Çözüldü RTX 4060 sistem Prime95 ve FurMark test sonucu nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ege10

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemime birkaç test yaptım, sonuçlarını yorumlar mısınız?

Prime95 testinde (Small FFTs) işlemci max. 89°C'yi gördü ve 89°C'de kaldı. Kendi stok fanını kullanıyorum. (İşlemci 13400F)
20 dk. FurMark yaptım max 74°C'yi gordü, 73°C'de kaldı. Çözünürlük FHD, anti-aliasing 4xMSAA.
Prime95 ve FurMark'ı yaklaşık 1 dakika beraber açtım işlemci 89°C'de kaldı, ekran kartı da 70°C civarında kaldı. (Sistemi çok yormak istemediğim için 1 dk. yaptım ama değerler sabitti.)

Son olarak Cristal Disk Mark yaptım:

İşlemcinin değerleri bana çok yüksek geldi. Sistemi İtopya'da toplattım, sizce işlemci için iletişime geçeyim mi yoksa değerler normal mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi sıkıntı yok gibi diskmarkta. Ama şimdi dikkat ettim, o güç kaynağını kesinlikle değiştirin. Bomba gibi güç kaynağı. Onun haricinde keşke 4060 8GB yerine 16GB versiyonunu bekleseydiniz.
Güç kaynağı ile ilgili endişem vardı zaten. Alırken korumaları var mı diye sordum ama "Koruma olayı prizde oluyor" dediler. Güç kaynaklarında da koruma olduğunu biliyorum ama aldım nedense. Ekran kartını da beklemek istemedim çünkü fiyatlar sürekli artıyor ve zaten16 GB daha pahalı olacak ama ekran kartını yükseltmeyi planlıyorum. 5000 serisi fln. çıkarsa iyi olur.

Eğer NVIDIA takıntınız yoksa AMD'ye yönelebilirsiniz VRAM konusunda.

Her şey için çok teşekkür ederim, en yakın zamanda PSU ve soğutucu alacağım. Son olarak 2000 -1500₺ arasında kulaklık önerebilir misiniz? Biraz araştırdım çok çeşit var, kafam karıştı.

Razer Kraken V3 X veya Blackshark V2 X bu fiyatta gayet güzel modeller. Rica ederim benim için bir zevk.

Hocam aradan 2 hafta geçti ama yine rahatsız edeceğim. İşlemci oyunlarda testteki kadar ısınmıyor, ortalama 73-74 derece civarında. En fazla 77°C gördüm ama çok durmuyor 73'e iniyor tekrar. Bazı yerlerde bu değerler sorun oluşturmaz, OC yapılmayacaksa stok soğutucu yeter falan diyorlar. Benim aklıma da şu takıldı: Acaba yaz sıcağı diye mi böyle, kışın düzelir mi?
Tekrardan size danışmak istedim.

Bir de şöyle bir soğutucu buldum, iyi midir?

Estağfrullah yardımcı olmak için buradayım. İşlemci ve ekran kartı 80 dereceyi geçmediği sürece hiçbir sorun olmayacaktır ama hem görüntü kirliliği hem de render gibi durumlarda sıcaklıklar çok fırlayacaktır. Ben oyunlarda ortalama bir hava soğutucu ile 68 civarını görüyorum (Ultra ayarlar 90FPS Witcher 3),CPU Burner testinde 72'nin üstünü görmedim. Valorant'ta daha da düşüyor hatta 63'ün üstünü gördüğümü hatırlamıyorum kaldı ki bulunduğum şehir ortalama 38 derece. Çok ısınacağını sanmıyorum stok fanlada bu şekilde ise durum ancak yine de bir sıvı soğutma almanız çok işinize yarayacaktır.

Teşekkürler hocam. Bahsettiğim modeli incelediniz mi acaba?

Bunu da düşünebilirsiniz MX-6 termal macun ile Ryzen 5600 OCli mesh olmayan kasamda battfiled 2042 Full ayarlarda işlemciyi yüksek kullanan oyun 62 derece yukarsını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…