RTX 4070 Ti Super i9-1900KF oyunlarda siyah ekran oluyor

• Konuyu başlatan Alp K
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 1.078

Alp K

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci: Intel Core i9 1900KF.
Anakart: ASUS Prime Z790-P
Bellekler: G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z5 DDR5 7200MHz CL34.
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 Ti Super OC 16 GB GDDR6X 256bit NVIDIA DLSS 3
SSD: Samsung 1TB 990 EVO NVMe2.0(okuma h. 5000mb/yazma h. 4200 MB)
Kasa: ASUS TUF Gaming GT302 tg btf 4x140mm.
Monitör: ASUS 34” TUF Gaming VG34VQL3a 1ms 180Hz Curved monitör.

————————————————————-
Sistem bu şekilde fakat bazı oyunlarda hata alıyorum. Örneğin Forest oynarken ekran tamamen siyah oldu fakat oyun içerisinde klavye ve mouse kullanmaya devam edebiliyorudum. 44 saatlik savem gitti…bugün Fortnite oynayacaktım açılma ekranı geliyor ardından oyun kapanıyor. Dosyaları doğruladım tekrar denediğimde ise PC ekranı gitti ve 3-4 sn sonra bilgisayar açıldı ve şifre gitme ekranı geldi herhangi bir ayar açmam gerekiyor mu?

Evet test sonrası ama PC kendini yeniden başlartı sıfırlamış olabilir peki değerler iyi ise bu sorun neden oluyor PC ne zaman oyuna girsem mavi ekran veriyordu format attım ve Windows 11 geçtim düzeldi fakat hala sorun yaratıyor özellikle bazı oyunlarda savemi kaybettim.

Peki sistem dosyalarını doğrulama yaptınız mı acaba donanımsal değil de yazılımsal olabilir mi? Sosyalde konusu olacak Google'dan aratır mısınız?

Memtestler en az iki saat sürüyormuş 32gb ram var

Peki sistem dosyalarını doğrulama yaptınız mı acaba donanımsal değil de yazılımsal olabilir mi? Sosyalde konusu olacak Google'dan aratır mısınız?
Tüm driverler ve güncelleştirmeler yapılı armory crate ve icuden kontrol ettim

Flash hazır fakat memtest uzun sürecek

Evet mecburen çünkü değerler normal gözüküyor sorun ya PSU'da ya da anakartta ya da Windows dosyalarında bir sıkıntı var. Sürücüleri kontrol etmiştik değil mi?

Tuhaf fakat fanlar hiç duymadığım kadar hızlı şekilde çalışıyor stres testinde bile bu kadar hızlı çalışmıyorlardı

Toplamda 4 tur atacak sorun kalmaması ile ilgili yardımınız için çok teşekkür ederim yarın test bittikten sonra işlemlere devam edebiliriz :)

Ayrıca sormak istediğim bir konu daha var kasada bulunan üç fanlardan en alttaki fan çalışmıyor ışığı yanıyor fakat dönmüyor elim ile çevirmeyi denedim herhangi bir sürtme vs bulunmamakta

Tuhaf fakat fanlar hiç duymadığım kadar hızlı şekilde çalışıyor stres testinde bile bu kadar hızlı çalışmıyorlardı.

Toplamda 4 tur atacak sorun kalmaması ile ilgili yardımınız için çok teşekkür ederim yarın test bittikten sonra işlemlere devam edebiliriz :)

Ayrıca sormak istediğim bir konu daha var kasada bulunan üç fanlardan en alttaki fan çalışmıyor ışığı yanıyor fakat dönmüyor elim ile çevirmeyi denedim herhangi bir sürtme vs bulunmamakta.

+12v ve +5v kanallarında bir problem görünmüyor. PSU da problem yok ama o işlemci şaibeli hocam. Intel microcode BIOS'u yayınlamıştı. Anakartınızın üreticisinden BIOS güncellemesi indir. BIOS'u güncelle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı