Çözüldü RTX 4060 sistemde FIFA23 ani FPS düşmesi neden kaynaklanabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

ilkercigdem

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
GSKİLL CL18 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
TEAMGROUP 500GB M2 SSD VE 1TB HDD
Ekran kartı
GİGABYTE RTX 4060 8GB GDDR6
Anakart
GİGABYTE A520MK V2
İşlemci
RYZEN 7 5800X
Öncelikle herkese iyi akşamlar, hayırlı forumlar diliyorum.

Sadece FIFA 23'te böyle garip bir sorunla karşılaşıyorum. Sol üsttede göreceğiniz üzere FPS değerim oyunda birden 240-250'lerden 20-30'lara çakılıp tekrar çıkıyor. Görüntü ve Ses'te yırtılma gibi bir durum oluyor. Memtest yaptım RAM'lerde sorun gözükmüyor BIOS'um güncel. Ekran kartım güncel. Windows 11 Pro kurulu. Kafayı yemek üzereyim günlerdir çözüm bulamadım. Buraya videoyu yükleyemediğim için videoyu YouTube'a atıp buraya link bırakacağım bakarsanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Hocam FIFA optimizasyon sorunundan kaynaklı.
Sistemin ne kadar iyi olursa olsun o iş yaş. Sürekli anlık yırtılmalar akabinde de FPS düşüşleri olacaktır.
O yüzden FPS'yi serbest bırakmamalısın.
çözümü söylüyorum;
NVIDIA Denetim Masası -3D ayarlarının yönetilmesi - program ayarları - düşey senkronizasyon (açık) yap ve program olarak FIFA23'ü ekle

Oyun FPS'sini monitör Hz olarak sınırlar.
Böylelikle anlık FPS düşüşlerinin de önüne geçmiş olursun.
Sorun sadece Fifa'ya aitse nvidia denetim masasından grafik kalitesinin Kalite modunda olduğundan emin olun ve FPS sabitleyin. PC de sıkıntıları var bu oyunun, bende FPS limiti kaldırınca aynısını yaşıyorum.

Sistemin ne kadar iyi olursa olsun o iş yaş. Sürekli anlık yırtılmalar akabinde de FPS düşüşleri olacaktır.
çözümü söylüyorum;
NVIDIA Denetim Masası -3D ayarlarının yönetilmesi - program ayarları - düşey senkronizasyon (açık) yap ve program olarak FIFA23'ü ekle

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
FPS'in düştüğü yerdeki animasyonları konsollara göre yapmışlar gibi duruyor. Yani FPS 60 civarına sabitlemek, ara sahnelerdeki 30 FPS sınırının göze çok batmamasına yol açacaktır.

Futbol oyunlarının ana odağı genellikle konsol oluyor. Bu oyunlarda mümkün oldukça 30-60 FPS civarında oynayın.

Hatta futbol oyunlarına çok vakit ayırıyorsanız konsol almak iyi bir yatırım olacaktır. Xbox Series X mesela mantıklı bir yatırım.

Son düzenleme:
çözümü söylüyorum;

Çok teşekkür ederim akşam söylediklerinizi deneyeceğim.

çözümü söylüyorum;

Sen teknolojik bir zekasın. Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz ayarlar sayesinde sorun ortadan kalktı. :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı