RTX 4060 satıp B580 almak mantıklı mı?

RTX teknoloji oyunlara inanılmaz katkı sağlıyor.
Hiç katılmıyorum. Şuanlar eskisi gibi değil, Intel ve AMD, XeSS ve FSR Teknolojileriyle Nvidia ya gayet yakın olabiliyor.
3060 olsa, yine bir derece anlayabilirim.
B580 kendi başına 4060 Ti ile belirli oyunlarda sadece birkaç FPS ile geride olurken 3060 ile karşılaştırmak biraz garip bir görüş açısı.
Bence bu konu açılmamalı bile, çünkü 4060 ile kıyaslanamaz.
B580 4060'dan dağlarca olmasa bile, 1440p gibi çözünürlüklerde çok daha iyi performans verebilen bir ekran kartı. B580'in daha iyi bir ekran kartı olduğunu biliyorum, sadece mantıklı bir hareket olur mu diye soruyorum.

Hocam bazı driver sorunları + optimizasyon sorunları. Yeni çıkmış bir kart. Diyelim ki kartınızda bir sorun yaşadınız ve o sorunun çözümünü bulamadınız kartın yeni yeni yayılmasından dolayı. Ama öbürleri gayet piyasaya oturmuş, adını kazımış oldukları için onların her bir probleminin çözümü internette var.

Hocam bazı sürücü sorunları + optimizasyon sorunları. Yeni çıkmış bir kart. Diyelim ki kartınızda bir sorun yaşadınız ve o sorunun çözümünü bulamadınız kartın yeni yeni yayılmasından dolayı. Ama öbürleri gayet piyasaya oturmuş, adını kazımış oldukları için onların her bir probleminin çözümü internette var.
Intel'in zamanla bu sorunları düzelteceğini düşünüyorum hocam, düzeltilemeyecek sorunlar değildir elbette. Tabii ki de sizde o konuda haklısınız.

Hocam 2. el piyasasında garantisi devam eden ucuz kartlar var ben 2. el 6700 XT kullanıyorum bence araştırıp 6750 XT veya 7600 XT gibi yüksek VRAM'li kartları garantili şekilde alabilirsiniz.

Hocam 2. el piyasasında garantisi devam eden ucuz kartlar var ben 2. el 6700 XT kullanıyorum bence araştırıp 6750 XT veya 7600 XT gibi yüksek VRAM'li kartları garantili şekilde alabilirsiniz.
Mantıklı gelmedi değil, teşekkür ederim hocam. Bi kontrol edeceğim.

4070s sahibi biriyim NVIDIA'nın yazılımı iyi diyenlere çok gülüyorum en son yayınladıkları güncelleme gene siyah ekran hatası, oyunlarda çökmelere ve ekran kartını deli gibi çalışmasına neden oldu DDU ile silip eski sürüme geçmek zorunda kaldım. Bunu bir belirtiyim. B580 etrafımda birçok kişi kullanıyor ve gayet stabil bir kart tek sıkıntısı eski işlemcilerde uyumsuz. İşlemciniz güncellerdense performans artışı olur çünkü 4060 Ti gücünde bir kart sonuçta. Ama AMD kartlarına da bakabilirsiniz özellikle 9000 serilerine onlar daha iyi ve geleceğe yönelik bir yatırım olur.

Benim düşüncem bu seviyedeki kartlar bir yönü ile diğerinden iyiyken başka bir taraftan kaybediyor, o yüzden değiştirmeye değmez. Geçmişken hatırı sayılır bir seviye atlayın.

4060'ı güzel bir fiyata satıp üzerine az bir şey para ekleyip Intel Arc B580 almak geldi, bu ekran kartını bayağı övüyorlar. 4060'ımdan mutsuzum, çünkü oynadığım oyunlar için bana çok yetersiz geliyor. B580 fiyat olarak 4060'a kıyasla çok daha ucuz, ve çok daha iyi performans veriyor diye duydum. Sizin görüşlerinizi de duymak istiyorum.
Değiştirmek istiyorsanız 7800xt alın veya 9060xt bekleyin, b580 ile 4060 arasında VRAM haricinde aman aman bir fark yok

Technopat Haberler

Geri
Yukarı