RTX 4070 Ti Super vs RTX 5070 Ti

4070 Super ile kısmen az olmayacak birçok oyunu 4K oynuyorum, kalan oyunların hepsini sorunsuz 2K da çalıştırıyor. Ekran kartı piyasanda güncelde kalmak iyi oluyor 6000 serisi çıkınca 4000 serisini satmak çok zor olur diye düşünüyorum.

Ekran kartı satmak özellikle Türkiye de çok çok çok kolay.

arkadaşlar naçizane benim de bir sorum olacak... Aktif olarak ROG STRIX 4070 Ti o.c. Kullanıcısıyım ancak 5070 ya da fiyatına göre 5070 Ti geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yoksa 4070 Ti kullanmaya devam mı edeyim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar naçizane benim de bir sorum olacak... Aktif olarak ROG STRIX 4070 Ti o.c. Kullanıcısıyım ancak 5070 ya da fiyatına göre 5070 Ti geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yoksa 4070 Ti kullanmaya devam mı edeyim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
5070 mantıksiz olur. 5070 Ti olabilir ama ben yerinden olsam 6000 veya 7000 serisini beklerim.

Yine de satmak istersen ben alabilirim.İstanbuldayım

Ne istediğine 2K mı 4K mı oynamak istediğine, kaç FPS'de oynadığına, rekabetçi first person shooter mi yoksa Single Player oyun mu oynadığına göre değişir.

Singleplayer 2K görüntü de ne olur?

YouTube'a işlemcinin adı ve RTX 4070 Ti testing Games at 1440p yazarsan hangi oyunda ortalama kaç FPS alınıyor görürsün. Kaç FPS oynuyorsun ona göre bakarsın işte. Geçmişte çıkmış tüm oyunları bu test videosundaki FPS'nin üzerinde oynarsın. Gelecekte çıkan oyunları da zamanla bu FPS'nin altına düşecek şekilde oynarsın. Ona göre hesabını yap işte.

1000 bin civarından satılan bir kart 4090. yeni çıkacak ve çıkış fiyatı 25-30 bin denilen bir kart bu 100 binlik karttan iyi olacak öyle mi? :D :D vallahi bana hiç inandırıcı gelmiyor. Sizce mantıklı mı? 4 katı fiyata kart alacaksın ama 1/4 fiyatına satılan ondan iyi olacak :D :D NVIDIA bence çok iyi reklam yaptı sakın test sonuçlarını görmeden almak gibi bir hata yapmayın. Eğer gerçekten 5070 4090 ile kıyaslanacaksa o kartı 60 70 binden aşağıya alamazsınız. Her yerde 50 serisine geçilir mi alınır mı? Başlıkları var. Bu kart çıkar çıkmaz bu kadar taleple 9800x3D veya 7800x3D gibi olacak fiyatı. Elinizde 4060 Ti veya üzeri bir kart varsa bence devam edilmeli. 5070 5070 Tİ veya 5090 alsan ne yapacaksın e - sporcu musun? Yarışmalara mı katılıyorsun? 200 FPS değil de 300 FPS alınca ne değişecek? Paranızın kıymetini bilin arkadaşlar bu devirde para kazanmak çok zor yazık paranıza.

Arkadaşlar bende RX 7900XT kullanıcısıyım. Yani RTX 5070 Ti alınması en mantıklı kart ama DLSS4 desteklemeyen oyunda bana çok bir şey katmaz misal fiyatına göre. Elbette uygun bir kampanya ya da çıkış fiyatı olursa başka ama yine de ben RTX 6000 serisi ya da muhtemelen gelecek olan RTX 5000 Super kartları beklemenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Daha yeni OLED monitöre geçtim ve zaten dünyam değişti. Şu an için RTX 4070 Ti ve üzeri arkadaşlara sözüm bence ihtiyacınız yoksa gerek yok direk RTX 6000 serisi hedef olmalı.

Ama tabii ki zevk ve renk meselesi paranız varsa keyfiniz sizindir RTX 5070 Ti en alınası karttır.

Geri
Yukarı