RTX 4060 i5 12400F sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

pspsps4124

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, RTX 4060 ve i5 12400F'li sistem topladım 3 gün önce, fakat bilgisayarı aldığımdan beri şöyle sorunlar yaşıyorum:

1. Oynadığım oyunlar sırasıyla CS2, Rust, PUBG. Bu 3 oyunda da şöyle bir problem yaşıyorum: Ekran kartına yük binmiyor. MSI Afterburner uygulamasını açıp bakıyorum, sıcaklık değerlerim normal, fakat ekran kartı genel olarak %30-%65 arası gidip geliyor ve üstüne çıkmıyor. Üstüne çıktığı durumlarda FPS normal hale geliyor, fakat genel olarak bu aralıkta seyrettiği için FPS düşüşü yaşıyorum.
  2. İşlemcim 2.50 GHz'de sabit kalıyor, 1 aşağı ya da 1 yukarı gitmiyor (ekte göstereceğim).
  3. Aynı özelliklere sahip fakat sadece markaları farklı olan sisteme sahip arkadaşım benden yaklaşık 50-60 FPS daha fazla alıyor.
Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

INTEL Core i5 12400F 4.40GHz İşlemci
ASUS PRIME H610M-K D4 3200MHz DDR4 mATX Anakart
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition Ekran Kartı
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Ram
KIOXIA 500GB EXCERIA G2 M.2 SSD

Yaptığım işlemler

BIOS GÜNCELLEMESİ
BIOSTAN RAM XPG AYARLAMA
GÜÇ PLANI YÜKSEK PERFORMANS
NVİDİA AYARLARI
OYUN İÇİNDE YÜKSEK VE DÜŞÜK GRAFİK AYARLARINA GETİRME

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    267,9 KB · Görüntüleme: 36
  • 4.png
    4.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Arkadaşlar, RTX 4060 ve i5 12400F'li sistem topladım 3 gün önce, fakat bilgisayarı aldığımdan beri şöyle sorunlar yaşıyorum:

1. Oynadığım oyunlar sırasıyla CS2, Rust, PUBG. Bu 3 oyunda da şöyle bir problem yaşıyorum: Ekran kartına yük binmiyor. MSI Afterburner uygulamasını açıp bakıyorum, sıcaklık değerlerim normal, fakat ekran kartı genel olarak %30-%65 arası gidip geliyor ve üstüne çıkmıyor. Üstüne çıktığı durumlarda FPS normal hale geliyor, fakat genel olarak bu aralıkta seyrettiği için FPS düşüşü yaşıyorum.
  2. İşlemcim 2.50 GHz'de sabit kalıyor, 1 aşağı ya da 1 yukarı gitmiyor (ekte göstereceğim).
  3. Aynı özelliklere sahip fakat sadece markaları farklı olan sisteme sahip arkadaşım benden yaklaşık 50-60 FPS daha fazla alıyor.
Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

INTEL Core i5 12400F 4.40GHz İşlemci
ASUS PRIME H610M-K D4 3200MHz DDR4 mATX Anakart
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition Ekran Kartı
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Ram
KIOXIA 500GB EXCERIA G2 M.2 SSD

Yaptığım işlemler

BIOS GÜNCELLEMESİ
BIOSTAN RAM XPG AYARLAMA
GÜÇ PLANI YÜKSEK PERFORMANS
NVİDİA AYARLARI
OYUN İÇİNDE YÜKSEK VE DÜŞÜK GRAFİK AYARLARINA GETİRME
İşlemcin %17 yükte niye yüksek ghz de çalışmaya gerek duysun ki ? Attığın diğer fotoğraf hangi oyuna ait bilmiyorum ama işlemci %55 kullanımda 4.2 ghz e çıkmış işte. Cs gibi bir oyunda zaten ekran kartını %100 de kullanamazsın. Güç planını dengeli de kullanmak daha iyi boşta daha az yoruyor işlemciyi aklında bulunsun. Bir de w10 mu kullanıyorsun ? Eğer w10 kullanıyorsan w11 e geçmeni öneririm sistemin güncel bir sistem fps daha da artabilir.

Hocam w10 geldi sistem daha sonra güncellerken 11 e geçti sonra tekrar 10a döndüm şuan 10 da temiz format atıp 11 mi kurmak mantıklı fps için yoksa 10 mu ? Hocam ayrıca şöyle ki arkadaşın benden 40 50 fps daha fazlasını aldığı için sistemimde sıkıntı var diye uğraşıyorum aslında

Hocam w10 geldi sistem daha sonra güncellerken 11 e geçti sonra tekrar 10a döndüm şuan 10 da temiz format atıp 11 mi kurmak mantıklı fps için yoksa 10 mu ? Hocam ayrıca şöyle ki arkadaşın benden 40 50 fps daha fazlasını aldığı için sistemimde sıkıntı var diye uğraşıyorum aslında
Arkadaşının birebir senle aynı ayarları yaptığından emin misin ? hangi oyunda 40-50 fps fark yiyorsun. Arkadaşın w11 mi kullanıyor mesela ne kullanıyor işletim sistemi olarak. Cs de kaç fps alıyorsun.

Aynı ayarları yapıyoruz aynı oyun aynı işletim sistemi hocam rahatlıklıkla yer yer 20 yer yer 60 fps fark var aramızda.Cs de ortalama 240 - 280 arası alıyorum ama hepsi en düşük ayarlarda PUBG de ise 120 ila 160 arası alıyorum Rustda da 90 120 fps arası alıyorum dediğim gibi 40 50 fps fark var aramızda ayarlarda hepsi

Aynı ayarları yapıyoruz aynı oyun aynı işletim sistemi hocam rahatlıklıkla yer yer 20 yer yer 60 FPS fark var aramızda. CS de ortalama 240 - 280 arası alıyorum ama hepsi en düşük ayarlarda PUBG de ise 120 ila 160 arası alıyorum Rust'da da 90 120 FPS arası alıyorum dediğim gibi 40 50 FPS fark var aramızda ayarlarda hepsi.

Sen bir W11 yükle. Her şeyi sıfırdan kur. W11'e geçtiğinde FPS artar mı emin değilim ama güncellik iyidir. Ekran kartın güncel mi diye sormayacağım muhtemelen düzenli güncelleştiriyorsundur. Bir de 8 GB RAM mi kullanıyorsun?

8x2 Hocam biosdan xpg yaptım yapmadığım hiçbir şey kalmadı aslında çok can sıkıcı bir durum daha 3 gün önce geldi bilgisayar çok sıkıntıdayım açıkcası sıfırdan format atıp w10 mu yapmalıyım yoksa w11 mi geçmeliyim bilemedim

Yeni konular

Geri
Yukarı