Çözüldü RTX 4070 Super R5 7500F sistemde oyunlarda düşük FPS almak

• Konuyu başlatan Louzee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 2.010
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Louzee

Femtopat
Daha fazla  
4070 Super ekran kartım var fakat oyunlarda dusuk FPS alıyorum. CS2'de 350 küsur oynarken 200'lere kadar düşüyor genel olarak 200'lerde seyrediyor. Yer degıstırınce 400'leri de gördügü oluyor fakat genel olarak 200'lerde oynuyorum. Valorant'ta da aynı durum söz konusu 500'leri görüyor fakat klasik 300 FPS oynatıyor GTAV'de de bu durum aynı 140 civarı oynarken aniden 70-80'e düsüp o FPS'de oynatıyor bu FPS düşüşleri oldugunda drop yiyorum sorun nedir acaba?

AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHZ 5.0GHZ 32MB 6C/12T 65W AM5
Anakart:
MSI PRO A620M-E DDR5 AM5 (mATX)
Ekran Kartı:
MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC
Bellek:
Kingston Beast 32GB (2x16) 5600MHz DDR5
Depolama M2:
Kingston NV3 1TB 6000-4000MB/s NVMe PCIe 4.0 m.2 Gen4 SSD SNV3S/1000G
Kasa/Güç Kaynağı:
850W GOLD+
Soğutucu:
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm RGB Sıvı Soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcide sorun yok, ben aynı kombinasyon ile bütün oyunlarda çok iyi FPS'ler alıyorum yeni topladım sistemi. Ya temiz kurulum deneyin ya da bir arkadaşınızın monitörü ile deneyin masraf etmeden önce.

İşlemcide sorun yok, ben aynı kombinasyon ile bütün oyunlarda çok iyi FPS'ler alıyorum yeni topladım sistemi. Ya temiz kurulum deneyin ya da bir arkadaşınızın monitörü ile deneyin masraf etmeden önce.

1080p de mi oynuyorsun 2K da mı?

2K AOC 27inc ile oynuyorum. Cyberpunk neredeyse Ultra, CS2, RDR2. gibi gibi.

Zaten önceki mesajlara bakarsan 2K da darboğaz olmayacağını söylemiştim. Arkadaş 1080p de oynadığı için darboğaz yaşıyor. İşlemci 1080p için güçsüz kalıyor, ekran kartına göre.

Zaten önceki mesajlara bakarsan 2K da darboğaz olmayacağını söylemiştim. Arkadaş 1080p de oynadığı için darboğaz yaşıyor. İşlemci 1080p için güçsüz kalıyor, ekran kartına göre.

Bende 2K kullanmasını öneriyorum zaten ama işlemcide sorun var gibi şeyler söylüyor. İşlemciyi değiştirse de sorun çözülmeyecek ona emin olabilir.

Bende 2K kullanmasını öneriyorum zaten ama işlemcide sorun var gibi şeyler söylüyor. İşlemciyi değiştirse de sorun çözülmeyecek ona emin olabilir.

Hocam işlemcide zaten sorun yok. İşlemciyi değişince sorun çözülecek ama. Darboğaz yaşıyor arkadaş. 7800x3D almışsa darboğaz yaşamayacak daha.

Hocam işlemcide zaten sorun yok. İşlemciyi değişince sorun çözülecek ama. Darboğaz yaşıyor arkadaş. 7800x3D almışsa darboğaz yaşamayacak daha.

Sistem iyice yükseliyor ama monitör hala 1080p de kalıyor nasıl çözülecek acaba? Buradaki sorun zaten işlemcinin kötü olması mı? Yetersiz olması mı? Bence biraz daha düşünün sorunu. İşlemciyle düzelmeyecek bence ya çözünürlük ya farklı bir sorun var.

Hocam siz daha konuyu bilmiyorsunuz ki arkadaş 2K da oynayamıyormuş. 7500F 1080p de darboğaz yaşattığı içinde 7800x3D ye geçecek işte.

Hocam siz daha konuyu bilmiyorsunuz ki arkadaş 2K da oynayamıyormuş. 7500F 1080p de darboğaz yaşattığı içinde 7800x3D ye geçecek işte.

Buyursun değiştirsin. Çözülmedi diye ikinci konusunu açar. Ben aynı sisteme sahip olarak fikrimi söylüyorum karar ona kalmış.

Benzer sisteme (gpu ve cpu aynı) sahibim fps değerleri dediğin gibi cs'yi orta-yüksek ayarlarda cs2 için 1440p'de 200-400 arası bayağı değişiyor. fps drop yaşatmıyor takılmalar vs. gibi. Valorantta aynı şekil 300-650 fps arası bayağı değişiyor ortalama 400. mape göre vs. değişiyor. İleride bir işlemci güncellemesi gerekecek gibi aklımda amd x3d serisi am5 bir işlemci almak var tabi hemen değil şu anlık yetiyor r5 7500f belki ihtiyacımda olmaz bir kaç sene sonra bakacağım duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…