Çözüldü RTX 4060 sistem Prime95 ve FurMark test sonucu nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ege10

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemime birkaç test yaptım, sonuçlarını yorumlar mısınız?

Prime95 testinde (Small FFTs) işlemci max. 89°C'yi gördü ve 89°C'de kaldı. Kendi stok fanını kullanıyorum. (İşlemci 13400F)
20 dk. FurMark yaptım max 74°C'yi gordü, 73°C'de kaldı. Çözünürlük FHD, anti-aliasing 4xMSAA.
Prime95 ve FurMark'ı yaklaşık 1 dakika beraber açtım işlemci 89°C'de kaldı, ekran kartı da 70°C civarında kaldı. (Sistemi çok yormak istemediğim için 1 dk. yaptım ama değerler sabitti.)

Son olarak Cristal Disk Mark yaptım:

İşlemcinin değerleri bana çok yüksek geldi. Sistemi İtopya'da toplattım, sizce işlemci için iletişime geçeyim mi yoksa değerler normal mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün parçaları tahmin ediyoruz sanırım, kasa hatta PSU dahil bütün parçaları detaylı olarak yazarmısınız?

Bütün parçaları tahmin ediyoruz sanırım, kasa hatta PSU dahil bütün parçaları detaylı olarak yazarmısınız?
Anakart ASUS TUF GAMİNG Z-690 PLUS, ekran kartı MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC, RAM GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL36 DDR5,
CORSAIR 1TB MP600 CORE XT(5000MB Okuma/3000MB Yazma), işlemci Intel Core i5 13400F, kasa GameBooster GB-G101B 650w. PSU içinde geliyor ama PSU üstünde BST-ATX650B yazıyor sanırsam modeli bu.

(Ben aslında bilgileri girmiştim, üst tarafta gözükmesi lazım. Bu yüzden gerek duymadım.)

İşlemci: Intel Core i5 13400F
Anakart: ASUS TUF GAMİNG Z-690 PLUS
Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC
RAM: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL36 DDR5
Depolama: CORSAIR 1TB MP600 CORE XT M.2 NVMe (5000MB Okuma/3000MB Yazma)
Kasa: GameBooster GB-G101B 650w

Hocam rica etsem bir daha bakabilir misiniz?
@Lugia2231

Son düzenleme:
Ekran kartı ok sayılır, işlemci fanın ne?

Mesajınızı sabah görüyorum anca, dün gece biraz alelacele kapattım PC'yi son size yazdım.
Önemli değil.
Daha detaylı araştırıp en yakın zamanda alacağım.

Hocam, bir de Cyrstal Disk Mark sonucuna bakar mısınız?

Önemli değil.

Daha detaylı araştırıp en yakın zamanda alacağım.

Hocam, bir de Cyrstal Disk Mark sonucuna bakar mısınız?Eki Görüntüle 1886865
Bi sıkıntı yok gibi diskmarkta. Ama şimdi dikkat ettim, o güç kaynağını kesinlikle değiştirin. Bomba gibi güç kaynağı. Onun haricinde keşke 4060 8GB yerine 16GB versiyonunu bekleseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…