RTX 4060, i5-13500H ve Windows 11'de oyunlarda FPS düşüşü

Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
8BBE
İşlemci
i5 13.500H
Geçenlerde Windows 10 çökmüştü, Bende Windows 11 temiz kurulum yaptım ancak oyunlarda Windows 10'a göre aşırı FPS kaybı vardı özellıkle Alt Tab yaptıktan sonra. Bende bugün tekrardan sıfırdan format diski ile Windows 11 kurulumunu yaptım, geçen sefer sürücüleri Windows 11 kurmustu, dedımkı belki yanlış kurmustur, bu yüzden elle tek tek kurdum. Ardından oyuna gırdım test için Alt Tab yapmadan önce 600-700 FPS alıyordum yüksek ayarlarda ( LoL ) için ancak Alt Tab yaptıktan sonra FPS 100'lere düştü ve ancak Max olarak 150'lere cıkmaya basladı ve sureklı bir düşüş bir drop var ve bu rahatsız edici.
Cyberpunk, Wuthering Waves, Valorant, RDR2, Spider-Man gibi oyunlarda da aynı sorun mevcut.
Windows 10 da yağ gibi oynadığım oyunlarda bu denli mide bulandırıcı drop almak canımı sıkıyor.
İnternet üzerindeki pencere modu iyileştirmelerini devre dışı bırak gibi ve Regedit'teki Value dosyasını 0 yapmak, Regeditten HKEY_CURRENT_USER \\ Yazılım \\ Microsoft \\ Windows \\ CurrentVersion \\ Explorer kısmına alttab setting ayarı eklemek, aygıt yöneticisindeki sistem cihazları kısmından high precision event timeerı devre dışı bırakmayı deneyecektım ancak bende bu zaten ekli değil kısacası bu gibi çözümleri denedim ancak sorun devam ediyor.

Sistemim: 4060 İ513.500H Laptop 16GB RAM
Açıkçası Windows 11'e devam etmek istiyorum Windows 10'a dönmek istemiyorum buna göre çözüm fikirleriniz var mı, çünkü en basit LoL'de dahi 80-90 FPS'lere düşmesi bir de grafik ayarlarını düşürmeme rağmen düşmesi çok can sıkıcı ( oyunlardaki tam ekranı çerçevesiz modda denedım orada da sorun düzelmedi sadece Alt Tab'dan sonraki masaüstünde oluşan imleç kasması azaldı )

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı