Evet var. Genel olarak 31 inç ve üstü için üretiliyor. Çünkü yüksek çözünürlük kullandığı için paneli küçültme şansın yok. Mesela ViewSonic 1080p çözünürlükte OLED panel kullanmış. Fiyatı 22K. Gereksiz oluyor bu. Yüksek çözünürlükte görsel kalite arttığı için OLED panelin avantajı daha da artmış oluyor. İleri de TN-VA-IPS paneller kalkar mı? Belli olmaz.
Evet var. Genel olarak 31 inç ve üstü için üretiliyor. Çünkü yüksek çözünürlük kullandığı için paneli küçültme şansın yok. Mesela ViewSonic 1080p çözünürlükte OLED panel kullanmış. Fiyatı 22K. Gereksiz oluyor bu. Yüksek çözünürlükte görsel kalite arttığı için OLED panelin avantajı daha da artmış oluyor. İleri de TN-VA-IPS paneller kalkar mı? Belli olmaz.
OLED paneller şu an sekötürün lideri. Fiyatlar uçuk orası ayrı. Bir de OLED yanığına (burn-in) %100 çözüm getirilemedi. Fakat performans ve görsel kalite açısından tepe noktaya sahipler. Zaten yüksek çözünürlükte OLED olması artık şart. Diğer tipik panellerin ya siyahı bozuk ya da renkleri soluk. OLED panel tüm renklerde başarılıdır.
OLED paneller şu an sekötürün lideri. Fiyatlar uçuk orası ayrı. Bir de OLED yanığına (burn-in) %100 çözüm getirilemedi. Fakat performans ve görsel kalite açısından tepe noktaya sahipler. Zaten yüksek çözünürlükte OLED olması artık şart. Diğer tipik panellerin ya siyahı bozuk ya da renkleri soluk. OLED panel tüm renklerde başarılıdır.
Bende WQHD ekran kullanıyorum, bence oyun için bu tür geniş ekranlar kullanılması lazım 3440x1440 çözünürlük cidden fark ettiriyor kendisini, ben VA panel aldım biraz ghosting var ama oyunlardan aldığınız zevk çok daha başka oluyor.
4K kaliteye rağmen 144 Hz tazeleme oranına sahip ve testlerde tam puan aldı benden.
Bilmediğim bir sürü özellik var monitörün çok çeşitli.
Fiyat performans ürünü bu monitör beni memnum etti.
Eksileri:
Sebebi bilmediğim halde monitörde sarımsı renk var gözle görülür belki benim monitör bozuktur şu an test ediyorum ona göre değişim isteyeceğim.
Siyahlarda karanlık ortamda az da olsa ışık sızması var ama belli olmuyor.
HDR vasat.
şu sarımsı rengi çözebilirsem genel olarak puanım 8.5/10 alınır.
örnek verebilmem gerekirse beyazı beyaz değilde hafif sarı gösteriyor siyahtada aynı şekilde.