RTX 4070 sisteme FSP 1000W PSU uygun mu?

Bütçe
7000-9000

ozinho

Centipat
Daha fazla  
Almayı düşündüğüm PSU bilgisayar bileşenlerime uyuyor mu? Önerebileceğiniz 1000W başka iyi PSU'lar var mı?

Almayı düşündüğüm PSU:

Bilgisayar bileşenlerim

Anakart: Gigabyte B550M DS3H
İşlemci: R5 5600X
Ekran kartı: 4070
RAM: DDR4 32 GB 3200MHz
Kasa: BitFenix Nova Mesh 4 ARGB fan ATX
PSU: FSP 650W
Soğutma: Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Son düzenleyen: Moderatör:
1000W niye? Gereksiz bir ödeme olur. İleriye dönük falan denilmesin. 5090-6090 falan alınmayacaksa hiç gerek yok
neden 1000w bir psu almayı

neden 1000w bir psu almayı düşünüyorsunuz?
işelemciyi 1 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum ekran kartınıda 2-3 sene içerisinde işlemciye overclock falan yaptığım için sağlam bir psu düşünüyorum

1000W niye? Gereksiz bir ödeme olur. İleriye dönük falan denilmesin. 5090-6090 falan alınmayacaksa hiç gerek yok.
işelemciyi 1 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum ekran kartınıda 2-3 sene içerisinde işlemciye overclock falan yaptığım için sağlam bir psu düşünüyorum

İşelemciyi 1 sene içinde değiştirmeyi düşünüyorum ekran kartını da 2-3 sene içerisinde işlemciye overclock falan yaptığım için sağlam bir PSU düşünüyorum
OC yapılsa kaç W çekecek? AM5 alacağınızı varsayıyorum. Gittiniz 9800X3D tercih ettiniz ve maksimum senaryoda kullandınız:

160W bile tüketmeyecek. Öyle devasa tüketimler falan geride kaldı.

Tekrar sorayım: 6090 alacak mısınız? Onu alacağınız zaman PSU bakarsınız. Nvidia artan güç tüketimi için bir çözüm bulacaktır.

Haliyle 1000-12000W gibi değerler çok ekstrem sistemler için geçerli olur.

OC yapılsa kaç W çekecek? AM5 alacağınızı varsayıyorum. Gittiniz 9800X3D tercih ettiniz ve maksimum senaryoda kullandınız:

160W bile tüketmeyecek. Öyle devasa tüketimler falan geride kaldı.

Tekrar sorayım: 6090 alacak mısınız? Onu alacağınız zaman PSU bakarsınız. Nvidia artan güç tüketimi için bir çözüm bulacaktır.
intel i9 14900ks ye geçmeyi düşünüyorum işlemci olarak ileride ryzene göre daha çok güç tüketiyor diye biliyorum 6090 a geçebilirmiyim ondan emin değilim

Intel i9 14900KS ye geçmeyi düşünüyorum işlemci olarak ileride Ryzen'e göre daha çok güç tüketiyor diye biliyorum 6090'a geçebilir miyim ondan emin değilim
Yanlış biliyormuşsunuz. Hatta geçmeyi düşündüğünüz soketin üzerine Intel bir soket daha çıkardı. Sanırım gündemden oldukça uzaksınız.

Geçmeyi düşündüğünüz işlemci 400W çekerken, 9800X3D 157W çekip açık ara fark atıyor. Paranıza yazık olacakmış.

Yanlış biliyormuşsunuz. Hatta geçmeyi düşündüğünüz soketin üzerine Intel bir soket daha çıkardı. Sanırım gündemden oldukça uzaksınız.

Geçmeyi düşündüğünüz işlemci 400W çekerken, 9800X3D 157W çekip açık ara fark atıyor. Paranıza yazık olacakmış.

Sırf oyun için değil abimde iş için kullanmaya başlıyacak. Onun kullandığı uygulamalarda intel işlemci daha iyi olduğunu söylediği için intele geçmeyi planlıyorum. Yoksa benim için sonuna kadar ryzen fakat durum böyle.

Sırf oyun için değil abimde iş için kullanmaya başlıayacak onun kullandığı uygulamalarda Intel işlemci daha iyi olduğunu söylede benim için sonuna kadar Ryzen fakat durum böyle
9950X3D alınır? 7950X3D alınır. Bunların Intel'in 14900K işlemcisinden yana fiyat bazlı baktığımızda öyle devasa fark oluşturacak eksiklikleri yok.

Şunu anlamadım: Ölmüş bir sokete yanlış bir algıdan dolayı mı daha çok para verilecek? Ayrıca 14900K'nın 120 dereceye kadar çıkabildiğinden haberiniz var mı? İşlemci yanıyor.

9950X3D alınır? 7950X3D alınır. Bunların Intel'in 14900K işlemcisinden yana fiyat bazlı baktığımızda öyle devasa fark oluşturacak eksiklikleri yok.

Şunu anlamadım: Ölmüş bir sokete yanlış bir algıdan dolayı mı daha çok para verilecek? Ayrıca 14900K'nın 120 dereceye kadar çıkabildiğinden haberiniz var mı? İşlemci yanıyor.

Ben çok anlamıyorum bilgisayar bileşenlerinden. İşlemci değiştirceğim zamanda emin olun gelip yine buraya soracağım :D Ben şuan ve ilerisi için uygun olucak bir psu arıyorum işlemciyi sorucağım zaman umarım tekrar sen cevap verip beni bilgilendirirsin. İlerisi için 1000w psu fazla mı yoksa ideal mi ? Ve şuan ki bileşenlerime uyuyor mu onu merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı