RTX 4070S sistemde oyunlara drop giriyor

Alpay Güner

Kilopat
Ryzen 5 7600x ve 4070S kullanıyorum. Oyun oynarken ara sıra FPS dropları giriyor. Bu daha çok oyun efektleri bir anda yüklendiğinde oluyor gibi geldi. Örnek olarak da League of Legends oyununda takım savaşlarında giriyor genellikle. Sorunun hangi parçadan kaynaklı olduğunu nasıl anlayabilirim? Sıcaklık değerleri de normal seviyede. Sistemi yeni aldığımı da belirteyim yaklaşık 2 ay oldu. FPS droptan kastım FPS'in direkt 0'a düşmesi. Kullandığım SSD pek kaliteli değil sorun bundan dolayı olabilir mi? SSD modelim LEXAR LNM610 PRO 1TB. Yardımcı olursanız sevinirim. Tüm sistem bilgilerini de ekliyorum.

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 7600X Tray 5.3GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 İşlemci​
1​
İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili​
1​
ANAKART:
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart​
1​
EKRAN KARTI:
ASUS DUAL GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı – Star Wars Outlaws Hediyeli​
1​
RAM:
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram (CMK32GX5M2E6000Z36)​
1​
SSD:
LEXAR LNM610 PRO 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 Okuma 3300MB – Yazma 2600MB M.2 SSD (LNM610P001T-RNNNG)​
1​
KASA:
XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa​
1​

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet servis sağlayınız üzerinde test yaptınız mı? Çevrim içi oyun oynuyorsunuz. Lexar markası iyi bir markadır güzel ürünleri var. Sistem parçalarını test edin. Cihazı stress testine sokun. FPS testi içinde bakın. Önce göze çarpan bir ayrıştırıcı sorun çıkar mı ona bakın.

Arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. EXPO'yu kapattığımda çözüldü. Niçin böyle olduğunu anlayamadım. Sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Bellek 6000 MHz de sağlıklı çalışmıyor anlamına geliyor. İşlemcinin desteklediği hıza çekip test edin. Anakartı baz almayın.

Bellek 6000 MHz de sağlıklı çalışmıyor anlamına geliyor. İşlemcinin desteklediği hıza çekip test edin. Anakartı baz almayın.
Hocam merhaba, sorun EXPO'da değilmiş sanırım aynı sorun devam ediyor. Bazen çok nadir giriyor fakat bazen de o kadar sık giriyor ki oyunu kapatmam gerekiyor düzelmesi için. 2 saniyede bir ani fps droplarının sebebi ne olabilir? Sıcaklıklar normal gözüküyor ekran kartına da stres testi yaptım 74 derece çıktı. Önerdiğiniz bir çözüm var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri
Yukarı