Çözüldü RTX 4060 sistem aniden kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bluem

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler, bilgisayarım son zamanlarda nedense Valorant oynadığım sıra alta alıp başka bir uygulamaya geçeceğim sıra tıkladığım an görüntü kilitleniyor arka planda ses var klavye mouse kullanılabiliyor ama tepki vermiyor yeniden başlatmayana kadar düzelmiyor mesela Discord ekranı açık ise mesajlar yavaş yavaş geliyor görebiliyorum ancak dediğim gibi bir şey yapamıyorum.

Çoğumuzun aklına ekran kartı sorunlu olabilir diye gelebiliyor ama ekran kartını yeni aldım garantisi devam ediyor ayrıca arkadaşım benimle aynı sistemi kullanıyor aynı ekran kartı ekran kartımı ve bilgisayardaki tüm bileşenleri teker teker takaslayıp denedim kendi bilgisayarında bir problem yok hiçbir sorun olmuyor ancak bende böyle bir sorun var. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Son olarak dün FurMark testi yaptım 17 dakika boyunca çalıştırdım sonuçlar böyle.

Sistem bilgisi.
Windows 11 64 Bit.
GeForce RTX 4060 8 GB ekran kartı.
AMD R5 5600 işlemci.
Gigabyte B550 Gaming X V2 anakart.
Corsair 16x8 RAM 3000 MHz.
Samsung 980Pro 1 TB M.2 SSD.

Dosya Ekleri

• IMG_1414.png
    IMG_1414.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci ve anakart değiştiği için tekrardan format atmak zorunda kaldım M.2 SSD'i sağlam nedeni ise başka bir SSD'i getirdim Windows'u ona kurdum yine aynı sorunla karşılaştım M.2 SSD yeni ve garantili.

Deneyeceğim şimdi.

Olmadı yine aynı sorun.

Yok kardeşim tamamen Windows 11 saçmalığı bende de oluyordu sistem aynı Windows 10'a düşürdüm düzeldi sende düşür.
Aniden kapanma değil de kitlendiği için mecburiyetten yeniden başlatıyor.

Güç tüketimi yüksek de ayarlı mı?
Ben oynamıyorum ama Valorant'ta Windows 11 kilitlenme problemi yaşayan bir yayıncı vardı. Sadece Valorant'ta oluyorsa Windows11'den yada oyundan kaynaklı olabilir.

Ben oynamıyorum ama Valorant'ta Windows 11'de kilitlenme problemi yaşayan bir yayıncı vardı. Sadece Valorant'ta oluyorsa oyundan kaynaklı olabilir.

Bende Gigabyte anakartı ve Valorant'ı görünce Secure Boot tarzı bir sorun mu diye düşündüm de.

Evet yüksek performansta.

Daha önce oluyor muydu ya da ne zaman başladı belki bir güncellemeden sonra falan olmuştur.

Bende Gigabyte anakartı ve Valorant'ı görünce Secure Boot tarzı bir sorun mu diye düşündüm de.

Daha önce oluyor muydu ya da ne zaman başladı belki bir güncellemeden sonra falan olmuştur.
hocam daha önce msi h510m pro anakart ve i5 10. nesil işlemci kullanıyordum yine böyle kilitlenme oluyordu 3,4 gün önce amd işlemciye geçtim yani ürünlerde garantili yeni olmasına rağmen hala kilitlenme devam ediyor

Ben oynamıyorum ama Valorant'ta Windows 11 kilitlenme problemi yaşayan bir yayıncı vardı. Sadece Valorant'ta oluyorsa Windows11'den yada oyundan kaynaklı olabilir.
windows u orj sitesinden indirdim

windows update sırasında bozabiliyor kendini internetten indiridği için dosyaları
ne yapmam lazım güncelleme yapmasam mı acaba tekrardan format attıktan sonra

Sistem dosyası denetleyicisi'ni (SFC) yönetici olarak Windows'tan çalıştırma:​

Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 ya da 8.1​

1. Masaüstünde Windows + X kısayol tuşlarına basın.
  2. Menüden komut istemi (yönetici)öğesini seçin.
    not: sistem dosyası denetleyicisi Windows PowerShell (yönetici) içerisinden çalıştırılabilir.
  3. Kullanıcı hesabı denetimi (UAC) isteminde evet'e tıklayın.
  4. Komut istemi penceresine şunu yazın: SFC /scannow yazın ve Enter'a basın.
  5. Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse bunları onarır.
  6. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
dell.com dan aldım

Hocam daha önce MSI H510M Pro anakart ve i5 10. nesil işlemci kullanıyordum yine böyle kilitlenme oluyordu 3,4 gün önce AMD işlemciye geçtim yani ürünlerde garantili yeni olmasına rağmen hala kilitlenme devam ediyor.

Windows'u orj sitesinden indirdim.

SSD ve RAM değiştiyse bilemiyorum. Eski sistemde de Windows 11 var ise Windows 10 format atıp deneyebilirsin bir.

SSD ve RAM değiştiyse bilemiyorum. Eski sistemde de Windows 11 var ise Windows 10 format atıp deneyebilirsin bir.
işlemci ve anakart değiştiği için tekrardan format atmak zorunda kaldım m2 SSD i sağlam nedeni ise başka bir SSD i getirdim windows u ona kurdum yine aynı sorunla karşılaştım M2 SSD yeni ve garantili

not: sistem dosyası denetleyicisi Windows PowerShell (yönetici) içerisinden çalıştırılabilir.
  5. Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse bunları onarır.
dell.com dan aldım
deniyeceğim şimdi

dell.com dan aldım
olmadı yine aynı sorun

Son düzenleme:
İşlemci ve anakart değiştiği için tekrardan format atmak zorunda kaldım M.2 SSD'i sağlam nedeni ise başka bir SSD'i getirdim Windows'u ona kurdum yine aynı sorunla karşılaştım M.2 SSD yeni ve garantili.

Deneyeceğim şimdi.

Olmadı yine aynı sorun.

Yok kardeşim tamamen Windows 11 saçmalığı bende de oluyordu sistem aynı Windows 10'a düşürdüm düzeldi sende düşür.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı