RTX 4070 sistem için işlemci önerisi

Bütçe
16000

Kaan1980

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemim şöyle:

• Ekran kartı: RTX 4070.
  • İşlemci: i5 12400F.
  • Anakart: ASUS H610 mk / MSI B450M Gaming Plus (elimde iki farklı anakart var)
  • RAM: 16 GB DDR4 3200MHz.
  • PSU: 700W.
  • Monitör: 360 Hz.
  • Oyun: CS2 – 1280x960, tüm ayarlar en düşük,

Sorunum şöyle ki: CS2'de FPS'im 170-260 arasında değişiyor biraz yeterli geliyor olsa bile 360 Hz monitörümün hakkını vermiyor. Tüm yazılımsal ayar optimizasyonlarını yaptım (NVIDIA ayarları, HPET, BIOS ayarları vs.), sıcaklıklar da 65-70 derece civarı.

Ancak FPS artışı tatmin edici değil. YouTube'dan birkaç videoya baktığımda bu sistemde çok daha yüksek değerler alıyorlar.

Sorunu çözemediğim için yeni işlemci arıyorum ve üç seçeneğim var:

1. Intel tarafında daha güçlü bir işlemci.
  2. Ryzen 7 5700x3D (AM4 soket, elimde B450 anakart var)
  3. AM5 platformuna geçmek (en pahalı seçenek, anakart + RAM değişimi gerekiyor) bunu çok istemiyorum gibi.

Sorum: FPS ve fiyat/performans açısından en mantıklı yükseltme hangisi olur? Toplam bütçem 16.000 TL.

Amacım sadece CS2 gibi oyunlarında yüksek FPS almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence
Merhaba arkadaşlar, sistemim şöyle:

• Ekran kartı: RTX 4070.
  • İşlemci: i5 12400F.
  • Anakart: ASUS H610 mk / MSI B450M Gaming Plus (elimde iki farklı anakart var)
  • RAM: 16 GB DDR4 3200MHz.
  • PSU: 700W.
  • Monitör: 360 Hz.
  • Oyun: CS2 – 1280x960, tüm ayarlar en düşük,

Sorunum şöyle ki: CS2'de FPS'im 170-260 arasında değişiyor biraz yeterli geliyor olsa bile 360 Hz monitörümün hakkını vermiyor. Tüm yazılımsal ayar optimizasyonlarını yaptım (NVIDIA ayarları, HPET, BIOS ayarları vs.), sıcaklıklar da 65-70 derece civarı.

Ancak FPS artışı tatmin edici değil. YouTube'dan birkaç videoya baktığımda bu sistemde çok daha yüksek değerler alıyorlar.

Sorunu çözemediğim için yeni işlemci arıyorum ve üç seçeneğim var:

1. Intel tarafında daha güçlü bir işlemci.
  2. Ryzen 7 5700x3D (AM4 soket, elimde B450 anakart var)
  3. AM5 platformuna geçmek (en pahalı seçenek, anakart + RAM değişimi gerekiyor) bunu çok istemiyorum gibi.

Sorum: FPS ve fiyat/performans açısından en mantıklı yükseltme hangisi olur? Toplam bütçem 16.000 TL.

Amacım sadece CS2 gibi oyunlarında yüksek FPS almak.
AM 5 geç. Elindeki anakartlar ve RAM'leri satarsan daha rahat edersin.

Şöyle bir sistem hazırladım bütçeyi aştık bayağı ama.

MSI B650 project Zero.
G.Skill 16x2 32 GB RAM 6000MGH DDR5.
Ryzen 5 7500F ya da ne önerirsiniz maksimum işlemcide 10 k ya çıkabilirim.

@lrax0d
@Iwatani Naofumi
@babafing1212
Project Zero alma, fiyatına değecek bir kart değil, onun yerine bunu öneririm:
RAM olarak Gskill'ler pahalı oluyor genelde o yüzden XPG Lancer al geç, hem XPG'de hem Expo hemde XMP desteği var olurda Intel geçiş olursa falan sorunsuz kullanırsınız tekrar bu yüzden XPG daha mantıklı olur:
2 tane alın
Anakrt ve RAM'lerden 1-2k daha uyguna geleceği için bütçeniz rahatlatacaktır bu yüzden işlemci olarak 9700x öneririm:
Yinede 10k'dan yukarı vermek istemiyorsanız 7700x öneririm oda çok güzel ve size fazlasıyla yeterli olacak bir işlemcidir:

RAM olarak G.Skill'ler pahalı oluyor genelde o yüzden XPG Lancer al geç, hem XPG'de hem EXPO hem de XMP desteği var olurda Intel geçiş olursa falan sorunsuz kullanırsınız tekrar bu yüzden XPG daha mantıklı olur:
2 tane alın.
Anakrt ve RAM'lerden 1-2K daha uyguna geleceği için bütçeniz rahatlatacaktır bu yüzden işlemci olarak 9700X öneririm:
Yine de 10K'den yukarı vermek istemiyorsanız 7700X öneririm oda çok güzel ve size fazlasıyla yeterli olacak bir işlemcidir:

Hocam anakart tarafında beyaz anakart önerisi yapabilir misin beyaz sistem diziyorum belirtmeyi unutmuşum özür dilerim.

İşlemci için bu öneriler doğrultusunda Ryzen 7 7800x3D daha iyi değil mi?

Hocam anakart tarafında beyaz anakart önerisi yapabilir misin beyaz sistem diziyorum belirtmeyi unutmuşum özür dilerim.

İşlemci için bu öneriler doğrultusunda Ryzen 7 7800x3D daha iyi değil mi?
Evet 7800X3D daha iyi ama 1-2k daha pahalı olduğu için önermedim, bütçeniz çıkıyorsa alın.
Bu arada tam anakrt bütçeniz nedir ona göre önereyim?

RAM olarak G.Skill'ler pahalı oluyor genelde o yüzden XPG Lancer al geç, hem XPG'de hem EXPO hem de XMP desteği var olurda Intel geçiş olursa falan sorunsuz kullanırsınız tekrar bu yüzden XPG daha mantıklı olur:
2 tane alın.
Anakrt ve RAM'lerden 1-2K daha uyguna geleceği için bütçeniz rahatlatacaktır bu yüzden işlemci olarak 9700X öneririm:
Yine de 10K'den yukarı vermek istemiyorsanız 7700X öneririm oda çok güzel ve size fazlasıyla yeterli olacak bir işlemcidir:

Bir de son olarak bana sıvı soğutma önerisinde bulunur musun beyaz renk tercihim idir dediğim gibi şimdiden teşekkürler ederim.

Anakarta 8.5 üstü ayırmak istemiyorum
RAM'lara 5.5 üstü.
Sıvı soğutma 5 üstü.
İşlemci de 10-11 üstü.

Bir de son olarak bana sıvı soğutma önerisinde bulunur musun beyaz renk tercihim idir dediğim gibi şimdiden teşekkürler ederiö.
Anakart olarak bunu öneririm:
Eğer bütçenizi zorluyor ise bunada bakabilirsin:
Sıvı soğutma olarak ise bunu öneririm:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı