RTX 4070'li sistem mi RX 7800 XT'li sistem mi alınmalı?

MyBela25

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar konu biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ben 2 farklı ekran kartlı sistemin arasında kaldım. Ama bu sistemlerin bazılarında işlemciler de farklı. Bu konular ile alakalı birkaç sorum var ve ek olarak şu an için 1080p monitör kullanıyorum bunu daha sonra 27" 2K bir monitör ile değiştirmeyi düşünüyorum ama net değil? Şu an için oynadığım oyunlar Valorant Fortnite battfield2042 sistemi aldıktan sonra AAA oyunlarını full grafik ayarlarında ve çözünürlükte oynamayı planlıyorum. (birkaç ayar kısılabilir tabii 😊) sürekli ayar kısmaktan oyunun donmasından falan sıkıldıgım ıcın almısken bir sefer F/P alıp uzun sure kullanmak ıstıyorum, sonuçta para zor kazanılıyor.
1.soru: Sistemi 3-5 sene herhangi bir güncelleme yapmadan rahatlık ile kullanabilir miyim?
2.soru: Sistemi ilerleyen zamanlarda güncellemek istersem işlemcide veya anakartta soket sorunu yaşar mıyım?
3.soru: Arada yaklaşık 6 bin TL fiyat farkı var bu fiyat farkına değer mi?

Sistemler:
1.sitem: I5 14400F- RTX 4070 Super'li sistem
2.sistem: Ryzen 5 7600 - Rx 7800XT'li sistem
3.sistem: Ryzen 5 7500F- RTX 4070 Super'li sistem
4.sistem: Ryzen 5 8400F- Rx 7800XT'li sistem
5.sistem: Ryzen 5 7600- Rx 7800XT'li sistem
6.sistem: Ryzen 5 7500F- RTX 4070 Super'li sistem
7.sistem: Ryzen 5 7500F- RTX 4070 Super'li sistem (anakart ve ekran katı modelini nasıldır fiyat farkının sebebi onlar sanırım.)

Fiyatına göre mükemmel bir sistem.

1. İki sistemi de rahatlıkla kullanırsınız. 7800 XT / 4070 Super
2. AMD AM5 soket tercih etmelisin. İşlemci yükseltme konusunda sorun yaşamazsın.
3. Fiyat farkı, bütçenize göre değer.

Son düzenleme:
Fiyatına göre mükemmel bir sistem.

1. iki sistemi de rahatlıkla kullanırsınız. 7800 XT / 4070 Super.
2. AMD AM5 soket tercih etmelisin. İşlemci yükseltme konusunda sorun yaşamazsın.
3. fiyat farkı, bütçenize göre değer.

Alacagım sistemi uzun yıllar kullanmak istiyorum sürekli işlemci ekran kartı degiştirmeyi gerekmedikçe düşünmüyorum. Fiyat farkına değer derken ne demek istediginizi anlamadım.
Kafamda şöyle bir soru oluştu acaba RTX4070SUper veya 7800XT almak yerini birkaç ay daha bekleyip RTX5070 veya RX8000 serisini beklemeliyim bilmiyorum.

Arkadaşlar konuyu yazarken söylemeyi unutmuşum istemi alırken 32 GB RAM ve sıvı soğutma da almayı düşünüyorum ve PSU'yu değiştirmem gerekir mi eger gerekir derseniz PSU'yu birkaç ay sonra ekran ile beraber değiştireceğim. PSU ve ekran fiyatları sürekli indirime giriyor.

Son düzenleme:
Yanlış anlama da al geç demen biraz garip oldu 🙂 en azından biraz avantaj ya da dezavantajlarından bahsedersen benim için daha iyi olur.
Bahsettim aslında dezavantajlarından, genel olarak fiyatına göre iyi.
RAM, SSD ve PSU üzerine biraz eleştiri yapılabilir tabi.
Ben bu sistemi ilk çıktığında görmüştüm fiyatını çok iyi bulmuştum ve 1 hafta sonra bile stok kalması çok güzel.

-RAM Mhz tatlı noktada ama tabi klasik Cl değeri bir tık yüksek. Bir de 16 GB biraz sınır şu an, geleceğe yatırım için 32 GB daha iyi olurdu ama 2.5k fark istiyor sanırım 16 GB işini görür.

-SSD her türlü işini görür bu fiyata eksi olarak sayamam ama isteğe bağlı olarak yükseltme yapılabilir.

-PSU'dan çok anlamam ama giriş seviyesi bir model olduğu anlaşılıyor, çok bir bilgi yok hakkında. Sıfırdan sistem toplasan kimse önermez ama hazır sistem olunca bir şey diyemiyorsun tabi. İşini görür mü görür.

Genel olarak bilgim dahilinde bu yorumları yapabiliyorum.

Yalnızca oyun için (Ray Tracing açmayacaksanız) alın geçin. :)

Bahsettim aslında dezavantajlarından, genel olarak fiyatına göre iyi.
RAM, SSD ve PSU üzerine biraz eleştiri yapılabilir tabii.
Ben bu sistemi ilk çıktığında görmüştüm fiyatını çok iyi bulmuştum ve 1 hafta sonra bile stok kalması çok güzel.

-RAM MHz tatlı noktada ama tabii klasik CL değeri bir tık yüksek. Bir de 16 GB biraz sınır şu an, geleceğe yatırım için 32 GB daha iyi olurdu ama 2.5k fark istiyor sanırım 16 GB işini görür.

-SSD her türlü işini görür bu fiyata eksi olarak sayamam ama isteğe bağlı olarak yükseltme yapılabilir.

-PSU'dan çok anlamam ama giriş seviyesi bir model olduğu anlaşılıyor, çok bir bilgi yok hakkında. Sıfırdan sistem toplasan kimse önermez ama hazır sistem olunca bir şey diyemiyorsun tabii. İşini görür mü görür.

Genel olarak bilgim dahilinde bu yorumları yapabiliyorum.

RAM'ı sonradan 32 GB yapmak biraz sorun çünkü anakartta 2 RAM slotu var RAM 32 yapınca ve sıvı sogutucu takınca 37,303 TL oluyor anakart ta yükseltirsem 39 falan oluyor.
Bu da gamegarajda'ki RTX 4070 Super sisteminin fiyatına denk gelıyor. Bu durum iyice kafa karıştırıyor omu bu mu diye?

RAM'ı sonradan 32 GB yapmak biraz sorun çünkü anakartta 2 RAM slotu var RAM 32 yapınca ve sıvı sogutucu takınca 37,303 TL oluyor anakart ta yükseltirsem 39 falan oluyor.
Bu da gamegarajda'ki RTX 4070 Super sisteminin fiyatına denk gelıyor. Bu durum iyice kafa karıştırıyor omu bu mu diye?
Sıvı soğutma gereksiz olur. 65W TDP'li işlemciye sıvı soğutma takmak israf biraz.

Yeni konular

Geri
Yukarı