RTX 4060 Ti 16 GB vs RTX 4070 12 GB

Genellikle 4070 daha iyidir, ama kullandığınız program özellikle fazla yüksek VRAM isteyen bir programsa normalde önermesem de 4060 Ti 16 GB alınabilir.
Blender kullanıyorum, Adobe Photoshop ve Illustrator ile de bazen işim oluyor. 3D modelleme için Blender'den başka bir uygulama kullanmıyorum.

Öncelikle cevap için teşekkürler, neden 4070? Tasarım için ekran kartı seçerken neye dikkat etmem gerekiyor?
Daha güçlü çünkü. 4060 Ti'ın VRAM'i daha fazla olabilir ama o VRAM'i işleyebilecek kadar güçlü değil. "Biz buna biraz daha VRAM koyalım da 100 dolar daha yüksek fiyat çekelim" mantığıyla piyasaya çıkmış kazıklama kartı.

Oyun olarak öyle iyi bir kart değil, ama Blender gibi iş programlarında 4060 Ti 16 GB hala genellikle kullanılıyor ve mantıklı bir seçim olabilir özellikle işinde yüksek VRAM'e ihtiyaç varsa.

Blender kullanıyorum, Adobe Photoshop ve Illustrator ile de bazen işim oluyor. 3D modelleme için Blender'den başka bir uygulama kullanmıyorum.

Blender'de yaptığınız işe bağlı spesifik olarak daha çok VRAM'e ihtiyacınız varsa 4060 Ti 16 GB yoksa ve daha çok işin hızı ile ilgiliyse 4070 tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Hocam 12GB VRAM'in yeteceğini düşünüyorum, şu an yaptığım modelde çok sayıda 4K/8K texture var. VRAM fazla kullanmıyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim, RTX 4070 benim için doğru seçenek gibi gözüküyor.

İfadeler: G2D
Hocam bir de son soru olarak işlemci öneriniz var mıdır? Bütçe belirtemem ama çok da pahalı olmasın mümkünse.

Fiyat belirtebilseydiniz daha iyi olurdu, ama ortalama bir fiyat olarak ve kullanım amacı iş için olacağı için 13400F uygun olabilir.

Fiyat belirtebilseydiniz daha iyi olurdu, ama ortalama bir fiyat olarak ve kullanım amacı iş için olacağı için 13400F uygun olabilir.
Hocam şimdi şöyle ki ekran kartı boru gibi olduğu, 64 GB RAM düşündüğüm için işlemciye çok para yatırmak istemiyorum fakat adam akıllı, güçlü bir işlemci de gerekiyor aynı zamanda. Ryzen 7 8700F'i not almışım mesela. Fiyatı biraz zorlar ama, o nasıldır?

AM5 için alıyorsanız, 8700F yerine 7700 tercih edebilirsiniz. Hem daha ucuz hem de çok daha güçlüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…