RTX 4080 Super sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
100.000 TL

Galterio

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,

Kısa süre içinde bir sistem toplayacağım şöyle bir dizilim yaptım bu parçalar sisteme uyumlu mu veya daha iyi olabilecek fikirleriniz varsa açığım teşekkürler.

Ana Kart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart

Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

Ram Seçenek 1: Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 7000MHz CL34 DDR5 Siyah Ram (CMK32GX5M2X7000C34)

veya (Ayriyetten 64 GB'a mı çıksam diye düşünüyorum)

Ram Seçenek 2:
Corsair 32GB(2x16) Dominator Titanium RGB 7000mhz CL34 DDR5 Ram (CMP32GX5M2X7000C34)

M2 SSD (2 ADET): CORSAIR MP600 PRO LPX 2TB NVMe PCIe Gen4 x4 7100MB Okuma – 6800MB Yazma PS5 Uyumlu M.2 SSD (CSSD-F2000GBMP600PLP)

Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming Kasa (CC-9020161-EU)

Sıvı Soğutma: Thermalright Frozen Horizon 360 ARGB 360mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

İşlemci olarak daha karar veremedim bu sisteme ne koysam diye stok gelirse Amd Ryzen 7 9800X3D koymayı planlıyorum.

Uyumlu mu uyumsuz mu veya daha iyisi varsa fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Ben de benzer sistem topluyorum şu an.

RAM 6000 MHz üstü alıp boşa para vermeni istemem ben 6000 MHz CL30 bakıyorum şu an.

Sistem genel olarak uyumlu gibi pangoly sitesinden anakartına uyumlu RAM'lere göz atmanı tavsiye ederim.

Başlangıçta 2 SSD ve 32 GB üstü RAM önermem fazla masraf bence.

1K rekabetçi oynayacaksanız o işlemci uygun ama 2K 4K oyun Single Player takılacaksanız işlemciden bence kısın.

Eger sistemi yuksek oranda oyun icin kullanacaksaniz ve 2k-4k ile oynarsaniz bu islemciye gerek yok. Hatta o ram ve ssd bile fazla. Onlardan biraz kisip 4090 a bile cikabilirsiniz ama siz bilirsiniz tabi. Sistem her acidan saglam olsun, oyun disinda da isler yapacagim ben derseniz sizin dizilim daha mantikli.

Ben de benzer sistem topluyorum şu an.

RAM 6000 MHz üstü alıp boşa para vermeni istemem ben 6000 MHz CL30 bakıyorum şu an.

Sistem genel olarak uyumlu gibi pangoly sitesinden anakartına uyumlu RAM'lere göz atmanı tavsiye ederim.

Başlangıçta 2 SSD ve 32 GB üstü RAM önermem fazla masraf bence.

1K rekabetçi oynayacaksanız o işlemci uygun ama 2K 4K oyun Single Player takılacaksanız işlemciden bence kısın.
Hem rekabetçi hem 2k oyun oynamayı planlıyorum aynı zamanda depolama alanını yüksek tutma sebebim işimden dolayı, yeri geldiği zaman çok fazla sunucu kurup depolama yapmam gerekiyor, ama dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

Eger sistemi yuksek oranda oyun icin kullanacaksaniz ve 2k-4k ile oynarsaniz bu islemciye gerek yok. Hatta o ram ve ssd bile fazla. Onlardan biraz kisip 4090 a bile cikabilirsiniz ama siz bilirsiniz tabi. Sistem her acidan saglam olsun, oyun disinda da isler yapacagim ben derseniz sizin dizilim daha mantikli.
4090 ile 4080S arasında fiyat farkı yüksek olduğu için hiç o topa girmek istemedim açıkcası, çoğunlukla oyun oynuyorum rekabetçi ağırlıklı aynı zamanda 2k single olarak oynamak istiyorum ama gerektiği zamanda da işlerim için yeterli olmasını istedim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Hem rekabetçi hem 2k oyun oynamayı planlıyorum aynı zamanda depolama alanını yüksek tutma sebebim işimden dolayı, yeri geldiği zaman çok fazla sunucu kurup depolama yapmam gerekiyor, ama dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

4090 ile 4080S arasında fiyat farkı yüksek olduğu için hiç o topa girmek istemedim açıkcası, çoğunlukla oyun oynuyorum rekabetçi ağırlıklı aynı zamanda 2k single olarak oynamak istiyorum ama gerektiği zamanda da işlerim için yeterli olmasını istedim.

Yardımlarınız için teşekkürler.
O halde sisteminiz olabilecek en güzel dizilim olmuş hocam. Ben olsam ben de bu şekilde dizerdim ihtiyaçlarınız doğrultusunda.

Geri
Yukarı