RTX 4060 Ti ve R5 7500F sistem oyunlarda olması gerekenden düşük FPS veriyor

Kvp Cevher

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060Tİ 16GB
İşlemci: RYZEN 5 7500F
RAM: XPC 16 GB 5000MHZ
Ana kart:GİGABYTE B650M SH2
Güç Kaynağı: GİGABYTE 850W
Depolama: MLD M500 ULTRA 1TB KİNGSTON 120 GB SATA SDD, TOSHİBA 500GB HDD, SEAGATE 1 TB HDD
Merhaba, bilgisayarımın özellikleri yeterince iyi olmasına rağmen yeterli performans alamıyorum. Neden olabilir?

Sistem özellikleri:

• Ekran kartı: 4060 Ti 16 GB.
  • İşlemci: R5 7500F.
  • RAM: 16 GB 6000 MHz DDR5 XPC RAM.
  • SSD: MLD M500 Ultra 1 TB.
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H.

Valorant'ta en düşük ayarlarda 250–350 FPS arası alıyorum, bence düşük. Neden olabilir, yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Valorant Screenshot 2025.11.02 - 01.35.43.51.png
    Valorant Screenshot 2025.11.02 - 01.35.43.51.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 33
Normal kanka 5070 laptop ile 300-400 aliyorum ben riotgames oyunlarında ekran karti kendini zorlamiyor. PC de ayni durunlm sözkonusu mu bilmiyorum bu FPS bana yetmez diyorsan grafik ayarlarini Max performansa gore ayarla.

Açıkçası sanmıyorum. Deneme şansın varsa çevrenden 2 kanal daha iyi bir RAM ile denemeni tavsiye ederim. Eskişehirdeysen yardımcı olurum.

Teşekkür ederim yardımın için ama istanbuldayım olmadı şu anki RAM'i satıp 2 adet 16 GB alırım çevrende RAM arayan varsa yardımcı olurum bir de önerebileceğin bir RAM var mı 3500 4000 bandında.

Normal kanka 5070 laptop ile 300-400 aliyorum ben riotgames oyunlarında ekran karti kendini zorlamiyor. PC de ayni durunlm sözkonusu mu bilmiyorum bu FPS bana yetmez diyorsan grafik ayarlarini Max performansa gore ayarla.

CS dede aynı mevzu var.

Teşekkür ederim yardımın için ama istanbuldayım olmadı şu anki RAM'i satıp 2 adet 16 GB alırım çevrende RAM arayan varsa yardımcı olurum bir de önerebileceğin bir RAM var mı 3500 4000 bandında.

CS dede aynı mevzu var.
Kullandığın ram aşağı yukarı 4800Mhz Cl40lar kadar performans veriyor. Yani giriş seviyesinin bile altında kalıyor. Aşağıdaki ram'e bakabilirsin.

Merhaba, bilgisayarımın özellikleri yeterince iyi olmasına rağmen yeterli performans alamıyorum. Neden olabilir?

sistem özellikleri:

• Ekran kartı: 4060 Ti 16 GB.
  • İşlemci: R5 7500F.
  • RAM: 16 GB 6000 MHz DDR5 xpc RAM.
  • SSD: MLD M500 Ultra 1 TB.
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H.

Valorant'ta en düşük ayarlarda 250–350 FPS arası alıyorum, bence düşük. Neden olabilir, yardımcı olabilir misiniz?

Çözünürlük? 1440 sa normaldir.

Markayı ilk defa görüyorum sıkıntı olmaz değil mi?

RAM sıkıntı yaparsa tamir etme vs. şansınız olmadığı için değişime gönderiyorsunuz. Satıcısı Hepsiburada olduğundan kolay bir tecrübe olur. Malzeme kalitesini beğenmesemde 4K bandında Patriot'larda var onlara da bakabilirsiniz.

RAM sıkıntı yaparsa tamir etme vs. şansınız olmadığı için değişime gönderiyorsunuz. Satıcısı Hepsiburada olduğundan kolay bir tecrübe olur. Malzeme kalitesini beğenmesemde 4K bandında Patriot'larda var onlara da bakabilirsiniz.

Şu anki RAM'im ile yenisini aynı anda taksam sıkınıntı olur mu?

Yakın zamanda driver güncellemesi yaptın mı işlemci ekran kartı?

Ekran kartına her gelğinde yapıyorum ama zaten PC'yi topladığımdan beri böyle.

Şu anki RAM'im ile yenisini aynı anda taksam sıkınıntı olur mu?
%90 olur. DDR5 ramler birbiriyle çok uyumlu çalışmıyor. En iyi ihtimalle ikiside CL48 de çalışır. %5-6 Çift kanaldan performans kazancınız olur. Ama çift-tekten ziyade sizin ramlerin CL değerlerinin çok yüksek olması asıl sıkıntınız kanımca. Yani çift kanal size %5-6 performans kazandırcaksa 6000Mhz CL30 a upgrade tek kanal bile olsa ondan fazla kazandırır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı