Çözüldü RTX 4060 R5 7500F Windows 10 sistemde oyunlar çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m4kavel1

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB T-Force
SSD veya HDD modeli
Lexar 2TB 6000/6000
Ekran kartı
NVIDIA Geforce RTX 4060
Anakart
Gigabyte A620M H
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Arkadaşlar selam, yaklaşık 1-2 ay önce aldığım hazır sistemde AC Valhalla, CoD MW2 Remastered tarzı oyunlarda crash problemiyle karşı karşıyayım, yakın zamanda Marvel Rivals da da yaşadım aynı problemi ve ekran kartı sürücümün çöktüğü uyarısını aldım bu sefer.

DX güncelledim düzelmedi.
BIOS güncel.
Oyun sürücülerini güncelledim olmayanı yükledim düzelmedi.
NVIDIA ekran kartı sürücülerini eski sürüme forumda gördüğüm gibi 576.40a güncelledim düzelmedi.
Son olarak format atıp SSD'yi değiştirdim başka bir SSD'ye kurulum yaptım Windows'u her şeyi baştan yükledim şimdi eve geldim bir gün aradan sonra PC'yi açtım ve AC Valhalla'da yine crash yedim.
Daha önce police Simulator gibi bir oyunda bile crash yiyordum ama umursamamıştım. Tekrarlanmaya başlayıp beni mağdur ettikçe sinirlerim bozulmaya başladı ve kendim bir konu açmak istedim.
Yardımcı olun kafayı yemek üzereyim artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar bir saattir problem yaşamıyorum sanırım durumu çözdüm,

Daha önce forumda gördüğüm NVIDIA grafik sürücüsünü eski sürüme güncelleme meselesinde bir sürüm öncesine gitmiştim bir arkadaş durumu önceki sürüme çekerek çözdüğünü söylemişti ben de söylediği sürümü indirmiştim ama durum çözülmemişti.

Şimdi daha eski bir sürüme çektim ve yaşadığım problemi yaşamamaya başladım tahmini 1 saattir falan crash vermiyor oyun ve gayet iyi stabilizasyonu.

Bir kaç forumda da gördüğüm üzere mesele NVIDIAnın son sürümlerinin sorunlu olmasından kaynaklanıyor.

Eski sürümleri yükleyerek çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum

Aynı şeyi AMD için söyleyemeyeceğim ama denemekten zarar gelmez ben şuan NVIDIA için 572.83 kullanıyorum siz de deneyebilirsiniz.
1- PSU markan nedir ve kaç watt?
2- Parçaların ısı durumları ne durumda?
3- XMP ı kapatıp denedin mi?
4- AMD Chipset Driver'ı yükledin mi?
5- DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen tertemiz yapıp baştan kurulum yaptın mı?

1- Bitfenix Muisca 600W
2- Stabil yük de bindiriyorum ama hep stabil değerlerde
3-XMP değil EXPO kullanıyorum ve hayır denemedim 10 dakika önce ondan mı kaynaklanıyor diye düşünmeye başlamıştım kapatırsam ramlerim 3200mhzde seyredecek diye yapmadim ama deneyeceğim.
4- Hayır BIOSu yakin zamanda güncelledim ama iki yeni sürüm gelmiş sanırım onları yüklemem gerekecek.
5- Sistemi formatlayıp windowstan önce driver kurulumunu yaptım ama çözüm olmadı DDU ile yapmadım.

Yanlışsam düzeltin ama güncel parçalar icin windows 10 destegi çok iyi değil. Windows 11 kurmanız büyük ihtimal sorununuzu çözer

Benim RX 6600 kartta aynı sorunlar var ekran kartına overclock/undervolt yapıp o şekilde biraz stabil hale getirdim.

Yanlışsam düzeltin ama güncel parçalar icin windows 10 destegi çok iyi değil. Windows 11 kurmanız büyük ihtimal sorununuzu çözer
ben de düşündüm ama win10 ve win11 i karşılaştırdığımda destek konusunda çok da fark olmadığını farkettim.

Benim RX 6600 kartta aynı sorunlar var ekran kartına overclock/undervolt yapıp o şekilde biraz stabil hale getirdim.
Problemin çözüldü mü temelli yoksa azaldı mı?

ben de düşündüm ama win10 ve win11 i karşılaştırdığımda destek konusunda çok da fark olmadığını farkettim.

Problemin çözüldü mü temelli yoksa azaldı mı?
Bazı oyunlarda sıkıntı var hala bazılarında çözüldü tamamen.

Arkadaşlar bir saattir problem yaşamıyorum sanırım durumu çözdüm,

Daha önce forumda gördüğüm NVIDIA grafik sürücüsünü eski sürüme güncelleme meselesinde bir sürüm öncesine gitmiştim bir arkadaş durumu önceki sürüme çekerek çözdüğünü söylemişti ben de söylediği sürümü indirmiştim ama durum çözülmemişti.

Şimdi daha eski bir sürüme çektim ve yaşadığım problemi yaşamamaya başladım tahmini 1 saattir falan crash vermiyor oyun ve gayet iyi stabilizasyonu.

Bir kaç forumda da gördüğüm üzere mesele NVIDIAnın son sürümlerinin sorunlu olmasından kaynaklanıyor.

Eski sürümleri yükleyerek çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum

Aynı şeyi AMD için söyleyemeyeceğim ama denemekten zarar gelmez ben şuan NVIDIA için 572.83 kullanıyorum siz de deneyebilirsiniz.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…