RTX 4050 laptop ile Rust 70 FPS ancak verebiliyor

Daha fazla  
Eskiden GTX 1650, i5 10400F sistemimde 90-100 FPS'leri rahat aldığım oyun, şu an RTX 4050, 32 GB RAM, Ryzen 5 7535HS olan laptopumda GTX 1650 ile aldığım performansın yarısını veriyor; 60-70 FPS alıyorum. Neden böyle oldu, anlamadım. Çok saçma, 1 senede oyunun optimizasyonu o kadar kötüleşebilir mi ki?

4050 laptop modellerinde 6 GB VRAM var yanılmıyorsam grafikleri ona göre ayarlayıp NVIDIA Control Center'dan ayar çekmek lazım.

Hocam zaten grafiklere abanmıyorum neredeyse her şey kapalı.

Demek istediğim ekran kartını tam performans kullanmak için VRAM'in %80 gibi bir kısmını kullanmak oyunun grafiklerini çok kısarsanız işlemciye daha çok yük biner.

🛠️ Tam performans için:​

• VRAM kullanımı %90–100 arasında olmalı (yüksek çözünürlük ve detaylarla).
  • GPU çekirdeği %95–100 yükte çalışmalı.
  • Sistem darboğazı (CPU/RAM) olmamalı.

İstersen MSI Afterburner gibi yazılımlarla anlık VRAM ve GPU kullanımını takip edebilirsin.

kaynak ChatGpt

Demek istediğim ekran kartını tam performans kullanmak için VRAM'in %80 gibi bir kısmını kullanmak oyunun grafiklerini çok kısarsanız işlemciye daha çok yük biner.

🛠️ Tam performans için:​

• VRAM kullanımı %90–100 arasında olmalı (yüksek çözünürlük ve detaylarla).
  • GPU çekirdeği %95–100 yükte çalışmalı.
  • Sistem darboğazı (CPU/RAM) olmamalı.

İstersen MSI Afterburner gibi yazılımlarla anlık VRAM ve GPU kullanımını takip edebilirsin.

kaynak ChatGpt
hocam yok bu işi çözmüyor gpt olayını bende denedim

yüksek ihtimal rust ağır bir oyun oldugu icin işlemciye çok yük bindiriyor ama r5 7535hs zaten 4050yi ucu ucuna besleyen bir işlemci oyuzden darboğaza sokuyor

farklı ayarlarda kullanmam çok fark yaratmıyor

Hocam yok bu işi çözmüyor GPT olayını bende denedim.

Yüksek ihtimal Rust ağır bir oyun oldugu icin işlemciye çok yük bindiriyor ama R5 7535HS zaten 4050'yi ucu ucuna besleyen bir işlemci o yüzden darboğaza sokuyor.

Farklı ayarlarda kullanmam çok fark yaratmıyor.

Darboğaza soksa da 1650'den daha iyi bir performans alması gerekmez mi?

YouTube'dan aynı sistemin videosuna baktığımda high ayarlarda %75 %80 GPU %35 CPU kullanımı var FPS high medium Low'da neredeyse aynı 90 FPS civarında.

Yeni konular

Geri
Yukarı