RTX 4070 laptop satıp RTX 4060 PC almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan lensi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 796
Bir kere 30 bin liraya 4060 alınmaz. Geçen gün 4070 li sistem satıldı o paraya. En kötü 7500f 7700xt sistem alınabilir veya 7800xt alınabilir biraz bütçe artarsa. Bir de mobil ekran kartının watt değeri ne acaba yani masaüstü 4070 performansı vermez sanırım. Hangi ekran kartına denk ona da bakabiliriz.

Bir kere 30 bin liraya 4060 alınmaz. Geçen gün 4070'li sistem satıldı o paraya. En kötü 7500F 7700XT sistem alınabilir veya 7800XT alınabilir biraz bütçe artarsa. Bir de mobil ekran kartının watt değeri ne acaba yani masaüstü 4070 performansı vermez sanırım. Hangi ekran kartına denk ona da bakabiliriz.

ASUS ROG 4070 140watt.

Bir kere 30 bin liraya 4060 alınmaz. Geçen gün 4070 li sistem satıldı o paraya. En kötü 7500f 7700xt sistem alınabilir veya 7800xt alınabilir biraz bütçe artarsa. Bir de mobil ekran kartının watt değeri ne acaba yani masaüstü 4070 performansı vermez sanırım. Hangi ekran kartına denk ona da bakabiliriz.
Tabii ki masaüstü 4070 performansı vermiyor. Benim masaüstündeki 3070 yer yer laptoptaki 4070'den daha yüksek FPS veriyor.

Laptopu ne kadara satacağın da önemli. Yani şu mantıksa eğer 80 bin liralık laptop aldım ama acaba masaüstü mü alsaydım diyorsan. Mesela 40bin civarında 4070superli bir sistem alsan. Yanına da 2K monitör alsan. Aşağı yukarı 50bin TL ye gelir. Klavyesi vs. 55-56 diyelim. Eğer ki çok seyahat etmiyorsan net bir şekilde masaüstü derim.

Mesela mobilde 52-64 fps civarı alırken masaüstünde 4070 super ile 100-112fps alıyorsun. Isınma derdin mi var hemen bir soğutucu alırsın çözersin vs. ya da ileride sistemi mi yenilemek istiyorsun çözümü var. Laptop seni o konuda kısıtlayacak. Bir de laptop ekranı ile monitör arasında rahatlık olarak çok fark var. Ben laptop oynarken boynum ağrıyordu eğilmekten. Sonra monitör aldım da rahatladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı ayarlar ile 4070 super masaüstü
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RT kapatırsan da laptop 70 civarında alırken masaüstü 140 lara çıkıyor. Dediğim gibi eğer evinizde masanın üstünde laptopu kullanıyorsanız hiç mantıklı değil.

Sana tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer aşırı derecede masaüstü sistem düşkünlüğün yoksa alınmaz. Elindeki laptop gayet iyi ve laptop olmasının başlı başına avantajları var zaten. Zararına satıp masaüstü almaya gerek yok. Sana tavsiyem elindekini bir köşede tut ve paranı biriktirip orta-yüksek parçalarda bir sistem toplaman daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı