RTX 4070 sisteme FSP 1000W PSU uygun mu?

Bütçe
7000-9000
1300W gözüme biraz yüksek geldi. Fakat fiyatı bayağı düşük gözüküyor. Markayı ilk defa görüyorum. İyi bir marka mı? Bilmediğim için soruyorum. Ama iki ekran kartı kullanmayacağım için fazla gibi duruyor.

3 ay içinde ekran kartı değişmem imkansız. Belki ileride 6000 serisi çıkarsa onunda en üst modeli tabii ki de hayal ama düşük modelini satın alabilirim.
Ben sizin az çok alabileceğiniz ekran kartını anladım. Farz edelim 6070 Ti diye bir kart çıktı ve aldınız. Bunun 5070 Ti'dan çok farklı oranda güç tüketimi sunması makul bir çıkarım olmaz.

Ekstrem senaryoda 365W çekiyor. 1000W'tan geriye kalan oranı düşündüğümüzde apartmana güç falan vermek gerekir.

1300w gözüme biraz yüksek geldi. Fakat fiyatı baya düşük gözüküyor. Markayı ilk defa görüyorum. İyi bir marka mı ? bilmediğim için soruyorum. Ama iki ekran kartı kullanmayacağım için fazla gibi duruyor.
Bu marka daha çok serverlara ve diğer markalara PSU üretmekte hocam. Yaklaşık 20-25 Server PSU sunu kullanmışımdır. Hiçbirinde en ufak problem yaşamadım. Hatta 10 yıldır nerdeyse aralıksız çalışan bir PSU suna da şahit oldum. Ayrıca şimdi SPL'nin 2025 tier listine baktım. CM Vanguardların üreticisi de Delta'ymış. Kendisi bayıldığım güç kaynaklarından biridir. Linkini attığım modeli elime aldığımda, dediğim gibi, CM Vanguard v1300 ün daha endüstiriyel olanı gibi hissettirmişti. Kablo yapıları vs. çok benzerdi.

Güç ihtiyacı konusunda 1000W modeli de mevcut aynı serinin. 850 stokta kalmamış. 850 goldu da alınabilir BENCE. Kalitesiz bir ürün çıkma şansı olduğunu düşünmüyorum.

Tabi bu Delta psularda (diğer modeller de dahil) 12VHPWR portu olmadığını unutmayın. PCI-E leri birleştirip ekran kartının içinden çıkan aparatla halletmeniz gerekir. Avantaj mı dezavantaj mı bu da tartışılabilir.

Son düzenleme:
Ben sizin az çok alabileceğiniz ekran kartını anladım. Farz edelim 6070 Ti diye bir kart çıktı ve aldınız. Bunun 5070 Ti'dan çok farklı oranda güç tüketimi sunması makul bir çıkarım olmaz.

Ekstrem senaryoda 365W çekiyor. 1000W'tan geriye kalan oranı düşündüğümüzde apartmana güç falan vermek gerekir.
Anladım yorumların için teşekkür ediyorum.

Bu marka daha çok serverlara ve diğer markalara PSU üretmekte hocam. Yaklaşık 20-25 Server PSU sunu kullanmışımdır. Hiçbirinde en ufak problem yaşamadım. Hatta 10 yıldır nerdeyse aralıksız çalışan bir PSU suna da şahit oldum. Ayrıca şimdi SPL'nin 2025 tier listine baktım. CM Vanguardların üreticisi de Delta'ymış. Kendisi bayıldığım güç kaynaklarından biridir. Linkini attığım modeli elime aldığımda, dediğim gibi, CM Vanguard v1300 ün daha endüstiriyel olanı gibi hissettirmişti. Kablo yapıları vs. çok benzerdi.
Açıklaman için teşekkür ederim hocam. Bu markayıda öğrenmiş olduk opsiyonlara bakıp karar vereceğim.

Güç ihtiyacı konusunda 1000W modeli de mevcut aynı serinin. 850 stokta kalmamış. 850 goldu da alınabilir BENCE. Kalitesiz bir ürün çıkma şansı olduğunu düşünmüyorum.

Tabi bu Delta psularda (diğer modeller de dahil) 12VHPWR portu olmadığını unutmayın. PCI-E leri birleştirip ekran kartının içinden çıkan aparatla halletmeniz gerekir. Avantaj mı dezavantaj mı bu da tartışılabilir.
Hocam iyi günler delta markasının 1000w psunu alacağım gibi duruyor.12VHPWR portunu ek olarak almama gerek var mı? bu port eski güç kaynağımda varsa kullanabiliyormuyum.

Son düzenleme:
Anladım yorumların için teşekkür ediyorum.

Açıklaman için teşekkür ederim hocam. Bu markayı da öğrenmiş olduk opsiyonlara bakıp karar vereceğim.

Hocam iyi günler Delta markasının 1000W PSU'nu alacağım gibi duruyor. 12VHPWR portunu ek olarak almama gerek var mı? Bu port eski güç kaynağımda varsa kullanabiliyor muyum?

Hocam ek bir parça almanıza gerek yok, ekran kartınızdan aşağıdaki birleştirici veya benzeri çıkmalı. Tabii 12VHPWR istiyorsa kartınız. Bazı 4070'ler istiyor bazıları istemiyor.

1740218123959.png

Tamamdır hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Rica ederim hocam, ama ben yerinizde olsaydım, sadece 500 TL farkla menünüzü bir boy büyütürdüm, 1300W alırdım. Hiçbir upgrade'inizde kullandığınız süre boyunca yetecek, yetmeyecek, az gelecek, sorunu yaşamazsınız. Yüksek watt güç kaynakları düşük kullanımlarda daha verimli çalışıyor. Elektrikten bile çıkartırsınız o farkı zaman içinde :)

Rica ederim hocam, ama ben yerinizde olsaydım, sadece 500 TL farkla menünüzü bir boy büyütürdüm, 1300W alırdım. Hiçbir upgrade'inizde kullandığınız süre boyunca yetecek, yetmeyecek, az gelecek, sorunu yaşamazsınız. Yüksek watt güç kaynakları düşük kullanımlarda daha verimli çalışıyor. Elektrikten bile çıkartırsınız o farkı zaman içinde :)
Haklısınız hocam 500tl den kaçmak çok mantıksız duruyor.1300w olan versiyonunu alacağım galiba. Ek olarak birşey daha soracağım akım koruması var mı veya elektirik gittiğinde herahngi bir problem yaşatır mı?

Haklısınız hocam 500TL'den kaçmak çok mantıksız duruyor. 1300W olan versiyonunu alacağım galiba. Ek olarak bir şey daha soracağım akım koruması var mı veya elektrik gittiğinde herahngi bir problem yaşatır mı?

Hocam Delta PSU'lardaki akım korumaları, Seasonic'ler ile yarışır. Ocp, opp, ovp ve OPT mevcut. Tabii elektrikler gittiğinden problemlerden tam anlamıyla korunmak için akım korumalı priz ve UPS tavsiye ederim.

Bu arada size anlatırken kendime de bir tane aldım RM650'yi emekli etmenin vakti geliyordu yavaş yavaş. 6. senesi. İyzico ilk ödeme kampanyasından faydalanırsanız 300 TL de geri ödeme alabiliyorsunuz.

Hocam Delta PSU'lardaki akım korumaları, Seasonic'ler ile yarışır. Ocp, opp, ovp ve OPT mevcut. Tabii elektrikler gittiğinden problemlerden tam anlamıyla korunmak için akım korumalı priz ve UPS tavsiye ederim.

Bu arada size anlatırken kendime de bir tane aldım RM650'yi emekli etmenin vakti geliyordu yavaş yavaş. 6. senesi. İyzico ilk ödeme kampanyasından faydalanırsanız 300 TL de geri ödeme alabiliyorsunuz.
Tamamdır hocam yardımın için teşekkür ederim. İyi günler

@01dead hocamın önerdiği PSU iyidir ama biraz gereksiz kalıyor artı olarak 12VHPWR çıkışı olmadığı için kasa içinde çirkin görüntüye neden olacak o yüzden @ozinho size naçizane tavsiyem, 1000W gen5 bir PSU almanız olacaktır. Eğer yurtdışındab getirtme şansınız var ise 240 euro civarlarında Seasonic 1000W Platinum alma şansınız bulunmakta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı