RTX 4080 sistemde oyunlarda anlık takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
G.skill DDR5 32GB 7200MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1TB ve Kingston KC3000 2TB
Ekran kartı
ASUS Rog Strix RTX 4080
Anakart
ASUS Rog Strix Z790-E Gaming II
İşlemci
Intel Core i7 14700K
Merhaba çok fazla hikaye oyunları oynamıyorum zaten oynarsamda genelde PS5 üzerinden oynuyorum. PC'de sadece Dead by Daylight oynuyorum ancak geçen Resident Evil 4 başladım ve oyunda her 10 - 15 saniyede küçük takılmalar olmaya başladı. Genelde Dead by Daylight oynadığım için onda da takılmalar oluyor ancak oyunun optimizasyonu iyi olmadığı için onu sorun etmiyorum. Resident'ta da takılmalar olunca şaşırdım aslında çünkü gayet güçlü bir bilgisayarım var. Oyun içinde sıcaklıkları da ölçtüm ve ekran kartı ve işlemci de hemen hemen aynı sıcaklıklarda 60 - 70 derece arası çalışıyorlar. Sizce sorun ne olabilir?

V-SYNC (Dikey senkronizasyon) kapalı ise bir de açık olarak dener misiniz ? Belki yırtılma oluyordur hareket esnasında.

Driverlar güncel mi?
Evet.

V-SYNC (Dikey senkronizasyon) kapalı ise bir de açık olarak dener misiniz ? Belki yırtılma oluyordur hareket esnasında.
Deneyeyim.

Denemek istersen oyuna dalmışım hocam ama V-Sync açmadan oynadım ve bir sıkıntı yoktu bu sefer.

Hala devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…