75 85 arası almaya başladım normal ayarlarda. DLSS de geldi. Herkese teşekkürler yine de uğraştığınız için.

Bende şu şekilde grafik ayarlarının olduğu yer.

Teşekkürler reis yine de.
Oyun ayarları ultradamı hocam. Bendede asus laptop var ultra ayarlarda 2k ekranda 60 ile 110 arası gidip gelen bir fps söz konusu. Yani ultra ayarlarda rdr2 den 4050 ekran kartı ile pekde performans beklememek lazım. Ama düşük ayarlarda 15-20 veriyorsa bana pek normal gelmedi.

RDR2'de dlss olması lazım oyun içi ayarlarda.
Hocam gözükmüyo dlss amd fsr 2.0 var dlss yok

Oyun ayarları ultradamı hocam. Bendede asus laptop var ultra ayarlarda 2k ekranda 60 ile 110 arası gidip gelen bir fps söz konusu. Yani ultra ayarlarda rdr2 den 4050 ekran kartı ile pekde performans beklememek lazım. Ama düşük ayarlarda 15-20 veriyorsa bana pek normal gelmedi.
Hocan en düşükte ayarlar bende anlamıyorum niye böyle

Hocam benim laptop oyuncu laptopu değil ama bu kadarda düşük fps beklemiyodum dlss nasıl açarım bilen varmı arkadaş var demişte ben göremedim

gördüğüm kadarıyla oyun içerisinde grafik ayarlarında Nvidia DLSS diye bir ayar var şimdi baktım gördüm. Kalite - verimlilik ultra performans vs gibi seçenekler sunuyor.
Hocam işte direkt o dlss yok oyun içinde gözükmüyor. Acaba türkçe yama yapmıştım o yapmış olabilirmi diye düşünüyorum

Hocam gözükmüyo dlss amd fsr 2.0 var dlss yok
Normalde RTX kartlarda gözükmesi lazım ama garipmiş. Bir tane çözüm buldum ama işe yarar mı bilmem denemekte fayda var.

Belgeler kısmına gir, Rockstar Games'e gir, Red Dead Redemption 2'yi bul ve gir daha sonrasında settings'e bas ve system diye bir dosya göreceksin ona gir. Sonrasında ctrl+f yapıp "<dlssIndex value="0"/>" i arat. Buradaki 0 değerini 1 ile değiştirip kaydet ve oyuna gir.

Bu belki oyun içerisinde dlss'i aktif edebilir. Ancak yine de garipmiş düşük ayarlarda o fps değerlerini görmen.

Hocam işte direkt o dlss yok oyun içinde gözükmüyor. Acaba türkçe yama yapmıştım o yapmış olabilirmi diye düşünüyorum
Türkçe yamadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum bende de türkçe yama var fakat dlss gözüküyor.

Belgeler kısmına gir, Rockstar Games'e gir, Red Dead Redemption 2'yi bul ve gir daha sonrasında Settings'e bas ve System diye bir dosya göreceksin ona gir. Sonrasında CTRL+F yapıp "<dlssındex Value="0"/>" i arat. Buradaki 0 değerini 1 ile değiştirip kaydet ve oyuna gir.

Bu belki oyun içerisinde DLSS'i aktif edebilir. Ancak yine de garipmiş düşük ayarlarda o FPS değerlerini görmen.

Türkçe yamadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum bende de Türkçe yama var fakat DLSS gözüküyor.

Çözdüm arkadaşlar çıkış adaptörü ayarını değiştirince RTX 4050'ye geçti herhalde. Bende çift ekran kartı var da öbürünü kullanıyormuş. Zaten diyordum bu niye VRAM'i 8 GB gösteriyor diye o ayarı değiştirince 75 85 arası almaya başladım normal ayarlarda. DLSS de geldi. Herkese teşekkürler yine de uğraştığınız için.

Bende şu şekilde grafik ayarlarının olduğu yer.

Teşekkürler reis yine de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri
Yukarı