RTX 4060 Ti takınca Ethernet portu çalışmıyor

emremertyilmaaz

Megapat
Daha fazla  
RAM
Apacer Panther 32GB (2X16GB) 5200MHZ CL38 DDDR5 Gaming RAM (AH5U32G52C5227BAA-2)
SSD veya HDD modeli
MLD M700 1TB 7000MB-5500MB NVMe 2280 SSD
Ekran kartı
MSI VGA GEFORCE RTX 4060TI GAMING X 8G
Anakart
MSI MB PRO H610M-E SOKET 1700 DDR5 5600MHZ(OC) HDM
İşlemci
Intel Core i5 12400F 2,5 GHz 18 MB Cache 1700 Pin
Yeni eve taşındığım için sistemimi oraya taşıdım.

Bilgisayarımda ekran geldiğinde Ethernet portundaki ışıklar yanmıyor. Ethernet portundaki ışıklar yanınca ekran gelmiyor. Ekran kartının PCI bağlantısını çıkarıp yerine oturttuğum zaman Ethernet geliyor ancak ekran kartını hiç anakarta takmadan dışarıda PCI bağlantısına bağlayınca yine Ethernet geliyor. Yani bilgisayar çalışması gerektiği gibi çalışınca Ethernet portu çalışmıyor.
Dün gece uzun uzun her kombinasyonu denedim işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Eski evimde böyle bir sorun yoktu, 1 sene boyunca Ethernet kablosu takılıydı neredeyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni eve taşındığım için sistemimi oraya taşıdım.

Bilgisayarımda ekran geldiğinde Ethernet portundaki ışıklar yanmıyor. Ethernet portundaki ışıklar yanınca ekran gelmiyor. Ekran kartının PCI bağlantısını çıkarıp yerine oturttuğum zaman Ethernet geliyor ancak ekran kartını hiç anakarta takmadan dışarıda PCI bağlantısına bağlayınca yine Ethernet geliyor. Yani bilgisayar çalışması gerektiği gibi çalışınca Ethernet portu çalışmıyor.
Dün gece uzun uzun her kombinasyonu denedim işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Eski evimde böyle bir sorun yoktu, 1 sene boyunca Ethernet kablosu takılıydı neredeyse.

Ekran kartı hariç aynı sisteme sahiptim eskiden aynı sorun benim de başıma geldi BIOS Update veya herhangi ayarları kurcaladın mı bilmiyorum bende ondan dolayı oldu ilk olarak

Bilgisayarı tamamen kapat fişini çek anakart üzerindeki pili çıkar bir dakika bekle geri tak sisteme güç ver bu da olmazsa

Bilgisayar açılırken del tuşu ile BIOS'a gir
Sol altta Advanced Mode'a gir ya da F7 bas

Settings → Advanced → Integrated Peripherals
  • Onboard LAN Controller → Enabled
  • LAN Option ROM → Disabled

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı