RTX 4070 Ti Super sistem My Dream Setup oyununda kasıyor

keremsayar1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 15 gün önce bir bilgisayar aldım(RTX 4070 Ti Super, i5 14600K, 32 GB RAM, MSI B760 Tomahawk Wi-Fi, 2TB Kingston SSD, sıvı soğutma) fakat oyunlarda ara sıra kasma ve takılmalar oluyor nadiren de olsa. Örneğin My Dream Setup oyununda oda düzenlemesi yaparken oyun ara sıra takılıyor sonra düzeliyor. Bazı oyunlarda da FPS düşmesi alıyorum. Bütün ekran kartı sürücülerim güncel, BIOS'um vs her şey güncel. Windows 11 Pro kurulmuştu SağlamLisans'tan key almıştım o yüzden olabilir mi veya monitörden? Kafam çok allak bullak oldu ne yapacağım bilemiyorum yardım edin.

Bu yazdığınız oyunda kasma olması ilginç. Pek öyle yoğun bir oyuna benzemiyor. Video ayarlarını kurcalayabilirsiniz, bazı oyunlarda kronik problemli ayarlar olabiliyor. Uç bir örnek olacak ama mesela GTA V'teki Grass Quality ayarı Ultra olarak açıkken hâlâ çok güçlü sistemleri bile zorluyor.

Diğer oyunlara gelecek olursak, biraz daha detay verebilir misiniz? Hangilerinde yaşanıyor? Nasıl bir fps drop? Kaçtan kaça düşüyor? G-Sync / FreeSync açık mı? Monitör tazeleme hızı maksimumda seçili mi?

Oyun içerisinde ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını takip ediyor musunuz? Montajdan kaynaklı fiziksel bir problemden dolayı işlemci veya ekran kartı çok ısınıyor olabilir. Sistem değerlerini takip etmiyorsanız MSI Afterburner ve RTSS ile bir bakın derim. Gerçi sisteminiz yeni, merak edip kurmuşsunuzdur diye düşünüyorum bu programları. Kurmadıysanız mutlaka bir bakın.

Bu arada yaşadığınız problemlerin Windows lisansı veya monitörden kaynaklanması yok denecek kadar az bir ihtimal maalesef. Windows'u etkinleştirmek için program kurma, crack yapma gibi işlerle girişmedikçe problem olmaz.

@EgeN7 @EgeN7 bahsi geçen oyunda çözünürlük ayarı vs yapamıyorum sadece görüntü kaç k olsun ayarı var o da monitörüm 2K olduğu için 2K'da ayarlı örnek olarak Fortnite'da bazen 500FPS alırken 3 FPS'e düşüyor saniyelik bazen de 60-70'lere düşüyor ama nadiren oluyor. Ghost Recon Breakpoint oyunu var mesela orada da bazen ekran donuyor 0.5-1sn kadar sonra düzeliyor. Monitör ayarlarından Adaptive Sync açtım G-Sync de açık gözüküyor NVIDIA denetim masasında. ASUS TUF VG27AQ3A kullanıyorum. Monitör hızım en yüksekte 180Hz. Sıcaklık ise boşta 30-35, oyunda 50-60 oluyor NZXT camde gözüküyor sıcaklık değerleri. Her şeyi denedim bulamıyorum servise mi vermem gerek? Yapabileceğim testler indirebileceğim uygulama vs var mı?

Tüm bu Sync teknolojilerini kapatıp dener misiniz bir?

Denedim fakat olmadı, hala minisaliselik takılmalar oluyor. Oyundayken ekran kartından hafif bir cızırtı sesi gelir ya, tam takıldığı anda ekran kartı sanki bir susuyor sonra tekrar devam ediyor. Bu sese coil whine adı veriliyormuş zannderesem.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı