RTX 4070 Ti ve midi Tower kasa IÇIN4000 TL'ye PSU önerisi

Bütçe
4000

ozi6500

Centipat
RAM
corsair
İşlemci
ryzen 5 5600x
Arkadaşlar halihazırda Ryzen 5 5600 X ASUS B450M Dragon anakart ve RX 6600 XT kullanıyorum 4070 Ti geçmeyi düşünüyorum fakat PSU bayağı eski ve yetersiz kalıyor 4kya kadar çıkabilirim buna göre PSU önerir misiniz?
Kasa: Cooler Master RC-MCB-B511D-kanb60-stu USB 2.0 600W midi Tower.
PSU kasa uyuşmazlığı vs bir sorunla karşılaşır mıyım?

Arkadaşlar halihazırda Ryzen 5 5600 X ASUS B450M Dragon anakart ve RX 6600 XT kullanıyorum 4070 Ti geçmeyi düşünüyorum fakat PSU bayağı eski ve yetersiz kalıyor 4kya kadar çıkabilirim buna göre PSU önerir misiniz?
Kasa: Cooler Master RC-MCB-B511D-kanb60-stu USB 2.0 600W midi Tower.
PSU kasa uyuşmazlığı vs bir sorunla karşılaşır mıyım?
5600x 4070ti icin yetersiz hocam 4060ti,4070 performansı alırsiniz.

Yerinizde olsam o kadar bütçe varken ufaktan AM5'e yönelirim, ekran kartını ise RTX 4070 alırım. Ölü sokete yatırım yapmayı doğru bulmuyorum.

5600x 4070ti icin yetersiz hocam 4060ti,4070 performansı alırsiniz.
2k ve 4k da kullanıcam bir sorun olur mu?

Yerinizde olsam o kadar bütçe varken ufaktan AM5'e yönelirim, ekran kartını ise RTX 4070 alırım. Ölü sokete yatırım yapmayı doğru bulmuyorum.
işlemci değiştirecek bütcem yok.ölü soket derken anlamadım ben

2k ve 4k da kullanıcam bir sorun olur mu?

işlemci değiştirecek bütcem yok.ölü soket derken anlamadım ben

Bütçeniz var gibi görünüyor. RTX 4070 Ti yerine RTX 4070, yeni güç kaynağı yerine kalan bütçeyle R5 7500F, A620 anakart ve 16 GB DDR5 RAM alınabilir. Üstelik elimizdeki bileşenleri satma şansınız var.

Tabii güç kaynağınızın yazılı olan tarafını fotoğraf çekip bize yollamanız gerekiyor.

Ölü sokete yatırım yapmayı doğru bulmuyorum.

Ölü soket değil. Bir sokete ölü denilebilmesi için resmi olarak BIOS güncellemesi almayı kesmesi gerekiyor. Daha 1-2 ay önce bu sokete yeni bir işlemci bile çıktı ve AGESA güncellemesi aldı bazı anakartlar. Ölen bir şey yok yani. Elinde zaten güçlü bir işlemcisi var neden 7500F alsın?

PSU bayağı eski ve yetersiz kalıyor

PSU modelini öğrenelim önce. Ona göre bakalım.

Ölü soket değil. Bir sokete ölü denilebilmesi için resmi olarak BIOS güncellemesi almayı kesmesi gerekiyor. Daha 1-2 ay önce bu sokete yeni bir işlemci bile çıktı ve AGESA güncellemesi aldı bazı anakartlar. Ölen bir şey yok yani. Elinde zaten güçlü bir işlemcisi var neden 7500F alsın?

Psu 6-7 yıllık cooler master 600w bronze :(

Bütçeniz var gibi görünüyor. RTX 4070 Ti yerine RTX 4070, yeni güç kaynağı yerine kalan bütçeyle R5 7500F, A620 anakart ve 16 GB DDR5 RAM alınabilir. Üstelik elimizdeki bileşenleri satma şansınız var.

Tabii güç kaynağınızın yazılı olan tarafını fotoğraf çekip bize yollamanız gerekiyor.
PSU kesin değişmesi gerek gibi duruyor maalesef

Bu kadar bütçesi varken hele ki sürekli bu durumda olmayacağını göze alarak geleceğe yatırım yapıyoruz. Ölü soketi destek manasında değil, geleceği olmadığı için söyledim. 5600X3D çıktı da ne oldu? Türk gençlerinin alabildiğini sanmıyorum ki doğru düzgün gelmedi bile.

Nihayetinde teknik kelimeler kimseyi haklı çıkartmaz.

Güç kaynağınız RTX 4070 için yeterli bu arada. 12V kanalından 552W verebilmekte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı