RTX 4070 Ti sistem AC: Odyssey'de videolardaki gibi FPS değeri vermiyor

Teşekkürler hocam. MHz konusu daha önce aklıma gelmişti ve bir göz atmıştım. Hatırladığım kadarıyla çok bir değişiklik yoktu. Şimdi bir kez daha baktım ve yine çok büyük değişiklikler olmadığını gördüm.

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP ayarı ve RAM'lerin ne hızda çalıştığına göz atıyorum şu anda.

Anlatmaya çalıştığ RAM'lerin MHz'i artarsa işlemci stabilize olur optimize bir sistem kullanimi saglar FPS'de artma olabilir diyor.

Ben siz ilk konuyu açtığınızda yoktum. Maalesef geç kaldım. Ben size işlemciden önce RAM tavsiye ederdim. RAM'lerinizin MHz'si düşük.
Sizin ilk yapmanız gereken BIOS'a girip, XMP açık mı ve RAM'ler kaç MHz de çalışıyor ona bakmak.
RAM Hz'si düşük olduğu için yeni işlemcinizle iyi olmayabilir.
Hocam BIOS menüsüne çok kafam basmaz. Görüldüğü gibi attım buraya. Anladığım kadarıyla RAM'ler belirtildikleri maksimum hızda çalışıyorlar. XMP ile alakalı kısıma da tıkanılmıyor. Herhalde öyle bir özellik RAM'ler için geçerli değil.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-03-16 at 20.54.38.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-16 at 20.54.38.jpeg
    220,6 KB · Görüntüleme: 38
Kafayı bastıracağız, o fazla FPS istiyorsak kafa basılacak. Bedava FPS yok.

XMP profillerini seçemiyor musunuz?

Yok hocam seçemiyorum.

Yok hocam seçemiyorum.
Fare çaresiz kalıyor orada :DDD

Şunu da atayım. Ramlerin çalışma hızı ile alakalı belki bize ipucu verir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-16 205926.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-16 205926.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran görüntüsü 2023-03-16 205943.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-16 205943.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 34
Yok hocam seçemiyorum.

Fare çaresiz kalıyor orada :DDD
O zaman bu üzücü. Yukarıda arkadaşım benim yapmaya çalıştığım şeyi anlattı.

Güçlü işlemci ve ekran kartınız var ama RAM Hz'niz bunlarla ölçüşemiyor. Ne kadar uyumlu olsalarda aynı olmadıkları için de bir sıkıntı oluyor olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam 2x16 GB 3600 MHz RAM alırdım ki sizin bilgisayarınız için 16 GB bile az çünkü oyunları fulun fulunde açacaksınız.

Şunu da atayım. Ramlerin çalışma hızı ile alakalı belki bize ipucu verir.
Memory bölümünü de atar mısınız?

Güçlü işlemci ve ekran kartınız var ama RAM Hz'niz bunlarla ölçüşemiyor. Ne kadar uyumlu olsalarda aynı olmadıkları için de bir sıkıntı oluyor olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam 2x16 GB 3600 MHz RAM alırdım ki sizin bilgisayarınız için 16 GB bile az çünkü oyunları fulun fulunde açacaksınız.

Atıyorum hemen. Aslında konu RAM değişimi ise çok da üzücü değil çünkü RAM'ler şu an karşılayabileceğim miktarlarda. Asıl sıkıntı diğer bileşenlerin değiştirilmesinin gerekli olması. Anakart, psu vs...

Valla hocam benim PC Allah'a emanet yaşıyor galiba xd.

Atıyorum hemen. Aslında konu RAM değişimi ise çok da üzücü değil çünkü RAM'ler şu an karşılayabileceğim miktarlarda. Asıl sıkıntı diğer bileşenlerin değiştirilmesinin gerekli olması. Anakart, psu vs...

Valla hocam benim PC Allah'a emanet yaşıyor galiba xd.
Neden böyle oldu anlamadım. CMD üzerinden kod girerek hızlara baktım ve 2400MHZ yazıyor ikisi için de

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-16 210542.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-16 210542.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2023-03-16 210726.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-16 210726.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 39
Bu ne la? Kaldım öyle.

Sizin RAM olayı çok saçmalamış. Önceki konuda bunu söylemediler mi size? Yani çok belli. Forumda kim ne biliyor, anlayamıyorsun işte kötü tarafı bu.

Anakart PSU filan sıkıntı olmaz merak etmeyin. RAM'ler bağırsakları bozmuş. Dediğimi yapın hallolur.

MSI anakartının BIOS güncellemesi var mı kontrol edin. Yardımcı olur. Ama RAM'lerden bir kurtulun.

Bu ne la? Kaldım öyle.

Sizin RAM olayı çok saçmalamış. Önceki konuda bunu söylemediler mi size? Yani çok belli. Forumda kim ne biliyor, anlayamıyorsun işte kötü tarafı bu.

Anakart PSU filan sıkıntı olmaz merak etmeyin. RAM'ler bağırsakları bozmuş. Dediğimi yapın hallolur.

MSI anakartının BIOS güncellemesi var mı kontrol edin. Yardımcı olur. Ama RAM'lerden bir kurtulun.
Tamamdır hocam. BIOS güncellemesine bir bakacağım. Anakart değişimimde güncelleme yapmıştım sanırım. Nasıl bakacağımı bilmiyorum ama bir göz atayım.

Onun haricinde düşük profilli RAM satın almam lazım. Soğutucumdan dolayı. Yüksek hızda ve 16x16 düşünüyorum çünkü yeni oyunların sistem gereksinimleri ortada. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Bu konu için de bunu okuyan ve yardımda bulunmak isteyen arkadaşlar önerilerde bulunurlarsa çok müteşekkir olurum.

Bu ne la? Kaldım öyle.

Hocam bir güncelleme daha ekleyeyim. Muhtemelen sorunun kaynağı belirttiğiniz gibi RAM ile alakalı. Atacağım videonun da 27. saniyesinden sonra bu konuya değinilmiş.

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı