RTX 4080 güç çekimi artıp azalıyor

ovarlord

Hectopat
Merhaba, YouTube'a bir video yükledim. Oradan net şekilde görebilirsiniz.
Videoda görüldüğü üzere, oyunda özellikle yerleşim yerine bakınca sol üstten dikkatli kontrol ederseniz, ekran karının çektiği güç azalıp tekrar yükseliyor. Buna bağlı olarak da kullanım % si düşüyor. Bu ekran kartını maksimum düzeyde çalıştırmak için bir yol var mıdır?
RTX 4080.
14900KF.
32 GB (7600MHz) RAM.
NVMe M.2 SSD (3500/3000)
Oyunda geniş arazideyken böyle bir sorun olmuyor. Ama Skull and Bones'ta da böyle bir sorun çıkıyor. Yerleşim yerlerine gidince FPS düşmesi yiyorum, çünkü ekran kartı güç çekimini azaltıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyuna özel bir problem olabilir. Diğer oyunlarda da bu durum mevcut mu? Güç kaynağının modeli nedir? İşlemcide aşırı ısınmadan kaynaklı throttle olma durumu var mı?
Buna bağlı olarak da kullanım % si düşüyor. Bu ekran kartını maksimum düzeyde çalıştırmak için bir yol var mıdır?
Ekran kartları sadece gerektiği zaman çektiği gücü ve kullanım düzeyini arttırır veya azaltır. Yani çekilen güç droplanıyor diye doğrudan sistemde hata aramak yanlış olur. Oyunun optimizasyonu bu duruma sebebiyet veriyor olabilir.

Ekran kartları sadece gerektiği zaman çektiği gücü ve kullanım düzeyini arttırır veya azaltır. Yani çekilen güç droplanıyor diye doğrudan sistemde hata aramak yanlış olur. Oyunun optimizasyonu bu duruma sebebiyet veriyor olabilir.

Bir YouTuber'in bir adet test videosunu izlemiştim. Testte 4060 Ti test ediliyordu. 4060 Ti testin ilk başlarında normal performansını 150W ile verirken, testi yapan kişi birkaç sefer grafik ayarları ile oynaması sonucu kart güç limiti bozuldu 100W'a indi performans da zaten pek iyi sayılmazdı epey vasat oldu. Böyle bir şeye şahitlik ettim, bu 40 serisi kartlar güç verimliliğinde çok iyi kartlar ama bazen de güç çekmesi gereken yerde çekmiyor gibime geliyor. Elimde bir 3090 var bu kartta tam tersi çalışıyor, GameLoop'ta oyun açıyorum, kendim sınır koymasam 400W+ çekiyor 120FPS vermek için, fakat halbuki aynı FPS'yi 200W küsur ile de verebiliyor. Enteresan cihazlar gerçekten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı