RTX 4060 ekran kartına kaç Watt PSU gereklidir?

• Konuyu başlatan Gehass
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.605
Ne kadar wattlık PSU gerekir?

550 hayli hayli yeterli olur hiçbir soru işareti bırakmadan ama ihtiyacın biraz üzerinde bir watt değeri bu ekran kartı için gelecek zamanki yükseltmelerde yetersiz kalması muhtemel yükseltme yapacaksanız 650-700 civarı bakmalısınız bütçe varsa direkt 700 de alabilirsiniz ama para israfı olur yükseltme düşünmüyorum diyorsanız.

Bir de 700W garanti olsun demis. Ileride yukseltme yapacaksa 700W alin demesi gerekirdi. Yanlış anlasilabilecek cumleler kurmaktan bikmiyor.

Hocam kullanılacak donanım parçaları da elektrik tüketiyor ben 600-700W olabilir yazdım ileride daha yüksek bir ekran kartı alınırsa garanti olsun diye. Ayrıca kasa ve klavye vb gibi elemanlar RGB olabilir diye önerdim. Fazla W PSU'nun bir zararı yok herkes her ekran kartı aldığında sürekli PSU değiştirmeye bütçesi olmayabilir.

550 hayli hayli yeterli olur hiçbir soru işareti bırakmadan ama ihtiyacın biraz üzerinde bir watt değeri bu ekran kartı için gelecek zamanki yükseltmelerde yetersiz kalması muhtemel yükseltme yapacaksanız 650-700 civarı bakmalısınız bütçe varsa direkt 700 de alabilirsiniz ama para israfı olur yükseltme düşünmüyorum diyorsanız.
Hocam yakın zamanda yükseltme düşünmüyorum maalesef

Hocam aklımda MSI MAG A600dn 600W var fakat sizin öneriniz varsa bakabilirim.

Hocam bu arkadaşa katılıyorum eğer aklınızda bir yükseltme olmazsa 600W alın derim eğer yükseltme düşünürseniz 700W alın ileride PSU almanıza gerek kalmaz. Bu arada düşündüğünüz model güzel MSI kaliteli oluyor bende 550W olanı almıştım. Alternatif olarak Zalman GigaMax'lara da bakabilirsiniz onlarda kaliteli oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı