RTX 4060 Ti 16 GB'den üst segmente geçiş tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Veriaf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 306
Besleyemez dostum. 7500F kadar abartılan bir işlemci yok. Cyberpunk gibi Spider-Man ve TLOU gibi oyunlarında besleyemez. Giriş seviyesi bir işlemciye orta seviye bir kart öneriyorsunuz. Segmentasyon hatalı. 7500F yeterli falan değil 1080p için tavsiye edilen maksimum 9060XT ve 5060 Ti. RTX 5070 orta segment bir kart, en doğru seçenek 9600X. AAA oyunlarda bayılır kalır o işlemci. 7800x3D+RX9070 kullanıyorum bak XT olmayan versiyonu. 2K Ultra Indiana Jones da %80 altına düşmüyor işlemci Hogwarts Legacy hakeza işlemci yine %70 altına düşmüyor. Bu tür oyunların hiçbirini oynayamaz.

7500F yeterli değil hocam. 30bin liralık kartı 5 bin liralık işlemciyle besleyemezsiniz. Tavsiye edilen sınırın dışına çıkarsınız. Bu tıpkı anakart FPS'e etkili değil deyip, VRM beslemeleri yetersiz, MOSFET soğutucuları olmayan anakarta, gidip en tepe seviye işlemciyi takmaya benziyor. 1080p özelinde 9600XDEN aşağı bir işlemci kullanmayın. 14600KF ve 9600X bu tarz kartlar için dengeli seçimlerdir.
İşlemciye param yok kankam işlemci önerisi değil elimde zaten 7500F var ve 7500F ile alacağım demedim elimde olan bir işlemci ile kullanacağım.

Hayır, besleyemez. 1080p'de kullandığımızda çoğu senaryoda besleyemiyor. 2K olması gerekiyor en azından. (9070 XT)
Zaten 2K ekranım var o yüzden soruyorum.

İşlemciye param yok kankam işlemci önerisi değil elimde zaten 7500F var ve 7500F ile alacağım demedim elimde olan bir işlemci ile kullanacağım.

Tamam dostum bende sana diyorum ki, 7500F ile 1080p çözünürlükte ne RTX 5070 ne de RX9070 veya 9070XT kullanma. Bu ekran kartlarından birini kullanmak istiyorsan işlemcini de değiştirmek zorundasın. 2K özelinde yine 9070XT fazla gelecektir. 9070 veya RTX 5070 en mantıklı 2 seçenek.

Son düzenleme:
2K ekranın varsa sorun olmaz. İşlemcin 2K çözünürlükte besler. Oradaki yazım besler diyen arkadaşaydı.

Tamam dostum bende sana diyorum ki, 7500F ile 1080p çözünürlükte ne RTX 5070 ne de RX9070 veya 9070XT kullanma. Bu ekran kartlarından birini kullanmak istiyorsan işlemcini de değiştirmek zorundasın. 2K özelinde yine 9070XT fazla gelecektir. 9070 veya RTX 5070 en mantıklı 2 seçenek.

1080p kullanmıyorum dostum yine de alacağım 9070 XT'yi kafama yattı ve 9070 almam büyük ihtimalle ve 5070 almayı planlamıyorum.

1080p kullanmıyorum dostum yine de alacağım 9070 XT'yi kafama yattı ve 9070 almam büyük ihtimalle ve 5070 almayı planlamıyorum.

Özellikle RT kapatılamayan oyunlarda, motora bağlı olsa da o durumda darboğaz veya stutter sorunundan muzdarip olacaksınız, onu belirteyim. Ben 2K özelinde 7800x3D ve 9070 kullanım deneyimimi belirttim. Özellikle PS port oyunlarda veya optimiazsyonu bozuk oyunlarda işkence çekecektir o işlemci. Cyberpunk ve Hogwarts da net bir şekilde takılma ve ses kaymaları belli oluyor. Hadi fg açıp işlemciyi rahatlatırsınız desem, çoğu oyunda düzgün çalışmıyor ve input lag çok fazla. TLOU 1 de aynı şekilde.%1 FPS'ler yerlerde sürünüyor oyun akıcılığı konusunda tatmin olmazsınız. Uzun vadede işlemci değişimine iter sizi. Tabii AAA oyun oynuyorsanız geçerli bunlar. Battleground ya da Valorant falan oynuyorsanız zaten bu oyunlar CPU bound, işlemci ekran kartından daha önemli hale gelir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dk 4 sonrasını izleyebilirsiniz son videoda. Tavsiye edilen 7700X, 9700X en düşük 9600X ki bence 9600X gayet yeterli ve sorun çözücüdür.

Dosya Ekleri

• 1765309377839.png
    1765309377839.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 3
  • 1765309436677.png
    1765309436677.png
    919,9 KB · Görüntüleme: 3
Besleyemez dostum. 7500F kadar abartılan bir işlemci yok. Cyberpunk gibi Spider-Man ve TLOU gibi oyunlarında besleyemez. Giriş seviyesi bir işlemciye orta seviye bir kart öneriyorsunuz. Segmentasyon hatalı. 7500F yeterli falan değil 1080p için tavsiye edilen maksimum 9060XT ve 5060 Ti. RTX 5070 orta segment bir kart, en doğru seçenek 9600X. AAA oyunlarda bayılır kalır o işlemci. 7800x3D+RX9070 kullanıyorum bak XT olmayan versiyonu. 2K Ultra Indiana Jones da %80 altına düşmüyor işlemci Hogwarts Legacy hakeza işlemci yine %70 altına düşmüyor. Bu tür oyunların hiçbirini oynayamaz.

7500F yeterli değil hocam. 30bin liralık kartı 5 bin liralık işlemciyle besleyemezsiniz. Tavsiye edilen sınırın dışına çıkarsınız. Bu tıpkı anakart FPS'e etkili değil deyip, VRM beslemeleri yetersiz, MOSFET soğutucuları olmayan anakarta, gidip en tepe seviye işlemciyi takmaya benziyor. 1080p özelinde 9600XDEN aşağı bir işlemci kullanmayın. 14600KF ve 9600X bu tarz kartlar için dengeli seçimlerdir.

Hayır, besleyemez. 1080P'de kullandığımızda çoğu senaryoda besleyemiyor. 2K olması gerekiyor en azından. (9070 XT)

Yahu burada anakart tavsiye ederken ileride upgrade yaparsın denilip 120 watt CPU Power limitli giriş seviyesi anakart aldırtmaya çalışıyorlar millete. Adam ileride 9800x3D bile taksa gümleyecek haberi yok. TDP bilir, PPT-TDC-EDC bilmez. Sırf bunun yüzünden Anakart veri tabanı koydum foruma ki millet neyin ne olduğunu görsün diye.

7500F işlemcisi ile ilgili bir de cahil cesareti o bu konuşma vs diyen 20'li yaşlarda ergenliği bitirememiş bir tayfa var onlar da toptan akıllara zarar.

Piyasada eşek gibi 144HZ-240Hz+ monitörler dolaşıyor ucuz fiyata ki artık standart hale geldi, bu monitörleri biz sadece Counter-Strike veya Valorant'ı 1280x960'da oynamak için mi aldık? Sadece o işe mi yarıyor da 7500F ile 4K ultra'da oyun açıp 50-60 FPS alalım da darboğaza girmesin diye mi kasıyoruz?

RTX 5080 için ben 2K yüksek FPS isteyen alsın dediğimde de overkill o saçmalama vs tarzı laflar sallanıyordu. Ama 144FPS+ veriyor çoğu oyunda, kendi oynadıklarım 220-300 arası alıyorum mesela Forza Motorsport-BF6 gibi aldığın monitörün hakkını veriyor yani. Eskiyince gider VRR-FreeSync-G-SYNC açarsın 60 FPS oynarsın orası geleceği öngörmekle alakalı.

Türkiye'deki bilgisayar toplama mantığında:

Anakart: En ucuz iş görecek kadar
PSU: En ucuzun bir tık üstü
RAM: Orta kalite
SSD: Alt veya orta kalite
Kasa: En ucuz ama RGB'li
İşlemci: Giriş seviyesi veya bir tık üstü
Ekran kartı: 5070 Ti+++++

Evet süper Fiyat/Performans bilgisayarı topladığınızı sandınız, o YouTube'daki hocalarınız mıdır artık ne haltlardır bunları para karşılığında körükleyen. Mahkemeye vermek lazım bunları tüketiciyi aldatmaktan da ülkede hukuk mu var?

Son düzenleme:
Yahu burada anakart tavsiye ederken ileride upgrade yaparsın denilip 120 watt CPU Power limitli giriş seviyesi anakart aldırtmaya çalışıyorlar millete. Adam ileride 9800x3D bile taksa gümleyecek haberi yok. TDP bilir, ppt-tdc-edc bilmez. Sırf bunun yüzünden anakart veri tabanı koydum foruma ki millet neyin ne olduğunu görsün diye.

7500F işlemcisi ile ilgili bir de cahil cesareti o bu konuşma vs diyen 20'li yaşlarda ergenliği bitirememiş bir tayfa var onlar da toptan akıllara zarar.

Piyasada eşek gibi 144HZ-240Hz+ monitörler dolaşıyor ucuz fiyata ki artık standart hale geldi, bu monitörleri biz sadece Counter-Strike veya Valorant'ı 1280x960'da oynamak için mi aldık? Sadece o işe mi yarıyor da 7500F ile 4K Ultra'da oyun açıp 50-60 FPS alalım da darboğaza girmesin diye mi kasıyoruz?

RTX 5080 için ben 2K yüksek FPS isteyen alsın dediğimde de overkill o saçmalama vs tarzı laflar sallanıyordu. Ama 144FPS+ veriyor çoğu oyunda, kendi oynadıklarım 220-300 arası alıyorum mesela Forza Motorsport-BF6 gibi aldığın monitörün hakkını veriyor yani. Eskiyince gider VRR-FreeSync-G-Sync açarsın 60 FPS oynarsın orası geleceği öngörmekle alakalı.

Türkiye'deki bilgisayar toplama mantığında:

Anakart: En ucuz iş görecek kadar.
PSU: En ucuzun bir tık üstü.
RAM: Orta kalite.
SSD: Alt veya orta kalite.
Kasa: En ucuz ama RGB'li.
İşlemci: Giriş seviyesi veya bir tık üstü.
Ekran kartı: 5070 Ti+++++

Evet süper Fiyat/Performans bilgisayarı topladığınızı sandınız, o YouTube'daki hocalarınız mıdır artık ne haltlardır bunları para karşılığında körükleyen. Mahkemeye vermek lazım bunları tüketiciyi aldatmaktan da ülkede hukuk mu var?

Tamamen haklısınız hocam. Bizim millet segmentasyon ne uyum ne hiç bilmiyor. Ekran kartına saldırıp geçiyor. E kalan bileşenler kalitesiz olunca, AMD driver patlatıyor farklı farklı sorunlar baş gösteriyor. Zamanında ben ilk bilgisayarımı toplarken tecrübesizlik ve bilgisizlik ile buraya geldim, konu açtım. 10100F ve 1660 Ti darboğaz yaşar mı diye. Herkes yaşamaz dedi, abi oyun oynayamadım. Forza Horizon 4'ten tutun ne kadar AAA oyun varsa o zaman hepsinde darboğaz yaşadım. Ben X870 Tomahawk aldım diye burada bana sataşan oldu, ne gerek var o anakarta git B650M-R al 7800x3D için yeterli diye. Upgrade yapmak istediğimde dımdızlak kalacağımı bilmiyorlar. Fiyatı da uygundu 11k ya 6 ay peşin fiyatına taksitle aldım. Şimdi 16k altına yok anakart. Gönlüm istediğinde hiç düşünmeden istediğim işlemciyi alıp takabileceğim. Yavaş yavaş sorun yaşadıklarında öğrenecekler ama. Stabil sistem nedir nasıl olur bilecekler. Şimdilik işlemciden, anakarttan, SSD ve Power'dan kıssınlar. Siteler dediğiniz gibi buna ekstra ön ayak oluyor. Her sistemde Gamepower, Frisby gibi ne olduğu belli olmayan hava soğutucular gibi ürünler görmekten yıldım. Özelleştirme yapmadan sistem öneremiyoruz. Sanki bu YouTuber'lar babalarının hayrına sistem topluyorlar. Hiç kar amacı gütmeyen aile dostlarımız bizim onlar. Ha bir de 5080 ile 4K çözünürlükte MFG+performans DLSS ile birkaç FPS fazla alacağım diye yırtınmak varken, neden 2K native Ultra ayarlarda akıcı şekilde rahat rahat oyun oynasınlar, sıkıntılı olmak zorunda hep. Monitör alırken 200Hz aşağısı almazlar ama bu arkadaşlar :D.

Tamamen haklısınız hocam. Bizim millet segmentasyon ne uyum ne hiç bilmiyor. Ekran kartına saldırıp geçiyor. E kalan bileşenler kalitesiz olunca, AMD driver patlatıyor farklı farklı sorunlar baş gösteriyor. Zamanında ben ilk bilgisayarımı toplarken tecrübesizlik ve bilgisizlik ile buraya geldim, konu açtım. 10100F ve 1660 Ti darboğaz yaşar mı diye. Herkes yaşamaz dedi, abi oyun oynayamadım. Forza Horizon 4'ten tutun ne kadar AAA oyun varsa o zaman hepsinde darboğaz yaşadım. Ben X870 Tomahawk aldım diye burada bana sataşan oldu, ne gerek var o anakarta git B650M-R al 7800x3D için yeterli diye. Upgrade yapmak istediğimde dımdızlak kalacağımı bilmiyorlar. Fiyatı da uygundu 11k ya 6 ay peşin fiyatına taksitle aldım. Şimdi 16k altına yok anakart. Gönlüm istediğinde hiç düşünmeden istediğim işlemciyi alıp takabileceğim. Yavaş yavaş sorun yaşadıklarında öğrenecekler ama. Stabil sistem nedir nasıl olur bilecekler. Şimdilik işlemciden, anakarttan, SSD ve Power'dan kıssınlar. Siteler dediğiniz gibi buna ekstra ön ayak oluyor. Her sistemde Gamepower, Frisby gibi ne olduğu belli olmayan hava soğutucular gibi ürünler görmekten yıldım. Özelleştirme yapmadan sistem öneremiyoruz. Sanki bu YouTuber'lar babalarının hayrına sistem topluyorlar. Hiç kar amacı gütmeyen aile dostlarımız bizim onlar. Ha bir de 5080 ile 4K çözünürlükte MFG+performans DLSS ile birkaç FPS fazla alacağım diye yırtınmak varken, neden 2K native Ultra ayarlarda akıcı şekilde rahat rahat oyun oynasınlar, sıkıntılı olmak zorunda hep. Monitör alırken 200Hz aşağısı almazlar ama bu arkadaşlar :D.

X870E Tomahawk, eğer Carbon vatan gece indiriminde 20bin olmasaydı direk alacağım anakarttı. PBO açacağım scalar 5-10X zorlayacağım fmax+200 yürüyeceğim de, peki abi der işini halleder. Carbon'da 2-3 farklı olay var o da işte Ethernet portu iki tane 5+2.5 bir de USB2.0 yok hepsini USB3.0 yapmışlar. VRM 110A, Tomahawk'ta da 80A ki 80A dediğin 14 faz "1120" amper eder ki overkill yani. Şu an en kral işlemciyi taksan 9950x3D çektiği short burst amper 255 bile olmadı hiçbir zaman. Zaten TDC'ye düşüyor uzun yükte 160A görüyorsun 200watt TDP ayarlarsan. Carbon'daki 110A SPS ne halta yarıyor? Sıcaklığı düşürüyor başka bir esprisi yok. Stabiliteyi 80A da halleder fazla fazla.

DLSS özelinde; DLAA ve Quality dışındaki tüm seçenekler görüntüye direktman blur atıyor. Ne yaparsan boş, netlik gitti, sharpness atsan da asla o kaliteyi yakalayamıyor. 4K'da DLSS balanced ya da performance alınca 4K'da oynadığını zannediyorsun sadece. Upscaling çarpanı ne kadar artarsa hata oranı da o kadar arttığı için blur ile kamufle etmeye çalışıyor sistem. Ee si yani 4K monitörüm var diyorsan en kötü senaryoda DLSS quality kullanman lazım. Bunun için de 2K'da yüksek performans veren bir karta ve darboğaz yapmayacak bir işlemciye ihtiyacın var. 9950x3D, CCD1'i BIOS'tan kapatıp BF6 daldığımda 2K High-Ultra ayarlarda darboğaz yapıyor felakete bak, 10-50 fps fark var gpu ile işlemci fps'i arasında. GPU fps zorluyor ama işlemci takılıyor . CCD kapatmadan 16 job thread ayarladığımda da sadece %1 FPS daha yüksek oluyor çünkü Windows ve diğer işleri diğer CCD yaparken 9800x3D 16 Thread'ın tamamı BF6'ya atanmış oluyor ama darboğaz gene var, job thread sayısı 16 iken de darboğaz var, 32 job thread yapıyorsun oyun 28'de açılıyor(windowsa ayırıyor) gene darboğaz var. 7500F ile acaba nasıl bir besleme bekliyor bu arkadaşlar ?

X870e Tomahawk, eğer Carbon vatan gece indiriminde 20bin olmasaydı direk alacağım anakarttı. PBO açacağım scalar 5-10X zorlayacağım fmax+200 yürüyeceğim de, peki abi der işini halleder. Carbon'da 2-3 farklı olay var o da işte Ethernet portu iki tane 5+2.5 bir de USB2.0 yok hepsini USB3.0 yapmışlar. VRM 110a, Tomahawk'ta da 80a ki 80a dediğin 14 faz "1120" amper eder ki overkill yani. Şu an en kral işlemciyi taksan 9950x3D çektiği short burst amper 255 bile olmadı hiçbir zaman. Zaten Tdc'ye düşüyor uzun yükte 160a görüyorsun 200watt TDP ayarlarsan. Carbon'daki 110a sps ne halta yarıyor? Sıcaklığı düşürüyor başka bir esprisi yok. Stabiliteyi 80a da halleder fazla fazla.

DLSS özelinde; DLAA ve quality dışındaki tüm seçenekler görüntüye direktman blur atıyor. Ne yaparsan boş, netlik gitti, sharpness atsan da asla o kaliteyi yakalayamıyor. 4K'da DLSS balanced ya da performance alınca 4K'da oynadığını zannediyorsun sadece. Upscaling çarpanı ne kadar artarsa hata oranı da o kadar arttığı için blur ile kamufle etmeye çalışıyor sistem. Ee si yani 4K monitörüm var diyorsan en kötü senaryoda DLSS quality kullanman lazım. Bunun için de 2K'da yüksek performans veren bir karta ve darboğaz yapmayacak bir işlemciye ihtiyacın var. 9950x3D, ccd1'i BIOS'tan kapatıp BF6 daldığımda 2K high-Ultra ayarlarda darboğaz yapıyor felakete bak, 10-50 FPS fark var GPU ile işlemci FPS'i arasında. GPU FPS zorluyor ama işlemci takılıyor. Ccd kapatmadan 16 job thread ayarladığımda da sadece %1 FPS daha yüksek oluyor çünkü Windows ve diğer işleri diğer ccd yaparken 9800x3D 16 Thread'ın tamamı BF6'ya atanmış oluyor ama darboğaz gene var, job thread sayısı 16 iken de darboğaz var, 32 job thread yapıyorsun oyun 28'de açılıyor(Windows'a ayırıyor) gene darboğaz var. 7500F ile acaba nasıl bir besleme bekliyor bu arkadaşlar?

Elinize sağlık hocam çok güzel yazmışsınız. Söyleyip duruyorum bunları ama ne anlayan var ne dinleyen. Almış bir 7500F her şeyi besler furyası akıp gidiyor.F/p işlemci ona okeyim de, hayatımda bu kadar abartılan, her kartı besleyeceğine inanılan bir işlemci görmedim. Bende e olmayan düz versiyonu var, lakin beslemeler tamamen aynı diye biliyorum. Ben çok memnunum anakarttan komple bir canavar. Adamlar fg yi nimet olarak görüyor. Neymiş yüzyılın kart teknolojisi imiş. Biz kıymetini bilemiyormuşuz. Şunu demiyor bak saf güç olarak bomboş kartlara 30-40k veriyoruz, MFG'ye muhtacız. Cilalayıp cilalayıp çakıyorlar. Zaten iyice hamam böceği gibi davranmaya başladılar. Hatta biri RTX5070 MFG deneyimleri konusuna, ben gecikmeli olmasını seviyorum yazmış :D.30k para bayıldı ya teknolojisini falan övecek, yediremiyor, boşa almış gibi hissetmek istemiyor. Yeni işlemciler geldiğinde 7800x3D'yi ikinci elden satıp direk değiştirmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı