RTX 4080 Super sistemde EXPO ayarından sonra görüntü gelmiyor

MasterX99

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 16x2 6400MHz CL30
SSD veya HDD modeli
2 TB HDD Seagate
Ekran kartı
4080 Super
Anakart
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 9800x3d
Bilgisayar parçalarını teker teker topladım ilk açılışında BIOS'a direkt girdi işletim sistemi yoktu.
BIOS'da EXPO ayarını açtım ve kaydedip çıktım.
Görüntü gelmemeye başladı monitörde sürekli HDMI 1 sinyal yok yazıyor. Yarım saatten fazla bekledim görüntü gelmedi. MSI BIOS flashback yaptım. Güncellemeyi yaptı. Kasa kendini kapattı. Kasa kendini açtığında yine görüntü alamadım. Ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi kurup BIOS Firmware güncellemen var mı diye baksan güzeldi.

1732809081578.png

Kasayı kapat, fişten çek, 10dk bekle, aç, pili çıkar 2 dakika bekle, geri tak, işletim sistemi kurmak için hazırlamış olman gereken USB v.b arabirimi hazırla, anakartın boot ayarlarına giriş için sitesinden/kılavuzundan bak bir şeye basman gerekiyor mu, arabirimi tak, pili tak, kasayı topla, fişe tak, aç bakalım.

Önce sistem kur, sonra EXPO konusuna bakarsın. İşlemci ve RAM uyumun var mı kontrol etmediysen onu kontrol et, google iyidir.

İşletim sistemi kurup BIOS Firmware güncellemen var mı diye baksan güzeldi.

Eki Görüntüle 2362167

Kasayı kapat, fişten çek, 10dk bekle, aç, pili çıkar 2 dakika bekle, geri tak, işletim sistemi kurmak için hazırlamış olman gereken USB vb arabirimi hazırla, anakartın boot ayarlarına giriş için sitesinden/kılavuzundan bak bir şeye basman gerekiyor mu, arabirimi tak, pili tak, kasayı topla, fişe tak, aç bakalım.

Önce sistem kur, sonra EXPO konusuna bakarsın. İşlemci ve RAM uyumun var mı kontrol etmediysen onu kontrol et, Google iyidir.

Hocam clear CMOS ve BIOS flashback de yapmıştım bunlar işe yaramadı. Şimdi dediğinizi yapacağım ama onlarda BIOS pili gibi değil mi zaten?

Hocam clear CMOS ve BIOS flashback de yapmıştım bunlar işe yaramadı. Şimdi dediğinizi yapacağım ama onlarda BIOS pili gibi değil mi zaten?
BIOS pili daha ilkel - kafana beyzbol sopasıyla vurmak gibi, Flashback'ler biraz daha narkoz.

DisplayPort girişine taktığımda görüntü geldi. HDMI girişinden görüntü gelmiyordu. Başka bir HDMI kablosunu denedim onda da başta görüntü alamadım birkaç kere res atıp bekledikten sonra görüntü gelmeye başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı