RTX 4070 sisteme 4000 TL'ye PSU önerisi

Badiron

Hectopat
Sistemim aşağıdaki gibi, 4000 TL civarında PSU arıyorum. Yazın AM5 anakart ve işlemciye geçmeyi planlıyorum fakat PSU öncelikli, ona göre önerebilirseniz sevinirim. Modüler olması vs. çok önemli değil, fakat sessiz olması çok önemli,evden çalışıyorum ve evdekilerin geceleri yüksek yük bile olsa olabildiğince az duymasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  • RTX 4070 ekran kartı.
  • R5 5600 işlemci.
  • Gigabyte B450M S2H anakart.
  • Corsair Vengeance RT 2x16 GB 3600 MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yapmayın ya hu. 4100 TL ve Performance GD 600, saçmalık.

fakat sessiz olması çok önemli

Bu kısım biraz zorlayıcı. 650W orta kalite bir ürün isteğinizi karşılayabilir lakin fanları genelde düşük seviye oluyor. Kısa vadede iş görür ama uzun sürede soru işareti.

Sadece sessizlik konusu önemli olması sebebiyle (güç olarak fazla ama) bütçenin biraz üzerine çıkıp şöyle bir şey düşünülebilir;

Ya da el beceriniz varsa ve garantiyi de önemsemiyorsanız, düzgün bir fan ve High Power Elite 750W gibi bir modele de yönelebilirsiniz.

Ek not olarak; illa gerekecek diye bir şey de yok tabii, gerektiğinde çözüm fan değişimi olabilir.

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum, inceleyeceğim. Elimde Coolermaster Elite V3 var, onun fanını kasa fanlarımdan biriyle değiştirmeyi düşündüm fakat araştırırken anladığım kadarıyla kendisi bayağı kötü bir PSU, bu sebeple yenileme kararı aldım. Attığınız PSU’nun elimdeki PSU’nun fan sesinden daha sessizdir diye düşünüyorum.

Aorus için daha fazla güç kısmını belirtmişsiniz, bunun bir etkisi var mıdır hem ses hem bilgisayar üzerinde?

Yapmayın ya hu. 4100 TL ve Performance GD 600, saçmalık.

Bu kısım biraz zorlayıcı. 650W orta kalite bir ürün isteğinizi karşılayabilir lakin fanları genelde düşük seviye oluyor. Kısa vadede iş görür ama uzun sürede soru işareti.

Sadece sessizlik konusu önemli olması sebebiyle (güç olarak fazla ama) bütçenin biraz üzerine çıkıp şöyle bir şey düşünülebilir;

Ya da el beceriniz varsa ve garantiyi de önemsemiyorsanız, düzgün bir fan ve High Power Elite 750W gibi bir modele de yönelebilirsiniz.

Ek not olarak; illa gerekecek diye bir şey de yok tabii, gerektiğinde çözüm fan değişimi olabilir.
Kullanan arkadaşlarımdan iyi dönüşler aldığım için önerdim hocam, bu forumda da birçok kez önerildiğini görmüştüm ayrıca o yüzden. El attığınız için teşekkürler konuya.

Elimde Coolermaster Elite V3 var, onun fanını kasa fanlarımdan biriyle değiştirmeyi düşündüm fakat araştırırken anladığım kadarıyla kendisi bayağı kötü bir PSU

Biraz düşük kaliteli ve yapı olarak düşük seviye bir PSU, Elite modelinin gerisinde kalıyor. Konudaki PSU'ları kalite olarak, Aorus>Performance GD>Elite şeklinde sıralayabiliriz.

Aorus için daha fazla güç kısmını belirtmişsiniz, bunun bir etkisi var mıdır hem ses hem bilgisayar üzerinde?

Negatif bir etkisi olmaz. Hatta nispeten düşük güçte çalışacağı için, sessizlik ve parça ömrü yönünden artısı da olur.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı