RTX 4060'lı laptop düşük performans veriyor

recepaslan

Hectopat
Daha fazla  
Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama Dell G15 5530 laptop kullanıyorum sistem özellikleri aşağıdaki gibi, nedense sadece oyunda değil program kullanırken vs. gereğinden düşük performans veriyormuş gibi hissediyorum. Tüm driverları güncel. Premiere Pro'da render alırken bile uzun sürüyor. 4060 olan bir laptopun bundan daha fazla performans vereceğini düşünüyorum açıkçası ayrıca laptopu sürekli prize bağlı bir şekilde prizdenh güç alarak kullanacak şekilde kullanıyorum.

• Intel i7 13650HX işlemci.
  • RTX 4060 ekran kartı.
  • Intel HD Graphics ekran kartı.
  • 32 GB 4800MHz RAM.
  • 1TB M.2 SSD (100GB boş)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    138,5 KB · Görüntüleme: 56
Bende de 4050'li laptop var. BIOS ayarlarından dahili ekran kartını kullanmayı kapat. Az güç gerektiren işlerde dahili kullandırıyor Intel graphic gibi. Sadece 4060 kullansın her şeyi yaparken. Daha fazla güç tüketir. Ama çok daha iyi performans verir.

Bende de 4050'li laptop var. BIOS ayarlarından dahili ekran kartını kullanmayı kapat. Az güç gerektiren işlerde dahili kullandırıyor Intel graphic gibi. Sadece 4060 kullansın her şeyi yaparken. Daha fazla güç tüketir. Ama çok daha iyi performans verir.

Hocam dediğiniz olayı biri daha önce demişti denedim fakat yaptığımdan tam olarak emin değilim nasıl bir yol izlemeliyim kapatmak için?

Benim de sorunum oyunlarda GPU çok az kullanılırken CPU daha fazla kullanılıyor.
3070Tİ 150W Mobil Ekran kartım ancak 50-60 W larda çalışıyor bu konuda bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı