RTX 4070 Super sistem bütün oyunlardan atıyor

• Konuyu başlatan sym8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.057

sym8

Centipat
Daha fazla  
Kafayı yiyeceğim yardımcı olun. Çoğu oyundan hata vererek ya da vermeyerek direkt olarak oyundan atıyor. Format attım tekrardan kurdum ancak hala aynı. Birkaç kişi tarafından format at temiz bir kurulum yap ve düzelmezse ekran kartının içinin açılıp bakım yapılması gerekiyor denildi. Hazır sistem aldım ve aldığım firma ile iletişim sağlamaya çalışıyorum ancak yine de bu sorunu ortadan kaldırabileceğim başka çözümler varsa yardım edin.

Güncel driver kurulumunu yaptın mı?

Bir de hangi marka aldın ben de Dragos marka hazır sistem alacağım galiba.

Evet evet yapıldı. QP Bilişim üzerinden pch hazır sistemini aldım ama Dragos hakkında maalesef bilgim yok.

Aldığınız hata nedir?

Sürücü çöktü, ekran kartı çöktü ve dosya hataları.

Hocam öncelikle sistemi yeni ve sıfır aldıysanız parçaları sökmeyin garanti dışı kalabilir. Yani kasadan çıkarabilirsiniz belki ama örneğin ekran kartını söküp macun değiştirmeye falan kalkmayın.
Sorunun kesin ekran kartı mı yoksa başka parçadan mı olup olduğunu biliyor musunuz? Belki parçaları tek tek stress testine sokarak problemli donanımı bulabilirsiniz. Bu sayede direk o donanım üzerinden destek talep edebilirsiniz.

Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama yükleyemiyoruz sanırım. Her neyse OCCT ile stres testine soktum linpack her 30 saniyede bir hata verdi aydınlatabilir misiniz, lütfen. Aynı zamanda CPU+RAM testine soktuğumda da hata aldım ardından Memtest86 ile RAM testi yaptım ve 2699 error verdi.

Olay görüntüleyicisi hata günlüğüne bakar mısınız? Hangi hatayı alıyorsunuz.

Bakmaya çalıştım ama pek anlayamadım kusura bakmayın.

Donanımları söküp açmaktansa yapacağınız en sağlıklı şey söylendiği gibi bir olay görüntüleyicisinden hataya bakıp çözüm aramak olacaktır, ikinci olarak da en temizi firmadan gelen cevabı beklemek olacaktır. Olası sorunlarda iade, garanti veya ücretsiz destek sağlarlar.

Çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama yükleyemiyoruz sanırım. Her neyse OCCT ile stres testine soktum linpack her 30 saniyede bir hata verdi aydınlatabilir misiniz, lütfen. Aynı zamanda CPU+RAM testine soktuğumda da hata aldım ardından Memtest86 ile RAM testi yaptım ve 2699 error verdi.

Hocam madem sistemi yeni sıfır aldınız bu hataların ekran görüntülerini aldığınız yere iletin ve ürünlerinizin değişimini isteyin. Gerekirse tüketici hakem heyetine başvuracağınızı da belirtebilirsiniz.

Olay görütüleyicisinden hata sekmesine tıklayın. Orda alınan hataları gösterecek.
Şöyle bir hata vermekte

Hocam madem sistemi yeni sıfır aldınız bu hataların ekran görüntülerini aldığınız yere iletin ve ürünlerinizin değişimini isteyin. Gerekirse tüketici hakem heyetine başvuracağınızı da belirtebilirsiniz.
Çok sağ olun. Dediklerinizi dinleyeceğim.

Dosya Ekleri

• hata 1.PNG
    hata 1.PNG
    16,1 KB · Görüntüleme: 43
OCCT indirip önce CPU'yu teste sokar mısınız? İşlemci stres testinde herhangi bir sorun olmazsa eğer Ram'leri teste sokar mısınız? Stres testlerinden bu bileşenler hatasız geçerse Furmark indirip ekran kartını test edin. CPU ve GPU stres testi sırasında vadedilen değerlere ve tüketim değerlerine ulaşıyor mu bakın. Örneğin Ekran Kartı 180w enerji tüketirken 1975-2400 mhz değerlere çıkabiliyor mu? Eğer ekran kartı yük altına girdiği an yeterli tüketime ulaşamıyorsa muhtemelen sorun PSU kaynaklıdır. Modüler bir PSU kullanıyorsanız kablolar da sorunlu olabilir

OCCT indirip önce CPU'yu teste sokar mısınız? İşlemci stres testinde herhangi bir sorun olmazsa eğer Ram'leri teste sokar mısınız? Stres testlerinden bu bileşenler hatasız geçerse Furmark indirip ekran kartını test edin. CPU ve GPU stres testi sırasında vadedilen değerlere ve tüketim değerlerine ulaşıyor mu bakın. Örneğin Ekran Kartı 180w enerji tüketirken 1975-2400 mhz değerlere çıkabiliyor mu? Eğer ekran kartı yük altına girdiği an yeterli tüketime ulaşamıyorsa muhtemelen sorun PSU kaynaklıdır. Modüler bir PSU kullanıyorsanız kablolar da sorunlu olabilir
OCCT ile CPU'yu teste soktum ve herhangi bir hata vermedi. CPU ve Ram'i teste soktuğumda ise hata verdi. Ben de Ram ile alakalı bir sorun var herhalde diyip Memtest86 ile Ram testi yaptım ve sonuç olarak dolu dolu hata verdi. Aynı zamanda OCCT ile Linpack testi de yaptım (ne olduğunu hiç bilmiyorum) ve her yarım dakikada bir hata verdi. Furmark testini de yapmıştım. Direkt tüm sistemi yük altına bindirip PSU testi de yaptım. Aşağıya birkaç fotoğraf bıraktım oradan görebilirsin.

Bir kişi Expo'yu kapat ve tekrardan Memtest86 ile test yapmamı söylemişti. Kapattım ve oyunlardan daha nadiren atmaya başladı. Ancak hala test yapmadım. Ve ve ve tek ram olarak gözüküyordu. Çift slot okumuyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240709_181314.jpg
    IMG_20240709_181314.jpg
    133,6 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20240709_220152.jpg
    IMG_20240709_220152.jpg
    270,6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20240704_185859.jpg
    IMG_20240704_185859.jpg
    224,7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20240704_185910.jpg
    IMG_20240704_185910.jpg
    248,4 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20240704_185916.jpg
    IMG_20240704_185916.jpg
    141,4 KB · Görüntüleme: 44
OCCT ile CPU'yu teste soktum ve herhangi bir hata vermedi. CPU ve Ram'i teste soktuğumda ise hata verdi. Ben de Ram ile alakalı bir sorun var herhalde diyip Memtest86 ile Ram testi yaptım ve sonuç olarak dolu dolu hata verdi. Aynı zamanda OCCT ile Linpack testi de yaptım (ne olduğunu hiç bilmiyorum) ve her yarım dakikada bir hata verdi. Furmark testini de yapmıştım. Direkt tüm sistemi yük altına bindirip PSU testi de yaptım. Aşağıya birkaç fotoğraf bıraktım oradan görebilirsin.

Bir kişi Expo'yu kapat ve tekrardan Memtest86 ile test yapmamı söylemişti. Kapattım ve oyunlardan daha nadiren atmaya başladı. Ancak hala test yapmadım. Ve ve ve tek ram olarak gözüküyordu. Çift slot okumuyor.
Çift slot ram varsa ramleri tek tek dener misiniz? Muhtemelen ramlerden biri sorunlu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı