RTX 4080 için kasa önerisi

Bütçe
5000 TL
Hocam bu kasada fenaymış ya ben o kadar araştırdım bu kayaya hiç denk gelmedim hayret doğrusu bu kasaya hemen bir bakayım videolarını falan izleyim.
Antec markası TR piyasasına yeni yeni girdi. Ufaktan İncehesap stoklarında da görmeye başladım. Güzel ürünleri var.

Girsinler girsinler hepsi gelsin TR'ye bir kasa stok sorunu da var gibi çoğu güzel kasa stoklarda yok bunun içinde 2 fan dahil değil galiba ekstra iki fan daha eklemek gerekir umarım aynı fanlardan harici olarak satılıyordur.

Ya konuyu iyi ki açmışım ne kadar güzel kasa tavsiyeleri geliyor vallahi helal olsun hepinize.

Fan konusunu Tebilon ile konuşun. Kasa kaç fanla geliyor. Bilgi alın.

Bu arada RTX 4080'nin 750W ile uyumluluğu konusunda soru sormuşsunuz.

RTX 4000 serisindeki verimlilik güzel.

Son düzenleme:
Hocam bu üründe çok güzel duruyor ama önü mesh olmadığı için tercih etmek istemiyorum pek birde her tarafının cam olmasını pek iyi bulmuyorum. Birde seninle bir ara konuşmuştuk sanırım bir konuda AMD sistem dizmemin daha iyi olacağını söylemiştiniz diye hatırlıyorum. AMD sistem dizmeye karar aldım bu yorumlardan sonra.

AMD Ryzen 5 7700X
DeepCool LS720 A-RGB 360mm
Kingston 32GB(2x16) Fury Beast RGB 6000mhz CL36 DDR5 Ram
Kingston 1 TB KC3000 SKC3000S/1024G M.2
MSI 850W 80+ GOLD MPG A850G
Asus PRIME X670-P veya MSİ PRO X670-P WİFİ

bu parçaları seçtim ekran kartı olarak 4080 olacak ama o cihaz toplandıktan 1 ay sonra falan alınacak. Umarım parçalar arasında bir sıkıntı yoktur özellikle RAM seçerken EXPO desteğinin olmasına ve 6000 MHZ olmasına dikkat ettim. Tabi SSD'de biraz abartmışım gibi duruyor ama kaliteli bir SSD.

İlk defa sizden duydum vallahi ustam 750W yeteceğini genelde hep 850W önerdiler diye öyle bir tercihte bulunmuştum bunu da göz önünde bulundurayım o zaman. Kasayı biraz araştırdıktan sonra iletişime geçip sorarım teşekkür ederim hocam.

Sistem çok güzel olmuş umarım güzelliğine güzellik katabilecek bir kasada bulabilirsiniz.

@BilalShnn Benim sisteme de baksan 750W PSU öneriliyor ama ben 600W Gold kullanıyorum.
Parçaları tek tek taktım sistem 549W istiyor sanırım 750W sistem için dediğiniz gibi gayet yeterli. Ekran kartı daha sonra alınacağı için ben ne olur ne olmaz 850W koyarım sisteme zaten seçtiğim PSU'DA PCL5.0 desteği var direk olarak dönüştürücü kullanmadan 4000 serisi PSU'ya bağlanabiliyor. Bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu ama ustam teşekkür ederim.

Sistem çok güzel olmuş umarım güzelliğine güzellik katabilecek bir kasada bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam, parçaları seçerken diğer konulara sizin ve diğer bu işlere yardımcı olan arkadaşların yorumlarını inceledim ve bu sayede işime yarayacak en iyi parçalarla sistem oluşturdum biraz uzun sürdü ama biraz bilgi sahibi oldum bu konularda yoksa gidip hazır sistem alacaktık biraz tuzlu olacaktı.

Siyah isterseniz siyahı da var.
Hocam bu arada bence işlemciyi 7700x yerine düz 7700 alın yani x olmayan modeli soğutması daha kolay onun. FPS olarak 2-5 arası FPS düşüşü olur ama hem ısınmaz hemde güç tüketimi az olur.
Son olarak da rami almadıysanız ve RGB önemli değil derseniz büyük ihtimalle bu ram daha ucuzdur. Expo desteği var ve özellikleri aynı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…