RTX 4060 sistemde CS2 FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Haluk Bilginer

Femtopat
Daha fazla  
CS2 oynarken anlık olarak bazen 5 saniye olsun bazen 10 saniye olsun FPS droplar yiyorum. Valorant, Cyberpunk gibi oyunlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bunun nedeni nedir, çözümü nedir?
Sistem.
RTX 4060.
12th i5 12400F.
8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 oynarken anlık olarak bazen 5 saniye olsun bazen 10 saniye olsun FPS droplar yiyorum. Valorant, Cyberpunk gibi oyunlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bunun nedeni nedir, çözümü nedir?
Sistem.
RTX 4060.
12th i5 12400F.
8 GB RAM.

Grafikleri, kenar düzeltme gibi ayarları en düşüğe çekin CS2 optimizasyonda rezalet bir oyun şu anda.

RAM miktarın oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşılıyor olabilir. Ama oyunu oynarken arka planda başka işlemler de çalışıyorsa RAM miktarın yetersiz kaldığı için FPS drop sorunu yaşıyorsundur.

Öncelikle oyunu oynarken arka planda olabildiğince bir işlem çalıştırmamayı dene. Bu şekilde sorunun çözülecektir muhtemelen. Ama çözülmezse bu kez RAM'lerini TestMem5 yazılımı kullanarak test et. Yapacağın testte 1 tane bile hata almaman lazım. Hata alıyorsan RAM'lerde problem vardır. FPS drop sorunu RAM'lerdeki sorunlardan da kaynaklanır.

Geri
Yukarı