RTX 4070 Ti ve midi Tower kasa IÇIN4000 TL'ye PSU önerisi

Bütçe
4000
Kesin değişmesi gerek gibi durmuyor. 4070 Ti için yeterli bir model ama outdated bir ürün. Performansı da kötü üstelik. 4000 TL bir PSU'ya ihtiyacınız kesinlikle yok. 2000 TL civarında modellere bakılabilir. Önce kartı alıp deneyin derim.

Nihayetinde teknik kelimeler kimseyi haklı çıkartmaz.

Haklı çıkmak gibi bir amacım yoktu. Ölü soket dediyseniz açıklamanızı da ona göre yapmanız gerekiyor ki "ölü" sokete yatırım yapıldığı da yok. Sadece PSU alınacak.

geleceği olmadığı için söyledim.

Geleceğinin neden olmadığını açabilirsiniz o halde. Hala daha elinde 5600X varken neden onca uğraşa girip 7500F alması gerektiğini anlamadım. Bir şey belirtiyorsanız açıklamasını yapmanız lazım. DDR4 bellekler uzun yıllar varlığını koruyacak çünkü daha.

peki önerebileceğin kasama ve diğer parçalara uygun bir psu öneriniz var mı?
ayrıca psu gerçekten çok sesli çalışmaya başladı son zamanlarda baya bi irite etti

Açıkladım zaten. Yahu adamın eline kırk yılda bir para geçiyor belki bu işler için? Gidip RTX 4070 Ti'mı aldıracaksın sadece? Aynen zaten işlemci ile işimiz yok. R5 7500F daha güçlü, güncel ve önü açık soket. Ki güç kaynağı şartımız da olmayacak, 200W TDP kart zaten RTX 4070.

arkadaş içime kurt düşürdü şimdi ya 5600x kullanıyorum 2kda 4060ti performansı alırsam fena bozulurum

Yahu adamın eline kırk yılda bir para geçiyor belki bu işler için? Gidip RTX 4070 Ti'mı aldıracaksın sadece?

Tamam da bunun avukatlığını yapmak bize düşen bir konu değil. 4070 Ti aldırmayacağım? Ben niye aldırıyorum kart piyasasına bakmadım bile uzun zamandır. Konu sahibi PSU önerisi istedi. 4000 TL bütçesi var.

Açıkladım zaten.

Hayır "geleceğe yatırım" diyerek bir şey açıklamış olmuyorsunuz. Ben de diyorum ki halihazırda 5600X kullanıyor zaten. Sıfırdan toplayacak olan kişi 7500F almalı.

Piyasadaki en ucuz 7500F fiyatı. 5600X'in en en kötü 3000 TL piyasası var ki 5600 varken kimse 5600X almaz. Çünkü sıfırı benzer fiyata var zaten. Alacağınız varsayarsak 2500 TL zarardayız şu an.

Bellekler hemen hemen denk. En ucuz 1200 TL civarı 16 GB modül ki bunların çiplerine dikkat edilecek.

Anakartı 1700 TL civarında satabiliyor. En ucuz AM5 anakart anlık 3000 TL civarı. Toplamda 4000 TL civarı yapıyor.

PSU konusunda şikayetleri olduğunu belirtmiş. Değiştirmek isterse bütçesini aşacak bu durum. Minimum 2000 TL gözden çıkarılacak onun için ve bunlar her şey yolunda giderse gireceği masraf. Neyi ne kadardan satabileceği belli değil. En iyimser fiyatlar. Üzerine kaybedilecek olan zaman da var her ürünü hemen satamayacak. İşin fırsat maaliyeti çok fazla.

Ben bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. "Ölü soket, geleceğe yatırım" gibi kavramların dışına çıkıp gerçekten doğru düzgün bir veri sunabilirseniz ben de hak vermekten geri durmam zaten. Monitörü 1440P eğer tek amaç oyun ise performans gap'i kapanıyor zaten.

Hayır fiyatına göre epey kötü bir ürün. Güç kaynağınız çok mu sesli çalışıyor? Katlanılamayacak düzeyde ise değiştirmek şart gibi. Eski de bir unit zaten.

Kalite ve performans anlamında fiyatının en iyisi ve üst seviye bir ürün. Elinizdekine kıyasla da çağ farkı var yine kalite ve performans konusunda.

5600x kullanıyorum 2kda 4060ti performansı alırsam fena bozulurum

Şu konu hakkında bir bakmak lazım. İsterseniz ayrı bir konu açabilirsiniz bunun için. Burada pek dikkat çekmez çünkü. Misal bu değişim için güzel bir sebep olabilirdi yeni fark ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…