RTX 4060 oyunda 95 dereceye ulaşıyor

Düzken GPU ısısı 46 CPU ısısı 50-60 derece arasıyken robloxa girince GPU 60, elden ringde 90-95 oluyor, CPU da 95 derecelere çıkıyor. Nedeni ne olabilir? Kasamda 2 tane fan bulunuyor sizce soğutmayla alakalı bir sorun mu var?
Bilgisayar yeni alalı daha 1 yıl olmadı.

Normal değil kim yaptı montajı.

hocam kasanızda kaç fan var? ekran kartında 2 fan olması yeterli.

Arkadaşın işlemcisi de aynı şekilde cok ısınıyor. Sorun hava akışında bence.

Bu arada işlemciniz ve işlemci sogutucu modeliniz ne?
Şöyle hocam

Fotoğraf atıyorum gozükmüyor ama kasanın içinde 2 tane fan bulunmakta

Şöyle hocam

Fotoğraf atıyorum gozükmüyor ama kasanın içinde 2 tane fan bulunmakta
Kasanın içerisinde 2 fan kasanın ışıklı olan kısmında (ön, gözüken kısım) 3 tane var

hocam kasanızda kaç fan var? ekran kartında 2 fan olması yeterli.

Arkadaşın işlemcisi de aynı şekilde cok ısınıyor. Sorun hava akışında bence.

Bu arada işlemciniz ve işlemci sogutucu modeliniz ne?
Kasanın hava akışıyla herhangi bir alakası yok durumun, kullandığı işlemci i7 12. nesil güçlü bir işlemci, sıvı soğutma ya da çok iyi bir işlemci fanı gerekir soğutmak için. Ekran kartını istersen kapalı kutuya koy RTX 4060 masaüstü herhangi bir markanın 95 dereceye sıcaklığı çıkamaz mümkün değil.

Kartta teknik bir sorun var, macunları atmış servise gitmesi gerekiyor başka bir çözümü yok.

Boşu boşuna gereksiz çözümler denemeyin arkadaşlar, ekran kartını kasadan sökün ve en yakın zamanda teknik servise gönderin tamir etsinler veya kartı değiştirsinler, senin yapabileceğin hiç bir şey yok.

işte dediğim gibi arka 2 öndeki ledli kısımda 3

Kasanın hava akışıyla herhangi bir alakası yok durumun, kullandığı işlemci i7 12. nesil güçlü bir işlemci, sıvı soğutma ya da çok iyi bir işlemci fanı gerekir soğutmak için. Ekran kartını istersen kapalı kutuya koy RTX 4060 masaüstü herhangi bir markanın 95 dereceye sıcaklığı çıkamaz mümkün değil.

Kartta teknik bir sorun var, macunları atmış servise gitmesi gerekiyor başka bir çözümü yok.

Boşu boşuna gereksiz çözümler denemeyin arkadaşlar, ekran kartını kasadan sökün ve en yakın zamanda teknik servise gönderin tamir etsinler veya kartı değiştirsinler, senin yapabileceğin hiç bir şey yok.
hocam çok çok çok özür dilerim uykulu şekilde forumu yazmışım ekran kartının sıcaklığı elden ring roblox gibi oyunlarda 65 oluyor ama sorun gpu kullanımında oda şuan 80 85 gibi gözüküyor

core tempten baktığım kadarıylada cpu sıcaklığı biraz fazla

yine bi inceleme yaptım ve şöyle bir sonuç çıktı:
elden ringde gpu kullanımı 80-85lerdeyken sıcaklık 65 derece falan oluyo ekran kartın
robloxta is gpu kullanımı 35-40lardayken sıcaklık bazen 45-60 arası oluyo (şuan roblox açık 42lerde falan sıcaklığı hatta) ama işlemci hala attığım fotoğraftaki gibi, sizce bir arızamı var yoksa fanların soğutmasımı yetersiz? (arkada 2 önde 3 toplam 5 fan oluyo öndeki 3 ne kadar etki ediyo bilmiyorum arka tarafta işlemci ve ekran kartına yakın olan fanlar 2 tane)

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-29_192131613.png
    resim_2024-11-29_192131613.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
İşte dediğim gibi arka 2 öndeki LED'li kısımda 3

Hocam çok çok çok özür dilerim uykulu şekilde forumu yazmışım ekran kartının sıcaklığı Elden Ring Roblox gibi oyunlarda 65 oluyor ama sorun GPU kullanımında oda şu an 80 85 gibi gözüküyor.

Core tempten baktığım kadarıyla da CPU sıcaklığı biraz fazla.

Yine bir inceleme yaptım ve şöyle bir sonuç çıktı:
Elden ringde GPU kullanımı 80-85'lerdeyken sıcaklık 65 derece falan oluyor ekran kartın.
Roblox'ta is GPU kullanımı 35-40lardayken sıcaklık bazen 45-60 arası oluyor (şu an Roblox açık 42'lerde falan sıcaklığı hatta) ama işlemci hala attığım fotoğraftaki gibi, sizce bir arızamı var yoksa fanların soğutmasımı yetersiz? (arkada 2 önde 3 toplam 5 fan oluyor öndeki 3 ne kadar etki ediyor bilmiyorum arka tarafta işlemci ve ekran kartına yakın olan fanlar 2 tane)

GPU kullanımının 100 olması lazım sanırım işlemciniz cok ısındıgı için guc dusuruyor bu da darbogaza sebep oluyor. Hava sogutma almanızı oneririm.

işte dediğim gibi arka 2 öndeki ledli kısımda 3

hocam çok çok çok özür dilerim uykulu şekilde forumu yazmışım ekran kartının sıcaklığı elden ring roblox gibi oyunlarda 65 oluyor ama sorun gpu kullanımında oda şuan 80 85 gibi gözüküyor

core tempten baktığım kadarıylada cpu sıcaklığı biraz fazla

yine bi inceleme yaptım ve şöyle bir sonuç çıktı:
elden ringde gpu kullanımı 80-85lerdeyken sıcaklık 65 derece falan oluyo ekran kartın
robloxta is gpu kullanımı 35-40lardayken sıcaklık bazen 45-60 arası oluyo (şuan roblox açık 42lerde falan sıcaklığı hatta) ama işlemci hala attığım fotoğraftaki gibi, sizce bir arızamı var yoksa fanların soğutmasımı yetersiz? (arkada 2 önde 3 toplam 5 fan oluyo öndeki 3 ne kadar etki ediyo bilmiyorum arka tarafta işlemci ve ekran kartına yakın olan fanlar 2 tane)

Verdiğiniz bilgilerde çelişki var hocam, ekran kartının sıcaklığı mı 95 oluyor kullanımı mı? Tam olarak anlayamadım ilk yazınızda ekran kartı 95 derece çıkıyor dediniz.

İşlemci sıcaklığının 95 derece olması gayet normal, i7 12700KF kullanıyorsun, çok güçlü bir işlemci, sıvı soğutma olmadan bu işlemcinin düşük sıcaklıklarda çalışması mümkün değil. İşlemci sıcaklığında hiç bir problem bulunmuyor.

Ekran kartı kullanım oranı farketmeksizin 95 dereceye çıkıyorsa macunları patlamış demektir ve servise göndermen gerekiyor. Eğer yazım hatası yapıp ekran kartı kullanımı yerine sıcaklık değerini paylaştıysan bir sorun yok demektir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Verdiğiniz bilgilerde çelişki var hocam, ekran kartının sıcaklığı mı 95 oluyor kullanımı mı? Tam olarak anlayamadım ilk yazınızda ekran kartı 95 derece çıkıyor dediniz.

İşlemci sıcaklığının 95 derece olması gayet normal, i7 12700KF kullanıyorsun, çok güçlü bir işlemci, sıvı soğutma olmadan bu işlemcinin düşük sıcaklıklarda çalışması mümkün değil. İşlemci sıcaklığında hiç bir problem bulunmuyor.

Ekran kartı kullanım oranı farketmeksizin 95 dereceye çıkıyorsa macunları patlamış demektir ve servise göndermen gerekiyor. Eğer yazım hatası yapıp ekran kartı kullanımı yerine sıcaklık değerini paylaştıysan bir sorun yok demektir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Hocam discordda elden ring yayın açarak oynadığımda ekran kartinin KULLANIMI 95 gibi oluyodu bugün düz elden ring girdim 80 85 arasıydı kullanımı arkadaş fazla dedi ona kusura bakma ben sıcaklık yazmışım uykuluydum yazarken

Hocam discordda elden ring yayın açarak oynadığımda ekran kartinin KULLANIMI 95 gibi oluyodu bugün düz elden ring girdim 80 85 arasıydı kullanımı arkadaş fazla dedi ona kusura bakma ben sıcaklık yazmışım uykuluydum yazarken
Anladım, sisteminde herhangi bir sorun yok, işlemciye uygun bir zamanda sıvı soğutma alın onunda sıcaklık problemi çözülür, kasa hava akışı, işlemci fanı vesaire vesaire bunlar herhangi bir etki etmeyecektir.

Şuan bayadır dinleniyo bilgisayar hiçbirşey acik degil 45 derece yazıyor cpu sıcaklığıda 40 derece hicbirsey acik degilken

Anladım, sisteminde herhangi bir sorun yok, işlemciye uygun bir zamanda sıvı soğutma alın onunda sıcaklık problemi çözülür, kasa hava akışı, işlemci fanı vesaire vesaire bunlar herhangi bir etki etmeyecektir.
Anladım sağolun valla yanlış yazmışım kusura bakmayın, ekran kartıyla alakalı şeyleride yazdım kendime cevap vererek onada bakarsınız isterseniz biraz acemiyim ben bu konularda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı