RTX 4070 Super'de League of Legends'ta GPU kullanımı ani düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

pheNNN

Kilopat
RAM
32 GB GSkill 3600 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston M2 2 TB SSD
Ekran kartı
MSI VENTUS 2X RTX 4070 SUPER 12 GB
Anakart
MSI B550M PRO
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X3D
Dostlar merhaba sistemimi toplayalı yaklaşık 3 4 ay oldu ve her oyunda sorunsuz bir performans sergiliyor fakat son zamanlarda yani 1 haftalık süreçte sadece LoL de GPU kullanımı anlık düşüp drop yiyorum FPS de düşüyor tabii anlık ve sağ Click'e her bastığımda oluyor bu düz durunca daha az oluyor ve inanılmaz sinir bozucu bir durum. Forumda gezdim biraz bu konu hakkında fakat çözüme ulaşamadım rica etsem bana yardımcı olur musunuz?

Grafikleri en yükseğe alın. CPU ne alemde?

Grafiklerim en yüksekte CPU kullanımı %15 ile %25 arası sabit çok değişken değil fakat GPU için aynı şey söz konusu değil normal %30 40'larda seyrederken bir anda 1'e falan düşüyor.

Ve işin komik yanı imleci hareket ettirdiğimde tıklamasam bile drop yiyorum donuyor hatta.

şimdi lol gibi oyunlarda dikey senkrozisyon açık olmalı yoksa oyunda lag giriyormuş gibi oluyor
yada fps yi ekran hz sine sabitlemen gerek
lol deyken fps değerleri nasıl onu bilmemiz gerek

Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun şuymuş ben 8000 polling rate hızlarına çıkan bir mouse aldım ismi ATK F1 Pro Max ismi 2000 4000 ve 8000 hızlarında kullandıgım zaman fareyi her hareket ettirdiğimde donuyor takılıyor oyunda. Fakat normal 1000 Hz hızına aldığım zaman hiçbir sorun yok. Bu arada diğer tüm oyunlarda 8000 Hz de kullanıyorum ve en ufak takılma FPS düşüşü sorunu olmuyor. Sanırım League of Legends kaldıramıyor bunu.

Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun şuymuş ben 8000 polling rate hızlarına çıkan bir mouse aldım ismi ATK F1 Pro Max ismi 2000 4000 ve 8000 hızlarında kullandıgım zaman fareyi her hareket ettirdiğimde donuyor takılıyor oyunda. Fakat normal 1000 Hz hızına aldığım zaman hiçbir sorun yok. Bu arada diğer tüm oyunlarda 8000 Hz de kullanıyorum ve en ufak takılma FPS düşüşü sorunu olmuyor. Sanırım League of Legends kaldıramıyor bunu.
Hocam çoğu mouse'de 8k hz sorun çıkarıyor sadece lol'e özel bir durum olduğunu zannetmiyorum. İyi oyunlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı