RTX 4060 - R5 5600 sistemde yüksek CPU kullanımı meydana geliyor

evcil

Hectopat
Merhaba arkadaşlar RTX 4060, Ryzen 5 5600 ve 16 GB çift kanal RAM'e sahip bir sistemim mevcut.
The Last of Us Part 2 oynarken bir anda CPU kullanımımın %90-%100 GPU kullanımımın ise %60-%70 civarlarında olduğunu fark ettim.
İşlemci kullanımı artınca da daha fazla ısınıyor, stok fan kullanıyorum.
2 gün önceye kadar böyle bir sorun yoktu.
Sizce sorun neden kaynaklanmakta?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştayken kullanım oranları ne durumda? Yani içinin rahat etmesini istiyorsan malwarebyte indirip tarama yapmanı öneririm. Herhangi bir şey yoksa zaten normaldir oyuna göre kullanım oranı. Stok soğutucu evet ısındırır da 500TL gibi bir ücrete de sıcaklık sorununu çözebilirsin.

Boştayken kullanım oranları ne durumda? Yani içinin rahat etmesini istiyorsan malwarebyte indirip tarama yapmanı öneririm. Herhangi bir şey yoksa zaten normaldir oyuna göre kullanım orası. Stok fan evet ısındırır da 500TL gibi bir ücrete de sıcaklık sorununu çözebilirsin.
boştayken kullanım %10'u geçmiyor anlamadığım nokta CPU kullanımı bugün artmaya başladı

Merhaba arkadaşlar RTX 4060, Ryzen 5 5600 ve 16 GB çift kanal RAM'e sahip bir sistemim mevcut.
The Last of Us Part 2 oynarken bir anda CPU kullanımımın %90-%100 GPU kullanımımın ise %60-%70 civarlarında olduğunu fark ettim.
İşlemci kullanımı artınca da daha fazla ısınıyor, stok fan kullanıyorum.
2 gün önceye kadar böyle bir sorun yoktu.
Sizce sorun neden kaynaklanmakta?
Hocam şöyle söyleyeyim. İşlemcinizin ekran kartını beslemek için o derecelere ulaşıyor. Ve bu durumda tlou 2 gibi bir oyunda normal gibi gözüküyor aldığıınız ısı değerlerini öğrenebilirmiyiz?

Hocam şöyle söyleyeyim. İşlemcinizin ekran kartını beslemek için o derecelere ulaşıyor. Ve bu durumda tlou 2 gibi bir oyunda normal gibi gözüküyor aldığıınız ısı değerlerini öğrenebilirmiyiz?
işlemci 89-90 derecelere kadar dayanıyor hatta bazen 92 bile gördüğü oluyor. Zarar görmesin diye kapatıyorum oyunu.
Ekran kartı sıcaklığı da 60 derece civarlarında

işlemci 89-90 derecelere kadar dayanıyor hatta bazen 92 bile gördüğü oluyor. Zarar görmesin diye kapatıyorum oyunu.
Ekran kartı sıcaklığı da 60 derece civarlarında
Bu gayet fazla bir değer. Stok fanla daha idare edeceğini sanmıyorum ya kule tipi bir soğutucu alın yada macun değişimi ile bir tık zarar görmesini engelleyin.

Bu gayet fazla bir değer. Stok fanla daha idare edeceğini sanmıyorum ya kule tipi bir soğutucu alın yada macun değişimi ile bir tık zarar görmesini engelleyin.
termal macunu 3-4 gün önce sürdüm yeni aldım zaten işlemciyi de.
Isı değerinin fazla olduğunun farkındayım ama GPU kullanımı neden bu kadar düşük acaba 2 gün önceye kadar normal değerler vardı

termal macunu 3-4 gün önce sürdüm yeni aldım zaten işlemciyi de.
Isı değerinin fazla olduğunun farkındayım ama GPU kullanımı neden bu kadar düşük acaba 2 gün önceye kadar normal değerler vardı
Buda oyunun optimizasyonuyla alakalı. Macun değişimi sonrası görülen bu sıcaklık normal değil. Macunu ya fazla sürdünüz ya da montajda bir hata vardır diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı