Çözüldü RTX 4060 sistemde Cyberpunk 2077 donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

sofi34

Femtopat
RAM
G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600mhz CL18 DDR4.
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma 4000
Ekran kartı
GİGABYTE A520M K V2. GIGABYTE GeForce RTX 4060
Anakart
GİGABYTE A520M K V2.
İşlemci
AMD Ryzen5 5600.
Merhaba. Cyberpunk 2077 oynamaya çalıştığım zaman garip garip donmalar kasmalar oluyor. Fareyi sağa sola hızlı şekilde götürdüğümde veya kameralara bağlanıp etrafı tarama görevinde, arabanın içindeyken vesaire. Görüntü oluşturma gecikmesinde yeri geliyor 500ms 1000ms artış görüyorum ekranın köşesinde ki istatistik bilgilerinden. Birkaç oyunda daha denk geldim ufak anlarda olsa, artık can sıkıcı olmaya başladı bu durum. Sistemim komple 0 parçalardan oluşuyor. Henüz 1 ay olmadı alalı. Bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her şey fulldeyse bu tür kasılmalar oldukça normal, özellikle RTX 4060 gibi bir ekran kartıyla. Benim sistemimde RTX 4070 Ti Super ekran kartı (16 GB VRAM) var. 2K çözünürlükte DLSS dengeli modda, frame generation açık ve overdrive dahil tüm ayarlar ultra seviyesindeyken oyunun 12 GB VRAM kullandığını gördüm.

Bu oyun biraz sistem zorlayan bir oyun optimizasyon rehberleri yayınlanan bir oyun aşağıya bir video bırakacağım orda bulunan ayarları uygulayabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Sorun devam ederse yeni ekran kartı sürücüsünü manuel olarak indir ardından DDU ile driverları kaldırıp geri yükle.
Varsayılan ayarlar da full ayarlar da ve NVIDIA'nın. Önerdiği ayarlar da denedim. Hepsinde bir problem oldu gibi. Az önce bir şeylere bastım neye bilmiyorum düzelmiş gibi gördüm. Bir daha açtığımda bakacağım tekrar yazacağım buraya.

Her şey fulldeyse bu tür kasılmalar oldukça normal, özellikle RTX 4060 gibi bir ekran kartıyla. Benim sistemimde RTX 4070 Ti Super ekran kartı (16 GB VRAM) var. 2K çözünürlükte DLSS dengeli modda, frame generation açık ve overdrive dahil tüm ayarlar ultra seviyesindeyken oyunun 12 GB VRAM kullandığını gördüm.

Bu oyun biraz sistem zorlayan bir oyun optimizasyon rehberleri yayınlanan bir oyun aşağıya bir video bırakacağım orda bulunan ayarları uygulayabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not: Sorun devam ederse yeni ekran kartı sürücüsünü manuel olarak indir ardından DDU ile driverları kaldırıp geri yükle.

Çözüm
Teşekkür ederim.

Her şey fulldeyse bu tür kasılmalar oldukça normal, özellikle RTX 4060 gibi bir ekran kartıyla. Benim sistemimde RTX 4070 Ti Super ekran kartı (16 GB VRAM) var. 2K çözünürlükte DLSS dengeli modda, Frame Generation açık ve OverDrive dahil tüm ayarlar Ultra seviyesindeyken oyunun 12 GB VRAM kullandığını gördüm.

Bu oyun biraz sistem zorlayan bir oyun optimizasyon rehberleri yayınlanan bir oyun aşağıya bir video bırakacağım orada bulunan ayarları uygulayabilirsin.

not: Sorun devam ederse yeni ekran kartı sürücüsünü manuel olarak indir ardından DDU ile driverları kaldırıp geri yükle.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı