RTX 4070 Ti 12700KF ile FHD 1080p'de darboğaz yapar mı?

Ege Gergin

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire AMD Radeon RX 7800 XT PULSE 16GB GDDR6
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz
MSI B650M Gaming Plus WiFi 7200MHz (OC) DDR5 Soket
GSKILL Trident Z5 RGB White DDR5-6000Mhz CL36 32GB (16x2)
Samsung EPlus 970 500GB
CT250MX500SSD
Goodram 1TB M2
Gigabyte GP-P850GM V2 850 W 80+
Merhaba, geçen günlerde sahibinden de bütçeme uyan 4070 Ti ekran kartlı ve i7 12700KF işlemcili bence ileriye dönük bir sistem beğendim fakat sistem bakıp almadan önce FHD MSI monitör almıştım. Ancak şimdi beğendiğim ve birkaç gün sonra alacağım bu sistem için darboğaz hakkında internette araştırma yaptığımda 1080p de yaşanacak darboğazın oyun oynatamayacak derecede olmasa da rahatsız edici durumda olabileceğini, gerek Türk kullanıcı forumlarında gerekse Reddit gibi platformlarda yabancı insanların deneyimlerini okudum. Sistemden soğumadım fakat bu söz konusu darboğaz eğer bu kadar yüksek seviyede yaşanacaksa alınabilecek önlemler nelerdir? Çoğu insan NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR özelliğinin etkinleştirilmesi durumunda sorunun çözüleceğini söylemiş fakat aynı oranda çözülmeyeceğini söyleyenler de var, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa abartı bir darboğaz olmaz hocam oynatır, oynatmayacak derecede olmaz ama ileri zamanlar için sıkıntı yaşatabilir.

Hiç sıkıntı olmaz, oynanacak AAA oyunlar zaten Ultra ayarlarda oynanacak darboğazla karşılaşmazsın. FPS oyunlarında da fazlasıyla besler sıkıntı etmez.

Gereksiz abartılan bir konu darboğaz.

Hadi darboğaz oldu, DLDSR açar 2K'ya çekersin çözünürlüğü native gibi oynarsın oyununu. Gerçi öyle bir senaryoda 1080p ile aynı değerleri alıyorsun ama olsun.

1080pde darboğaz olabilir belki ama 1080pde bu kartta darboğaz istemiyorsanız zaten 14900k falan almak lazım. Çok kabul edilebilir darboğazlar olur olursa da. Bence güzel bi ikili olurlar.

Hiç sıkıntı olmaz, oynanacak AAA oyunlar zaten Ultra ayarlarda oynanacak darboğazla karşılaşmazsın. FPS oyunlarında da fazlasıyla besler sıkıntı etmez.

Gereksiz abartılan bir konu darboğaz.

Hadi darboğaz oldu, DLDSR açar 2K'ya çekersin çözünürlüğü native gibi oynarsın oyununu. Gerçi öyle bir senaryoda 1080p ile aynı değerleri alıyorsun ama olsun.

Hocam sorun olmaz diyorsanız hepiniz kararımı değiştirmeden monitör arayışından vazgeçicem hemen. Zaten ben genelde CS2 gibi oyunlar oynadığım için Hz olarak yüksek 27 inch monitor aldım fakat indirime girdiği için de bazı hikayeli oyunları kaptım ve yeni tarzda olan oyunları Ultra ayarda oynamak istiyorum keyifli sekilde. Umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkürler.

Darboğaz oranını DSR çarpanını açarak az da olsa düşürebilirsin.

İlerleyen yıllarda 2K bir monitör alman rahatlatır.

İki yıla alırım zaten çift monitör düşüncem vardı son aldığımla başladık onun yanına da birkaç yıla 2K düşünüyorum şu an.

Hocam sorun olmaz diyorsanız hepiniz kararımı değiştirmeden monitör arayışından vazgeçicem hemen. Zaten ben genelde CS2 gibi oyunlar oynadığım için Hz olarak yüksek 27 inch monitor aldım fakat indirime girdiği için de bazı hikayeli oyunları kaptım ve yeni tarzda olan oyunları Ultra ayarda oynamak istiyorum keyifli sekilde. Umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkürler.

Hiç sıkıntı olmaz. Dediğim gibi zaten AAA oyunlarda grafikleri fulleyeceğiniz için darboğaz falan yaşanmayacak. FPS oyunlarında da büyük problemler çıkmaz.

İleride ikinci monitör için bir tane 2K alır kullanırsınız. DLDSR'de büyük ölçüde azaltıyor darboğazı problem etmeyin. 1600 AF ile 3070 kullanırken fazlasıyla darboğazdan kaçındım DLDSR sağ olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı