RTX 4070 Super R5 7500F sistem oyunlarda çöküyor

slmbnbrk

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/u/c/4030b33b8e66fc9f/EZjrvZVwqEVEoAKG54hZqqcBHbg5MtVBVxhkaNogHFAcxA
RAM
GoodRam DDR5 16GBx2 6000 Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston Renegade 1TB
Ekran kartı
Palit RTX 4070 SUPER
Anakart
Biostar B650MP-E
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Bir sürü şey denedim, ekran kartı ve işlemciyi stress testine soktum ve sıcaklıkları normaldi ve bilgisayar çökmedi. Memtest86 denedim sorun bulamadı, chkdsk yaptım sorun çıkmadı. Çökmelerin net bir sebebi de yok, sadece grafik isteyen oyunlarda çöküyor gibi duruyor. Bazen oyunu açtığım an çöküyor, bazen günlerce çökmüyor, bazen 1 saat içinde 2 kez çöküyor. Bazen oyunların kendisi çöküyor bazen de ekran ile birlikte bütün her şey donuyor, bazen ekran donuyor fakat arka planda öbür uygulamalar çalışıyor ve yine restartlamam gerekiyor.

Bazen mavi ekran veriyor ve mavi ekran transparan oluyor ilginç bir şekilde, en son ne açıksa o gözüküyor. Bazen de direkt bilgisayar siyah ekran olup kendiliğinden yeniden başlıyor.

En son Rust oynarken fatal error on gc, suspend loop failed diye bir hata aldım ve oyun çöktü. Bazen bilgisayar açıldığında monitörle bağlantı kuramıyor ve monitöre görüntü gelmiyor yeniden başlatmam gerekiyor.

PSU: NZXT C750.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sürü şey denedim, ekran kartı ve işlemciyi stress testine soktum ve sıcaklıkları normaldi ve bilgisayar çökmedi. Memtest86 denedim sorun bulamadı, chkdsk yaptım sorun çıkmadı. Çökmelerin net bir sebebi de yok, sadece grafik isteyen oyunlarda çöküyor gibi duruyor. Bazen oyunu açtığım an çöküyor, bazen günlerce çökmüyor, bazen 1 saat içinde 2 kez çöküyor. Bazen oyunların kendisi çöküyor bazen de ekran ile birlikte bütün her şey donuyor, bazen ekran donuyor fakat arka planda öbür uygulamalar çalışıyor ve yine restartlamam gerekiyor.

Bazen mavi ekran veriyor ve mavi ekran transparan oluyor ilginç bir şekilde, en son ne açıksa o gözüküyor. Bazen de direkt bilgisayar siyah ekran olup kendiliğinden yeniden başlıyor.

En son Rust oynarken fatal error on gc, suspend loop failed diye bir hata aldım ve oyun çöktü. Bazen bilgisayar açıldığında monitörle bağlantı kuramıyor ve monitöre görüntü gelmiyor yeniden başlatmam gerekiyor.

PSU: NZXT C750.

Hocam ekran kartının güç kablosunun tam yuvasına oturup oturmadığını bence bir kontrol et. HDMI kablosuna bak. Bana ekran kartında sıkıntı var gibi geldi.

Hocam ekran kartının güç kablosunun tam yuvasına oturup oturmadığını bence bir kontrol et. HDMI kablosuna bak. Bana ekran kartında sıkıntı var gibi geldi.
Ekran kartı ile alakalı ise muhtemelen driverlarla alakalıdır fakat dediğiniz kabloları da defalarca kontrol ettim, hepsi yerine oturuyor. Çökme genelde durup dururken oluyor yani ortamda hiçbir oynama yokken de çöküyor.

Ekran kartı ile alakalı ise muhtemelen driverlarla alakalıdır fakat dediğiniz kabloları da defalarca kontrol ettim, hepsi yerine oturuyor. Çökme genelde durup dururken oluyor yani ortamda hiçbir oynama yokken de çöküyor.

Hocam DDU ile bilgisayarı güvenli modda başlatıp sürücüleri kaldırıp tekrardan kurmayı denediniz mi? Eminim yapmışsınızdır ama güvenli modda başlatmadıysanız güvenli modda başlatarak silmeyi deneyin.

Bilgisayarımı güvenli moda alınca pin giremiyorum ve Windows softlocklanıyor( Güvenli moddan çıkamıyorum, güvenli modda giriş yapamıyorum). DDU ile driverı silmek yerine direkt bilgisayarı tekrar formatladım, halen çökme yaşamadım fakat güvenli moddaki pin sorununu normal halinde de yaşamaya başladım, sadece microsoft hesabımın şifresiyle giriş yapabiliyorum.

Birde monitörü düğmesinden açıp kapadığımda veya zamanla kendiliğinden kapandığında sanırım bağlantısı kopuyor, tam ekran olan uygulamaların çözünürlülüğü düşüyor ve ekranın sol üstünde toplanmış oluyorlar yani monitörün bağlantısı kopup geri geliyor.

BIOS'ta RAM MHZ değerini 5200 MHZ yap. Sonra BIOS güncelleyip dene. Ama yüksek ihtimal sorun çözülmeyecektir. Ama yinede ilk bunları yapıp test et sistemi. Sorun devam ederse ilk olarak farklı bir ekran kartı ile sistemi test et. Yine devam ederse farklı bir anakart ile test et. Zira sizin model anakartı tavsiye etmiyorum. Sonra gelişmeleri bildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı