RTX 4060 vs RX 7600XT vs Intel Arc B580

Sayın abim, ilk aldığın zamandan itibaren güncellemeler ile kartın performansı ne kadar değişti? Aynısının B580 için de olacağını düşünüyorum.
Şaka gibi gelebilir eski dx11 oyunlarının kimisinde %300 artış olmakla beraber, güncel oyunlarda %20 ile %70 arasında değişen artışlar oldu. Mesela GoW ragnarok önce bi %30 sonra bi %70 daha performans artışı yaşadı.

Bazen bir driver geliyordu 20-25 oyunda birden en düşük %20 en yüksek %40 artış alıyorduk. Fakat şunu ekleyeyim bu ilk neslin donanımsal özüründen dolayı böyle, bu ikinci nesilde bu kadar büyük artışlar olmayacaktır. %10-%20 arasında stabil artışlarla ilerler diye düşünüyorum.

Şaka gibi gelebilir eski DX11 oyunlarının kimisinde %300 artış olmakla beraber, güncel oyunlarda %20 ile %70 arasında değişen artışlar oldu. Mesela GoW Ragnarok önce bir %30 sonra bir %70 daha performans artışı yaşadı.

Bazen bir driver geliyordu 20-25 oyunda birden en düşük %20 en yüksek %40 artış alıyorduk. Fakat şunu ekleyeyim bu ilk neslin donanımsal özüründen dolayı böyle, bu ikinci nesilde bu kadar büyük artışlar olmayacaktır. %10-%20 arasında stabil artışlarla ilerler diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim, kanım açıkçası B580'e çok ısındı. Galiba onu alacağım.

Bence de B580 alınır. Ülkede fahiş fiyata satılmasına rağmen 12Gb bellek, daha yüksek veriyolu ve daha yüksek performansı, (Cyberpunk gibi kimi oyunda 4060Ti performansı verebiliyor) önceki A serisine göre devasa ilerleme kat etmiş sürücüleri bir şans verilmesi için başlıca sebeplerden.

4060 ve 7600 eşit oranda fiyatı için berbat kartlar. İntel gibi henüz "egzotik" seçeneklere yönelmek istemiyorsanız 2025in çeyreğine doğru RDNA2 stoklar ile düzelmesi gerekiyor, 3 seçenek yerine 6650xt/6700/6750xt tercih edilebilinir. Sürücü problemi gibi bir durum AMD de uzun zamandır yok, bu kusursuz demek değil fakat diğer iki seçenekte de yaşanabiliyor ki bu tamamen normal. Açıkçası Sparklenin B580 varyantı ülkemize gelseydi dayanamaz atlardım üzerine.

@XenonTR hocam merhaba bende B580 alma arifesindeydim ancak sparkle varyantı hakkında bilgi sahibi değildim sparkle titan mi tercih ederdiniz.
Görsel zevk ve sessizlikten ötürü edebilirdim. Kasanıza sığıyorsa alın.

Arkadaşlar bütçem civarında bu kartlar var, sizce hangisini almalıyım? NVIDIA'ya göre diğerlerinin belleği daha yüksek ancak yazılımsal olarak AMD sürekli sorun çıkartıyor diye biliyorum. Intel olarak ise yeni bir proje olduğu için yazılım kısmı ne kadar sağlıklıdır? Teşekkürler.

Hocam B580ININ performansı 4060'dan yüksek ilerleyen süreçte de zaten driverlar ile 4060 Ti'ye doğru yaklaşır eğer derseniz birkaç ay dayanırım sonrasında keyfime bakarım Intel alın derim.

Yeni konular

Geri
Yukarı