RTX 4060 vs Intel Arc B580

VRAM konusunda haklısınız evet Intel bu konuda çok cimri VRAM vermiyorlar, B580 VRAM'ı evet 4060'tan fazla, sizin de dediğiniz gibi ileride daha iyi olabilir hatta geçedebilir bu konuda da sıkıntı yok fakat biz şu an için konuşuyoruz. Yazılım güncellesi gelişmesi falan filan zaman alan şeyler. NVIDIA fanboyluğu yapmıyorum AMD ve RTX kartları arasında çok arada kaldım 1 ay araştırdım. AMD VRAM konusunda çekici evet ama kullananlara baktığımda NVIDIA daha stabil deniliyordu. Bende 4060 alacağıma üstüne kredi çekip 4070 Ti Super aldım. Ben olsam ikisini de almam. 30 serisi VRAM yüksek bir kart alırdım veya AMD alırdım. Ama 2 seçenek arasında benim tercihim Intel olmazdı biraz üstüne koyup 4 5 ay sonra yükseltirdim, hatta 4060'ı 2. el alırdım. Tamamen kişisel tercihler arkadaş kendisine hangisi uyuyorsa onu seçmelidir tabii ki.

Hocam şimdi bende normalde almam diyordum ancak testlere baktığımız zaman şu anda bile 4060'dan çok daha iyi performans verdiği oyun sayısı fazla bu yüzden zaten benim tavsiyem her türlü B580 oluyor normalde Intel'den iğrenirim yalan yok AMD kullandım çoğu zaman ekran kartındada bir sefer NVIDIA kullanmış oda GTX 1080 idi sonra kartımı satmak zorunda kaldım RX 570 aldım o dönemde param ona yetiyordu şimdi Arc B580e baktım biraz da teslerini izleidm 2K oyunculukda aşırı başarılı bir kart 4060'dan daha iyi hani kendimde deneyimledim deneyimlemesem asla ve asla tavsiye vermem bu konuda hocam kredi faiz ornaları böyle yüksekken biraz zor açıkçası kredi çekmek benim monitörümden bir tanesi bozuldu maalesef ki hala alamıyorum ekonomi some problems...

Ama önümüzdeki süreçte Intel'in tanınırlığının olmayacağının bir ihtimalide yok çünkü battlemage serisi kartları gayet güzel bir şekilde performans sunmakta ki tahminimce B750 ve B770 çıkarırlar ilerleyen süreçte ve onlarlada piyasada küçüktende olsa pay alarak güven verebilirler yazılımsal olarka DLSS okey ancak Frame Generation bana sorarsanız itici geliyor yapay şeyler hoşuma gitmiyor açıkçası ben ama baktığımızda yine gayet güzel durumdadır şu anki yazılımyla bile Arc B580 ki önümüzdeki süreçte birkaç firimanın ürettiği türlerini de Türkiye'de görmeye başlarız zaten asıl mesela o zaman belli olur ki ben Intel'e bu konuda güveniyorum yazılım açısından AMD'den daha başarılı yazılım yapabildiklerini Arc'a serisinde gördük açıkçası bu yüzden benim Intel'e güvenim tam ve önümüzdeki sürelerde daha iyi performans verecektir VRAM farkı gerçekten çok önemlidir çoğu iş için ve oyun için baktığımızda VRAM çok daha önemli hocam ki RTX 60 serisine geçmek durumuna bence değmez önümüzdeki 4 seneyi rahat değerlendirebilecek VRAM'ı yüksek bir kartı tercih etmek daha mantıklıdır benim gözümde o yüzden tavsiyem benim için 12 GB VRAM'li 3060 değil 8 GB VRAM'li 4060 değil 4060 Ti olsa gayet ideal 16 GB'lik ancak bence yine de B580'nin ilerleyen süreçte 4060a fark atıp performans olarak güç gösterisi yapıcağını düşünmekteiym o yüzden bence Intel Arc B580i tavsiye ediyorum ben.
Arc B580 daha ilgici gelebilir ama dedigim gibi her seyden once ileride satmasi zorlasir. Bilgisayar toplamaktan orta duzeyde anlayan biri alir ancak o karti. Ama RTX serisi hic de oyle degil. Bilgisayar toplama deneyimi olmayan adama PC toplayacak olsan hangi ekran kartini kullanirdin falan diye sorsaniz kesinlikle RTX der. Tabii bunda Nvidia'nin oyunlarda "RTX ON/OFF" reklamlari da cok buyuk rol oynuyor. Ayrica malum Intel'in durumu da muhtesem degil su anda. En iyi oldugu alan olan islemci cikarma alaninda da AMD'ye bir hayli kaybediyor desek yeridir. Artik insanlar daha fazla AMD islemcilerini tercih etmeye basladilar. Ekran karti piyasasinda da yeni cikardiklari F/P kartlari ile neredeyse ilk defa boylesine buyuk bir sarsinti yaptilar desek o da yeridir. Hic olmazsa 2 3 yil daha sure vermeliyiz Intel'e. Anca o zaman surucu stabilizasyonlari bir Nvidia/AMD kalitesine ulasir bence. Dedigim gibi, RTX 4060 bir kac yil bal gibi goturur. O zamana kadar bilgisayara daha iyi parcalar almak icin para biriktirebilir. Daha sonra PC parcasi degistirecegi zaman bu karti da rahatlikla satabilir ve butcesini genisletebilir.

Hocam şimdi bende normalde almam diyordum ancak testlere baktığımız zaman şu anda bile 4060'dan çok daha iyi performans verdiği oyun sayısı fazla bu yüzden zaten benim tavsiyem her türlü B580 oluyor normalde Intel'den iğrenirim yalan yok AMD kullandım çoğu zaman ekran kartındada bir sefer NVIDIA kullanmış oda GTX 1080 idi sonra kartımı satmak zorunda kaldım RX 570 aldım o dönemde param ona yetiyordu şimdi Arc B580e baktım biraz da teslerini izleidm 2K oyunculukda aşırı başarılı bir kart 4060'dan daha iyi hani kendimde deneyimledim deneyimlemesem asla ve asla tavsiye vermem bu konuda hocam kredi faiz ornaları böyle yüksekken biraz zor açıkçası kredi çekmek benim monitörümden bir tanesi bozuldu maalesef ki hala alamıyorum ekonomi some problems...
Siz memnunsanız sıkıntı yok dediğim gibi kişinin kendi ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yapması gereken bir seçim güle güle kullanın :)

Siz memnunsanız sıkıntı yok dediğim gibi kişinin kendi ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yapması gereken bir seçim güle güle kullanın :)

Haklısınız hocam ve teşekkür ederim şöyle söyleyebilirim NVIDIA evet çok güzel, mükemmel ancak VRAM konusunda çok cimri o biraz can sıkıyor.

Haklısınız hocam ve teşekkür ederim şöyle söyleyebilirim NVIDIA evet çok güzel, mükemmel ancak VRAM konusunda çok cimri o biraz can sıkıyor.
Adamlar fiyat artisi yapmadan adam akilli bir VRAM kapasitesi koysalar piyasada tartisilamaz bir buyuklukleri olacakti halbuki. Yazik...

B580 4060'dan saf güç olarak daha iyi lakin stabil değil bence stabil olması için işlemcinin çok iyi anakartın çok iyi olması lazım (1080p) burada senin söylediğin B580 daha çok performans veriyor vramıda daha iyi o zaman neden 4060 tercih ediliyor? Cevabı stabilize diğer arkadaşın dediği gibi 4060 DLSS ve fg ile 2-3 yıl yüksek-Ultra ayarlarda 1080P60FPS takılacak ve sonra RTX 60 serisi çıkacak ve ona geçiş yapacak bu senaryoda 4060 çok mantıklı çünkü kullanıcı B580 aldı diyelim ve bu kartın DLSS desteği yok FSR var ama FSR3 şu an kullandığım 1660 da da mecbur açıyorum ve görüntüyü bozuyor bunun üstüne bir de Frame Generation açtığın zaman görsel olarak ne zevk kalıyor ne de bir şey ama NVIDIA tarafı DLSS ve fg yi aynı anda açıp görüntüyüde çok bozmadan FPS'i gelip geçiyor VRAM mevzusunda kesinlikle haklısınız NVIDIA orada kullanıcıyı çaresiz bırakıyor. B580'i kötülemek için yazmadım bunu çok beğendiğim bir karttır sadece şu an için biraz günlük kullanıcıda tehlikeli buluyorum driver sorunlarından sebep ileride isterim sağlam bir yazılımla tekelleşmiş NVIDIA'ya rakip olmasını.

B580 4060'dan saf güç olarak daha iyi lakin stabil değil bence stabil olması için işlemcinin çok iyi anakartın çok iyi olması lazım (1080p) burada senin söylediğin B580 daha çok performans veriyor vramıda daha iyi o zaman neden 4060 tercih ediliyor? Cevabı stabilize diğer arkadaşın dediği gibi 4060 DLSS ve fg ile 2-3 yıl yüksek-Ultra ayarlarda 1080P60FPS takılacak ve sonra RTX 60 serisi çıkacak ve ona geçiş yapacak bu senaryoda 4060 çok mantıklı çünkü kullanıcı B580 aldı diyelim ve bu kartın DLSS desteği yok FSR var ama FSR3 şu an kullandığım 1660 da da mecbur açıyorum ve görüntüyü bozuyor bunun üstüne bir de Frame Generation açtığın zaman görsel olarak ne zevk kalıyor ne de bir şey ama NVIDIA tarafı DLSS ve fg yi aynı anda açıp görüntüyüde çok bozmadan FPS'i gelip geçiyor VRAM mevzusunda kesinlikle haklısınız NVIDIA orada kullanıcıyı çaresiz bırakıyor. B580'i kötülemek için yazmadım bunu çok beğendiğim bir karttır sadece şu an için biraz günlük kullanıcıda tehlikeli buluyorum driver sorunlarından sebep ileride isterim sağlam bir yazılımla tekelleşmiş NVIDIA'ya rakip olmasını.

Fg kadar saçma bir olay yok çok rahatsız edici hissettiriyor bana FPS artmiyormus gibi hissediyorum ben hatta hani gözle görülür bir bulanıklık oluşuyor benim açımdan o yüzden can sıkıcı bir durum.

Son düzenleme:
Fg kadar saçma bir olay yok çok rahatsız edici hissettiriyor bana FPS artmiyormus gibi hissediyorum ben hatta hani gözle görülür bir bulanıklık oluşuyor benim açımdan o yüzden can sıkıcı bir durum.

FSR fg açınca aynı hissi yaşıyorum eziyet gibi geliyor lakin arkadaşımda 4000 serisi karttan DLSS ve fg ikilisini açınca aynı etkiyi yaratmadı sadece biraz gecikme oldu o da zaten problem değil hikayeli oyunlarda açmak gerekiyor Online'lerde zaten FPS yüksek.

FSR fg açınca aynı hissi yaşıyorum eziyet gibi geliyor lakin arkadaşımda 4000 serisi karttan DLSS ve fg ikilisini açınca aynı etkiyi yaratmadı sadece biraz gecikme oldu o da zaten problem değil hikayeli oyunlarda açmak gerekiyor Online'lerde zaten FPS yüksek.

Yine de bende o hissiyat 4000SERIsinde oluyor FSR'da da yaşanıyor biraz gözlerim hassas bu konuda ve hani problem bende belki de ancak yine de fg can sıkıcı geliyor sanki oyun yavaşlıyor gibi hissediyorum bayağı fazlasıyla hem de.

NVIDIA'da gecikme için reflex teknolojisi var bir de hala geliştiriyorlar o da işin içine girince gecikme performansıda çok iyi oluyor.

Geri
Yukarı