RTX 4080 4K monitör önerisi

@Saint Lucia OLED'ler de küçük ekran boyutlu olan var mı? Gördüğüm kadarı ile 27 ve üzeri hep.
Yeni teknoloji olduğu için mi yaygın değil?

Evet var. Genel olarak 31 inç ve üstü için üretiliyor. Çünkü yüksek çözünürlük kullandığı için paneli küçültme şansın yok. Mesela ViewSonic 1080p çözünürlükte OLED panel kullanmış. Fiyatı 22K. Gereksiz oluyor bu. Yüksek çözünürlükte görsel kalite arttığı için OLED panelin avantajı daha da artmış oluyor. İleri de TN-VA-IPS paneller kalkar mı? Belli olmaz.

OLED monitörler IPS monitörlerden iyi mi? Oyunlarda.

OLED monitörler IPS monitörlerden iyi mi? Oyunlarda.

OLED paneller şu an sekötürün lideri. Fiyatlar uçuk orası ayrı. Bir de OLED yanığına (burn-in) %100 çözüm getirilemedi. Fakat performans ve görsel kalite açısından tepe noktaya sahipler. Zaten yüksek çözünürlükte OLED olması artık şart. Diğer tipik panellerin ya siyahı bozuk ya da renkleri soluk. OLED panel tüm renklerde başarılıdır.

4K OLED monitör önerir misiniz? Mesela almaya düşündüğüm monitör şu anlık Gigabyte M28U.
Aralarında fiyat farkına bakıp karşılaştırarak OLED monitöre yönelebilirim.
Attığınız 2K monitör iyi dursada tercihim 4K olacaktır.

Benim OLED'ler arasında en çok önerdiğim monitör DELL 34" AW3423DWF 0,01Ms 165Hz OLED WQHD HDMI DP CURVED GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da budur.
Daha ucuz olduğu yerler olabilir. Bakarsınız.
M28U'da giriş seviyesi 4K monitör için gayet iyi özelliklere sahiptir. Üzmez. Alınabilir. OLED işi üst segment monitör arayanların tercihi.

@547468

Bende WQHD ekran kullanıyorum, bence oyun için bu tür geniş ekranlar kullanılması lazım 3440x1440 çözünürlük cidden fark ettiriyor kendisini, ben VA panel aldım biraz ghosting var ama oyunlardan aldığınız zevk çok daha başka oluyor.

Memnun musunuz hocam artıları eksileri söyleyebilir misiniz?

Artıları:
  • 4K kaliteye rağmen 144 Hz tazeleme oranına sahip ve testlerde tam puan aldı benden.
  • Bilmediğim bir sürü özellik var monitörün çok çeşitli.
  • Fiyat performans ürünü bu monitör beni memnum etti.
Eksileri:
  • Sebebi bilmediğim halde monitörde sarımsı renk var gözle görülür belki benim monitör bozuktur şu an test ediyorum ona göre değişim isteyeceğim.
  • Siyahlarda karanlık ortamda az da olsa ışık sızması var ama belli olmuyor.
  • HDR vasat.
şu sarımsı rengi çözebilirsem genel olarak puanım 8.5/10 alınır.
örnek verebilmem gerekirse beyazı beyaz değilde hafif sarı gösteriyor siyahtada aynı şekilde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…